Connect with us

Cluj

Noul Plan Urbanistic al Floreștiului, gata în 2022. Parking în locul parcării de bloc, străzi și rețele noi, spații comunitare

Publicat



floresti cluj e1641379467552.jpeg

Primarul Bogdan Pivariu a declarat că în acest an va fi lansată dezbaterea publică pe tema noului Plan Urbanistic General al Floreștiului. Cluj24 a stat de vorbă cu arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, care a menționat câteva direcții pe care documentul, ce va dicta dezvoltarea localității pe următorii 10 ani, ar trebui să le cuprindă.

Floreștiul are șansa să se dezvolte armonios prin noul PUG, la ora actuală fiind oferit drept exemplu în studii de fundamentare la nivel național, și nu în sensul bun.

În primul rând, Claudiu Salanță a făcut referire la rezolvarea problemelor de trafic. Potrivit arhitectului șef, PUG-ul 2022 ar trebui să specifice cât de late să fie străzile, unde să fie poziționate, și să rezerve spațiile necesare pentru exproprieri.

La fel trebuie să se intâmple și pe partea de infrastructură tehnico-edilitară, pentru că rețelele din Florești nu au ținut pasul cu dezvoltarea comunei.

Și aici ar trebui să fie creată acea rețea, a celor 15 minute, concept în baza căruia pe o rază de plus minus 500 de metri să ai toate serviciile de bază necesare, inclusiv zonă de creșă și grădiniță și zonă de parc – se poate rezolva și asta cu PUG-ul.

Trebuie să fie luate în evidență și toate terenurile rămase libere, între ansamburile existente, iar acolo unde este necesar ca Primăria să construiască o facilitate, să fie oferite compensări în alte zone.

Claudiu Salanță vede necesar la Florești și un proiect similar demolării garajelor din Cluj-Napoca, mai precis, ar trebui găsită o soluție pentru schimbarea destinației locurilor de parcare dintre blocuri și înlocuirea lor cu parcaje publice etajate.

Locurile din parking să…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Mesajul mitropolitului Clujului pentru Florin Piersic: Să-i dea Dumnezeu sănătate, să se facă bine

Publicat

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a transmis, sâmbătă, un mesaj pentru actorul Florin Piersic, care este internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

”Să-i dea Dumnezeu sănătate să se facă bine,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Dinamo București scoate un egal pe Cluj Arena în fața lui ”U” Cluj, scor 3-3

Publicat

Dinamo București smulge, sâmbătă seara, un egal pe Cluj Arena în fața ”U” Cluj, scor 3-3, după un meci plin de răsturnări de situație din play-out-ul Superligii de fotbal.

Clujenii au deschis scorul în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. E împărțită la biserci pentru Înviere

Publicat

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seara, pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj, avionul cu care a fost adusă fiind întâmpinat pe pistă de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, și mai mulți preoți. Lumina este…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Probleme cu alimentarea cu apă înaintea zilei de Paști în mai multe localități din Cluj. Sistemul e suprasolicitat

Publicat

Compania de Apă Someș anunță, sâmbătă seara, că din cauza suprasolicitarii sistemului de alimentare cu apă, furnizarea apei potabile se realizeaza cu dificultate mai multe localități din mediul rural din județul…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe