Connect with us

Eveniment

Numărul cazurilor de COVID-19, la nivel global, trece de 100 de milioane. Vezi statisticile privind numărul de infectări de la începutul anului

Publicat



Potrivit unui bilanț Reuters, cazurile globale de coronavirus au depășit 100 de milioane miercuri. Tări din întreaga lume se luptă cu noi variante de virus și livrări reduse de vaccin.

Aproape 1,3% din populația lumii a fost infectată cu de noul coronavirus și peste 2,1 milioane de oameni au murit.

O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeași perioadă, iar rata globală a mortalității este de 2,15%.

Cele mai afectate țări – Statele Unite, India, Brazilia, Rusia și Regatul Unit – reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de COVID-19, dar 28% din populația globală, potrivit unei analize a Reuters.

Primele 50 de milioane de cazuri de pandemie au fost atinse în 11 luni, dar numărul s-a dublat în doar trei luni.

Aproximativ 56 de țări au început să vaccineze oamenii pentru coronavirus, administrând cel puțin 64 de milioane de doze. Israelul conduce clasamentul vaccinărilor, inoculând 29% din populația sa cu cel puțin o doză.

Cu peste 25 de milioane de cazuri, Statele Unite au 25% din toate cazurile raportate de COVID, deși reprezintă doar 4% din populația lumii. Statele Unite au cel mai mare număr mediu zilnic de noi decese raportate, reprezentând unul din cinci decese raportate în întreaga lume în fiecare zi.

Cea mai afectată regiune din lume, Europa, raportează în prezent un milion de noi infecții la fiecare patru zile și a raportat aproape 30 de milioane de când a început pandemia. Marea Britanie a ajuns marți la 100.000 de morți.

Regiunea Europei de Est, inclusiv țări precum Rusia, Polonia și Ucraina, contribuie cu aproape 10% din toate cazurile globale de COVID-19.

În ciuda obținerii timpurii a unor oferte pentru vaccinuri, multe țări europene se confruntă cu întârzieri ale livrărilor atât de la Pfizer, cât și de la AstraZeneca.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Le-ați VĂZUT? Două tinere din Turda, DISPĂRUTE de acasă. Sunați la 112

Publicat

La data de 18 septembrie 2024, Poliția municipiului Turda a fost sesizată despre la faptul că MOCEAN ANA MARIA, în vârstă de 15 ani și MOLDOVAN ANA MARIA, în vârstă de 25 ani, au plecat voluntar de la locuința din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Horea, cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un bărbat din comuna Horea s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic. Polițiștii din Zlatna au descoperit că de afla sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani din comuna Horea.

Acesta a fost oprit de polițiștii din Zlatna, în timp ce acționau pe DN 74, marți, 17 septembrie, în jurul orei 6.00.

Bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost condus la spital…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sute de persoane și autovehicule controlate de polițiștii și jandarmii din Alba, în 24 de ore. Amenzi de aproape 30.000 de lei

Publicat

Sute de persoane și autovehicule au fost controlate de polițiștii și jandarmii din Alba, în ultimele 24 de ore. Au dat amenzi de aproape 30.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 18 septembrie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 355 de verificări de persoane și 257 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Impactul E.ON în economie: contribuții de MILIARDE de lei la bugetul de stat, partener-cheie pentru sute de furnizori locali

Publicat

Grupul E.ON este un partener important pentru circa 941 de furnizori de produse, servicii și lucrări, dintre care peste 95% sunt companii din România, potrivit Raportului de sustenabilitate pentru anul 2023. Pe întreg lanțul de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate