Connect with us

Actualitate

O persoană reţinută şi doi câini Pitbull plasaţi în adăpost, în urma unor percheziţii ale poliţiştilor din Bistrița

Publicat


O persoană a fost reţinută, iar doi câini din rasa Pitbull au fost plasaţi în adăpost, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate vineri seara de poliţiştii bistriţeni, după apariţia în mediul online a unor materiale video în care câinii respectivi erau învăţaţi să sfâşie alte animale.

Potrivit informaţiilor transmise, sâmbătă, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, în cauză a fost deschis un dosar penal în legătură cu organizarea de lupte între câini şi pregătirea animalelor în acest scop, faptă pedepsită de lege cu închisoare între 6 luni şi 3 ani sau cu amendă.

“În cadrul dosarului penal constituit la data de 1 Aprilie a.c., la Biroul pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, ieri (vineri – n.r.) au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară începând cu ora 18,00. Urmare a acţiunilor, au fost ridicaţi şi plasaţi în adăpost doi câini din rasa Pitbull şi dispusă prin ordonanţă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de o persoană bănuită de comiterea faptelor, cel care apare în filmările online”, a comunicat IPJ Bistriţa-Năsăud.

Cercetările penale se efectuează sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa. Agerpres

Romania24.ro

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Vlad Voiculescu pe Facebook: Bucureștiul NU se carantineaza de Paști S-au publicat noile criterii de caranti…

Publicat

Bucureștiul NU se carantineaza de Paști

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă.

Facebook / Vlad Voiculescu

Citește mai departe

Actualitate

Ministrul Educației pe Facebook: Cîmpeanu: Pentru şcoală e nevoie de timp. Rezultatele în educaţie se văd exclusiv pe termen mediu şi lung / În afară de Albania nu ştiu să fie vreun alt stat cu o durată mai scurtă a cursurilor

Publicat

Cîmpeanu: Pentru şcoală e nevoie de timp. Rezultatele în educaţie se văd exclusiv pe termen mediu şi lung / În afară de Albania nu ştiu să fie vreun alt stat cu o durată mai scurtă a cursurilor

Facebook / Sorin Mihai Cîmpeanu

Citește mai departe

Actualitate

Ministrul Muncii pe Facebook: Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu și vine în completare…

Publicat

Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu și vine în completarea pensiei de stat.

Orice angajat din România contribuie la acest pilon de pensii și este extrem de important să se informeze și să opteze în cunoștință de cauză pentru un fond privat care să îi administreze acești bani, economisiți de-a lungul carierei, pentru a-și suplimenta veniturile în momentul pensionării.

Prin urmare, am modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și am introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat.

Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare și de conștientizare a angajaților că au această opțiune, astfel încât să poată să-și decidă singuri viitorul, alegând conștient în loc să fie repartizați aleatoriu de către sistem.

Facebook / Raluca Turcan

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, unitate medicală aflată în prima li…

Publicat

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, unitate medicală aflată în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID-19 în judeţul nostru, își extinde activitatea în ceea ce privește depistarea potențialilor bolnavi, evaluarea stării medicale a acestora și recuperarea medicală a pacienților care au trecut prin această boală.

Potrivit informațiilor furnizate de managerul instituției spitalicești, dr. Dan Moraru, Unitatea Medicală Mobilă – acel mijloc de transport achiziționat în anul 2019 cu fonduri asigurate din bugetul județean și destinat activităților de prevenție pe care spitalul le desfășoară în județ -, a fost reamenajată, în aşa fel încât în interior să funcţioneze un centru de… Meer


Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe