Connect with us

Cluj

O nouă tranşă de vaccin Pfizer, de 964.080 de doze, va fi adusă în ţară luni

Published

on



O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, va fi adusă luni în România, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, duminică, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, aminteşte CNCAV.

Respectivele doze aduse luni în România vor fi distribuite la următoarele centre de depozitare: Bucureşti: 367.380 de doze; Braşov: 128.700 de doze; Cluj: 105.300 de doze; Craiova: 140.400 de doze; Constanţa: 81.900 de doze; Iaşi: 81.900 de doze; Timişoara: 58.500 de doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.004.769 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai arată CNCAV. AGERPRES

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Sărbătoarea Sfântului Dumitru. Focul lui Sâmedru – TRADIȚIE veche românească. Obiceiuri, semnificații și superstiții

Published

on

Sărbătoarea Sfântului Mucenic Dimitrie Sâmedru este una dintre cele mai importante în luna octombrie este. În ajunul acestei sărbători este ”Focul lui Sâmedru”, un obicei pitoresc ce se regăsește în unele zone rurale…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Clujenii pot afla secția la care vor vota la alegerile prezidențiale de pe site-ul Primăriei

Published

on

Locuitorii din Cluj-Napoca pot afla online care sunt secțiile de votare la care sunt arondați pentru alegerile prezidențiale.

Primăria Cluj-Napoca anunță că alegătorii pot verifica online la care secție de votare…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Sfaturi pentru șoferi. FRAUDAREA kilometrajului: cum să identificați și cum să evitați mașinile cu kilometrajul dat înapoi

Published

on

Piața auto din România este plină de mașini care au kilometrajul dat înapoi, iar unii proprietari s-ar putea să nu știe că și odometrul vehiculelor proprii au fost cândva manipulate. Astfel de mașini cauzează probleme…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Tiberiu Ușeriu la Cluj-Napoca: Pot să fiu unul dintre modelele „așa nu”. LECȚII de viață pentru elevii Liceului ”Avram Iancu”

Published

on

Tiberiu Ușeriu, ultramaratonist și fondator al proiectelor Via Transilvanica și Tășuleasa Social, a susținut astăzi o conferință în fața elevilor de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, unde a vorbit…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading