Connect with us

Eveniment

O autoutilitară a luat foc, într-o localitate din Mureș. Autovehiculul a ars în totalitate

Publicat


O autoutilitară a luat foc, în noaptea de duminică spre luni, pe un drum din județul Mureș.

Potrivit ISU Mureș, incidnetul s-a produs în jurul orei 01:50, în localitatea Coroi din judeșul Mureș.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară.

Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni.

În urma incendiului a ars generalizat o autoutilitară.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: efect termic – scurgeri de lichide combustibile.

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Românii vor putea avea mai mulți angajatori în baza unui singur contract. Proiect pentru flxibilizarea angajărilor

Publicat

O modificare importantă în privința contractelor de muncă pentru anumite categorii de români, grație unui proiect depus de Raluca Turcan (deputat PNL). 

Proiectul prevede apariția unor contracte de muncă atipice, cu mai mulți angajatori. Astfel, un angajat va putea munci pentru mai multe firme, în funcție de necesitățile angajatorilor.

Angajații nu vor fi nevoiți să aibă mai multe contracte cu timp parțial de muncă cu mai mulți angajatori în paralel, ci un singur contract cu toți și se va prezenta la locul de muncă unde va fi nevoie de serviciile sale.

În plus, vor putea avea venituri mai mari, în funcție de numărul de ore muncite suplimentar, potrivit proiectului prezentat de Raluca Turcan.

Un alt proiect depus de Raluca Turcan prevede flexibilizarea programului de muncă prin măsuri de tipul kurzarbeit și somaj tehnic. Dacă va trece, legea va permite ca aceste măsuri să poată fi decise și la nivel local și să fie aplicate în situații de criză, prin Hotărâre de Guvern sau prin decizii ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

5 firme au depus oferte pentru licitația de realizare a pasajului de la Tăietura Turcului

Publicat

taietura turcului.jpg

Cinci firme au depus oferte pentru realizarea pasajului de la Tăietura Turcului, a anunțat, miercuri, primarul Emil Boc.

Proiectul este estimat la circa 20 milioane de euro și va primi finanțare prin PNRR, în cadrul lucrării de modernizare a liniei ferate Cluj – Episcopia Bihor.

Termenul final pentru depunerea ofertelor a fost 16 mai.

După finalizarea evaluării ofertelor va fi anunțat câștigătorul.

Citește și:

Un nou drum va lega Baciu de Tăietura Turcului și viitorul bulevard Răsăritului

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Guvernul a lansat sistemul RoALERT ”Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor și semnalmentele lor

Publicat

Sistemul RoALERT- Copil dispărut a fost lansat miercuri, la dezbaterea „Cum își poate proteja România copiii de violența sexuală?” care a avut loc miercuri la Guvern, de Ziua Internaționale a Copilului Dispărut.

Prin acest sistem, populația va fi anunțată despre dispariția unui copil și semnalmentele acestuia, a explicat consilierul de stat Mădălina Turza, în cadrul evenimentului, se arată într-un comunicat World Vision România.

Principalele cauze ale dispariției copiilor din familie au legătură cu abuzurile la care sunt expuși, cu precădere abuzurile de natură sexuală, transmite World Vision România. În anul 2021, Poliția a înregistrat peste 4.200 de sesizări cu privire la diferite forme de abuz sexual îndreptate împotriva copiilor: viol, agresiune sexuală, act sexual, corupere sexuală, racolare de minori în scopuri sexuale și hărțuire sexuală.

Potrivit analizelor Institutul pentru Studiul şi Tratamentului Traumei, cel puțin 80% dintre declarațiile copiilor cu privire la abuzul sexual sunt reale, iar majoritatea agresorilor provin din rândul cercului de apropiați și/sau familie.

De asemenea, conform unui studiu realizat de World Vision România, 1 din 3 copii de la sate n-ar raporta un abuz…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Premierul solicită reducerea cu 10% a cheltuielilor din ministere, pentru bunuri și servicii

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu 10%, conform deciziei luate în coaliţia de guvernare, subliniind că demersul este unul de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare.

„Aşa cum ne-am asumat luni în cadrul coaliţiei, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activităţii Guvernului, cât, mai ales, în ceea ce priveşte continuarea programului ‘Sprijin pentru România’.

Măsurile respective vin, practic, şi impactează pe ceea înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care la nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%.

Vezi Angajările la stat, suspendate de la 1 iulie. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat noi măsuri pentru consolidarea fiscală

Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare şi vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaţi măsurile necesare, astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe