Connect with us

Alba

Noi REGULI de călătorie în statele Uniunii Europene, de la 1 februarie. Ce trebuie respectat

Publicat



Ţările membre ale Uniunii Europene au ajuns luni la un acord privind actualizarea regulilor pentru facilitarea liberei circulaţii în UE în condiţii de siguranţă în timpul pandemiei de COVID-19. Acordul a venit ca urmare a unei propuneri din 25 noiembrie anul trecut făcute de Comisia Europeană, indică un comunicat al executivului comunitar.

Principalele actualizări ale recomandării sunt eliminarea, în principiu, a restricţiilor suplimentare pentru titularii certificatului digital al UE privind COVID şi alinierea perioadei de valabilitate la actul delegat, respectiv 270 de zile pentru ciclul primar de vaccinare.

„Astăzi, statele membre au reconfirmat că deţinerea unui certificat digital al UE privind COVID valabil ar trebui să fie suficientă, în principiu, pentru a putea călători în timpul pandemiei.

Acordul la care s-a ajuns plasează, aşadar, certificatul digital al UE privind COVID în centrul abordării noastre coordonate. Este important ca statele membre să dea curs acestui acord şi să pună în aplicare fără întârziere normele convenite. Fiecare stat membru decide în funcţie de situaţia cu care se confruntă.

Varianta Omicron s-a răspândit până acum în întreaga Europă şi este timpul să analizăm…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Președintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare. Ce pensie va avea, după 42 de ani de muncă și 10 de președinție

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din învățământ, de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu.

Klaus Iohannis urmează să împlinească în acest an, pe 13 iunie, 65 de ani, aceasta fiind și vârsta de pensionare pentru bărbați, potrivit legii.

Președintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare. Ce pensie va putea primi

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Taxa pe marile averi, amânată de Guvern. Care este motivul și noul termen de aplicare. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

Taxa pe marile averi a fost amânată de Guvern. Noul termen de aplicare este 30 septembrie. Până atunci, sistemul informaţional referitor la marile proprietăţi ar trebui să permită accesul la datele privind valoarea impozabilă a clădirilor.

Anunțul a fost făcut marţi, de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul a spus că ”s-a aprobat amânarea acestui termen până la data de 30 septembrie, pentru ca sistemul informațional referitor la marile proprietăți să poată să permită accesul la informații privind valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Parc fotovoltaic, finalizat la Alba Iulia. Va asigura indeendența energetică pentru o parte din sistemul de iluminat public

Publicat

La Alba Iulia a fost finalizat recent un parc fotovoltaic cu o capacitate de 777.7 kWp. Amplasat strategic în zona șoselei de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550 Wp.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, parcul fotovoltaic va asigura independența energetică pentru o mare parte din sistemul de iluminat public al orașului.

Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO UPDATE: Accident rutier la Alba Iulia, pe Calea Moților. Două persoane rănite, două mașini avariate

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut miercuri, la Alba Iulia, pe Calea Moților.

Două mașini au fost avariate. Două persoane au avut nevoie de asistență medicală.

La fața locului acționează echipaje de poliție, ISU, Ambulanță.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, două persoane au avut nevoie de asistență medicală. Acestea au refuzat transportul la spital.

Din primele date, autoturismul de culoare roșie ar fi intrat în coliziune cu mașina BMW, care era staționată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google…
Citește mai mult pe
Alba24.ro

Citește mai departe