Connect with us

Alba

O nouă materie la școală: Educația pentru mediu va fi inclusă, începând cu anul școlar 2023-2024, în programa școlară

Publicat



Educația pentru mediu va fi introdusă în programa școlară începând cu anul școlar 2023 – 2024, potrivit unei legi publicate recent în Monitorul Oficial. Elevii vor învăța astfel despre bunele practici din domeniu și efectele acțiunii lor asupra mediului. 

„În România se impune actualizarea programei școlare, astfel încât elevii să fie educație pentru viață, ceea ce conține în mod obligatoriu și educația ecologică, educația pentru mediu.

Educația școlară din România trebuie să cuprindă și discipline de educație pentru mediu, atât la nivelul învățământului primar, cât și gimnazial. Planurile-cadru pot fi modificate doar în urma unor studii realizate de specialiștii din domeniu, care să fie înglobate într-o strategie privind educația pentru mediu. Această strategie trebuie să arate care sunt beneficiile unei noi materii, ce trebuie să învețe elevii, cum pot fi formate cadrele didactice și ce competențe trebuie să aibă fiecare elev la finalizarea acestor cursuri.

Educația pentru mediu este un proces de educație pe tot parcursul vieții, dar cu cât educația începe mai repede, cu atât este mai eficientă și de durată. Învățământul primar este locul potrivit de a introduce educația de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Lucrările continuă la noua sală de sport din comuna Șpring. Când ar putea fi gata

Publicat

Lucrările continuă la noua sală de sport din comuna Șpring. Clădirea este ridicată în satul Drașov și va avea o suprafață sportivă de joc dimensionată pentru basket, tenis, volei și o tribună de 102 locuri.

Reamintim faptul că amplasamentul a fost predat la sfârșitul lunii februarie 2024. Potrivit documentației, durata de execuție a lucrărilor este de zece luni și jumătate, ceea ce înseamnă că noua sală de sport ar urma să fie gata la începutul anului viitor. 

„Lucrările continuă pentru sala de sport cu tribune de 102 locuri, sală atât de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Înscrierile pentru admiterea la școlile de agenți de poliție continuă. Sunt disponibile peste 1.600 de locuri

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Resurse Umane, efectuează până pe data de 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, recrutări pentru sesiunea aprilie – iulie 2024, a concursurilor de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne.

Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul:

  • 1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina;
  • 300 locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.

Pentru candidații din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ACCIDENT pe DN 75. Un tânăr din Baia de Arieș, care conducea băut, a intrat cu mașina în copacii de pe marginea drumului

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă dimineața, pe drumul național DN 75. Un tânăr din Baia de Arieș, care conducea băut, a intrat cu mașina în copacii de pe marginea drumului. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 mai 2024, în jurul orei 07:10, un tânăr de 21 de ani, din Baia de Arieș, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 75, direcția de mers Baia de Arieș-Turda, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu mai mulți copaci aflați pe marginea drumului.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

A condus băut și a intrat cu autoturismul în mașina care circula în fața sa. Bărbat din Cugir, reținut de polițiști

Publicat

etilotest

Un bărbat de 47 de ani din Cugir a fost reținut de polițiști după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice și a provocat un accident rutier.

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 mai 2024, în jurul orei 23.30, polițiștii din Cugir au intervenit la un accident rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Ion Creangă din oraș.

Din cercetări a rezultat că un bărbat de 47 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa, intrând în coliziune cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe