Connect with us

Eveniment

O localitate din Hunedoara – în CARANTINĂ zonală. Incidenţa, calculată la 18,82 la mia de locuitori

Publicat



Localitatea Zam din judeţul Hunedoara a intrat în carantină zonală, sâmbătă, din cauza creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la o valoare de 18,82 la mia de locuitori. Măsura a fost instituită pentru o perioadă de 14 zile, a informat Instituţia Prefectului.

„Începând de astăzi (sâmbătă – n.r.), 02.10.2021 – ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile, în satul Zam, din comuna Zam se instituie măsura carantinării zonale.

Decizia a fost luată prin Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 7619 din 01 octombrie 2021, având în vedere situaţia epidemiologică din localitate, generată de virusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidenţă de 18,82 cazuri la 1.000 locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Hunedoara transmis AGERPRES.

Intrarea sau ieşirea, strict interzisă prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, convocat de prefectul Călin Petru Marian, a adoptat o hotărâre care prevede mai multe restricţii pe teritoriul satului Zam, precizându-se, printre altele, că intrarea sau ieşirea din localitatea carantinată este strict interzisă prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

Declarație pe proprie răspunere, la ieșirea din locuințe. Excepții

De asemenea, circulaţia persoanelor este permisă doar pe bază de declaraţie pe propria răspundere, cu mai multe excepţii prevăzute de normele legale, cum ar fi urgenţele medicale, îngrijirea unor rude, activitate profesională sau cursuri în şcoli desfăşurate în alte localităţi.

Programul de lucru al magazinelor este limitat până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant, care pot avea program non-stop.

Cursurile unităţilor de învăţământ se vor desfăşura în satul Zam doar în sistem online.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în judeţ a fost calculată sâmbătă la o valoare de 3,19 la mia de locuitori.

Pentru 16 localităţi din judeţ incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la mia de locuitori, între acestea numărându-se municipiile Deva (5,22 la mie), Hunedoara (5,19 la mie), Petroşani (3,32 la mie) şi oraşul Haţeg (3,35 la mia de locuitori). Agerpres

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Elevii din două comune din Alba vor merge la școală cu microbuze electrice. CJ Alba a lansat licitația pentru achiziția acestora

Publicat

Elevii din două comune din Alba vor merge la școală cu microbuze electrice. Consiliul Județean Alba a lansat recent o licitație pentru achiziția a două microbuze de 8 + 1 locuri pentru elevi, care vor ajunge în comunele Poșaga și Mogoș. 

Consiliul Județean Alba a lansat pe 29 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția a două microbuze electrice de 8 + 1 locuri pentru elevii din județ.

Valoarea totală a contractului este estimată la 494.830 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR. 

Potrivit documentației, fiecare microbuz electric va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Spații pentru grătare, pregătite pentru clujeni de 1 Mai

Publicat

Mai multe spații pentru picnic și grătare au fost pregătite de Primăria Cluj-Napoca înaintea zilei de 1 Mai.

Baza sportivă Gheorgheni și Valea Gârbăului au fost pregătite pentru clujeni în pragul zilei de 1…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Festivalul de muzică ”Voices” la Alba Iulia: Vor concura 14 tineri. Concert special cu Gabriel Dorobanțiu și Olivia Addams

Publicat

Festivalul prin care se dorește promovarea tinerelor talente, ”Voices” revine la Alba Iulia și în 2024. Evenmentul va avea loc în perioada 11-12 mai, la Casa de Cultură a studentilor. 

14 tineri  din Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Pitești și Alba Iulia, acompaniați de un band live, vor concura pe scena pentru premii în valoare totală de 12.500 lei, în fața unui juriu condus de compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă.

Anul acesta, festivalul, se desfășoară pe două secțiuni, Secțiunea Case de Cultură Studențești și Secțiunea Talente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Băsescu e de părere că Emil Boc ar trebui propus pentru prezidențiale: „Liberalii au candidatul și îl ocolesc”

Publicat

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că Partidul Național Liberal ar trebui să îl propună pe primarul Emil Boc la alegerile prezidențiale.

Traian Băsescu a afirmat că primarul Clujului, Emil Boc,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe