Connect with us

Cluj

O grupare de români CLONA carduri de combustibil în benzinării din Belgia. Prejudiciu de 400.000 euro

Publicat



politia ipj 1 e1639654726616.jpg

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, miercuri, 26 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi mai multe judeţe, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări formată din români, acuzată că a clonat, în Belgia, carduri de alimentare cu carburant, prin montarea de dispozitive de citire pe pompe din benzinării, prejudiciul cauzat fiind de 400.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară au coordonat efectuarea a 26 de percheziţii domiciliare şi punerea în aplicare a 51 mandate de aducere.

Percheziţiile au fost efectuate de către poliţiştii de la BCCO Cluj-Napoca (9), BCCO Bacău (6), BCCO Timişoara (2), BCCO Oradea (2), BCCO Iaşi (2), BCCO Piteşti (2), BCCO Bucureşti (2) şi BCCO Craiova (1).

Activităţile au fost desfăşurate în baza a cinci ordine europene de anchetă emise de autorităţile judiciare din Belgia, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesul ilegal la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălare de bani.

Descinderile au avut loc în cadrul unei acţiuni operative, desfăşurate simultan în şapte state europene, în trei dosare penale instrumentate de autorităţile judiciare din Belgia, cu un prejudiciu estimat de 400.000 de euro.

„Suspecţii foloseau diverse tehnici de skimming”

Activitate infracţională vizată, constând în fraude cu carduri de alimentare cu carburant, a…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. 25 de companii și universitățile clujene și-au prezentat oferta la Bursa locurilor de muncă a AJOFM

Publicat

Zeci de companii și cele mai importante universități clujene și-au prezentat oferta la Bursa Locurilor de Muncă, eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj vineri, 14 mai, la Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău, o bijuterie a Transilvaniei, își redeschide porțile în weekend. Renovarea a durat 7 ani

Publicat

Castelul din Gilău se redeschide în acest weekend pentru public, după un proces de renovare meticulos și amplu, care a durat șapte ani.

Castelul Rákóczi-Bánffy din Gilău va fi de acum un centru cultural…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

CFR Cluj caută ÎNLOCUITOR pentru Otele. Pe cine ar vrea „Bursucul”

Publicat

Având în vedere că CFR Cluj și-ar putea vinde omul de gol, pe Philip Otele, în această vară, Dan Petrescu caută variante de înlocuire.

Una dintre acestea ar putea fi Adrian Mazilu, 18 ani, fostul jucător al…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Spitalul Militar Cluj: Florin Piersic a fost infectat cu stafilococ auriu, înainte de internare

Publicat

Conducerea Spitalului Militar din Cluj-Napoca a transmis noi informații în legătură cu actorul Florin Piersic care a fost internat în aprilie în această unitate sanitară.

Asta după ce au apărut informații…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe