Connect with us

Eveniment

Nouă focare de infecţie cu noul coronavirus active la nivelul judeţului Sibiu, majoritatea în centre rezidenţiale

Published

on



Nouă focare de infecţie cu noul coronavirus mai sunt active la nivelul judeţului Sibiu, dintre care opt în centre rezidenţiale, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, sub monitorizarea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Sibiu se află Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Mediaş, unde au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 49 persoane, dintre care 27 beneficiari şi 22 de angajaţi, Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice Ighişu Vechi, cu 43 persoane pozitive, dintre care 37 beneficiari şi 6 angajaţi, Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice MARPOD, cu 87 persoane infectate, dintre care 77 de beneficiari şi 10 angajaţi, precum şi Căminul de persoane vârtnice Tălmaciu, cu 5 beneficiari depistaţi pozitiv în urma testării.

Direcţia de Sănătate Publică monitorizează, de asemenea, Căminul de bătrâni Cristian, unde 25 de persoane, dintre care 19 beneficiari şi 6 angajaţi au diagnosticaţi cu COVID-19, Centrul de îngrijire şi asistenţă Episcop “Nicolae Popoviciu” Biertan, unde sunt 4 beneficiari pozitivi, Centrul de îngrijire şi asistenţă Biertan cu 32 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 18 beneficiari şi 14 angajaţi şi Căminul de persoane vârstnice Sibiu unde, cu 6 beneficiari pozitivi şi o angajată.

De asemenea, se află sub monitorizare o companie producătoare de componente auto din Sibiu, unde 201 de angajaţi au fost depistaţi pozitiv la testare, iar pentru 276 de contacţi s-a dispus măsura carantinării la domiciliu, focarul fiind depistat în luna octombrie 2020.

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu precizează, într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES, că din data de 1 octombrie şi până în prezent, la nivelul judeţului au fost identificate 52 de focare de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 41 în centre rezidenţiale, dar la acest moment mai sunt active doar cele 9 enumerate anterior.

“Conform Metodologiei INSP în vigoare, precizăm faptul că un focar se închide doar în momentul în care timp de 14 zile nu apare un nou caz, de la data ultimei confirmări pozitive SARS-CoV-2 din cadrul focarului. Chiar dacă o parte dintre persoanele pozitive aparţinătoare unui focar de infecţie s-au vindecat, ele nefiind pozitive în prezent, numărul de cazuri din focar se calculează de la data identificării lui până la închidere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan. AGERPRES

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.

Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.

Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor

Published

on

La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.

Același lucru se…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR

Published

on

O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR. 

Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.

Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading