Connect with us

Eveniment

O petrecere de botez a fost întreruptă de poliţişti, într-o localitate din Hunedoara

Publicat


O petrecere de botez ce fusese organizată într-un imobil din municipiul Lupeni, la care participau mai multe persoane, a fost întreruptă, joi seara, de poliţiştii din localitate, care au aplicat celor prezenţi 16 sancţiuni, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

“În data de 25.03.2021, între orele 21,35 – 22,30 poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au intervenit la stoparea unui eveniment privat ce s-a desfăşurat într-un imobil situat pe strada Zănoaga, din municipiul Lupeni. La acest eveniment au participat câteva persoane, membrii ai unei familii, şi câţiva invitaţi, poliţiştii procedând la legitimarea şi sancţionarea acestora conform Legii nr. 55/2020”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Evenimentul privat a fost întrerupt şi au fost aplicate un număr de 16 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu Legea nr. 55/2020.

AGERPRES

Romania24.ro

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Măsuri decise de CJSU Alba pentru comunele Berghin, Bucium, Cergău, Întregalde, Lopadea Nouă, Meteș, Rădești, Șibot, Almașu Mare

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis marți măsuri ce trebuie respectate în 9 comune din județ. Acestea intră în vigoare de miercuri, 14 aprilie, ora 00.00.

HOTĂRÂREA nr. 102 din 13.04.2021 privind stabilirea unor măsuri de limitare și prevenire  a răspândirii virusului SARS-COV-2 pe raza comunelor Almașu Mare, Berghin, Bucium, Cergău, Întregalde, Lopadea Nouă, Meteș, Rădești și Șibot

Vezi HOTĂRÂREA NR. 102 – CJSU ALBA

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1 Se constată rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 13.04.2021, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Alba, conform Anexei la prezenta hotărâre.

Anexa_Hotărârea nr. 102 din 13.04.2021

Art. 2 (1) La nivelul comunei Berghin unde rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2 este mai mare de 3 şi mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori, începând cu data de 14.04.2021, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, se instituie măsuri pentru diminuarea impactului riscului, astfel:

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

Se interzice organizarea și…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

Greenpeace solicită Ministerului Energiei să accelereze tranziţia energetică verde în România

Publicat

Activiştii de mediu ai Greenpeace România solicită Ministerului Energiei să accelereze tranziţia energetică verde în ţara noastră şi, în acelaşi timp, să nu mai acorde, ilegal, sume generoase din bani publici subvenţionării cărbunelui.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei, transmis marţi AGERPRES, un grup de şapte activişti Greenpeace au format o blocadă în faţa Ministerului Energiei, afişând bannere cu mesajele „Oamenii au viitor, cărbunele nu” şi „Energie regenerabilă, nu cărbune”.

„Mesajele sunt adresate Ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi decidenţilor din instituţie, care refuză să accelereze tranziţia energetică verde în România, acordând în acelaşi timp, ilegal, sume generoase din bani publici subvenţionării cărbunelui. Activiştii intenţionează să rămână pe poziţii până la încheierea programului de lucru al Ministerului, urmând ca în perioada următoare să continue să transmită aceleaşi mesaje ministrului, în diverse moduri, până când acesta va prioritiza energiile regenerabile. Arderea cărbunelui pentru producerea energiei electrice generează, la nivel mondial, cele mai multe emisii de gaze cu efect de seră. Acestea cauzează încălzirea globală şi accentuează efectele schimbărilor climatice, pe care le resimţim cu toţii: secetă, furtuni, inundaţii, temperaturi anormale, distrugeri ale biodiversităţii. Cărbunele e şi o problemă pentru sănătate: aproximativ 20.000 de decese premature şi 10.000 de cazuri de bronşită cronică sunt cauzate anual în Europa de aerul toxic generat de arderea cărbunelui”, notează activiştii, care menţionează, totodată, că valoarea costurilor de sănătate, cauzate de arderea cu cărbune, se ridică la aproximativ 60 de miliarde de euro, anual.

În viziunea organizaţiei non-guvernamentale, planurile de eliminare a cărbunelui trebuie să conţină măsuri care să susţină sistemul energetic naţional şi care să asigure locuri de muncă alternative decente pentru oamenii care lucrează acum în industria mineritului.

„România se numără printre ultimele ţări din Europa care nu au anunţat o dată clară pentru renunţarea la cărbune, nu are un plan realist pentru eliminarea acestui combustibil fosil din mixul energetic naţional şi nici pentru înlocuirea acestuia cu noi capacităţi de energie regenerabilă. De asemenea, România este una dintre ţările U.E. cele mai afectate de schimbările climatice. Avertizările meteorologice cod roşu cresc exponenţial de la an la an în România şi vizează valuri de căldură, inundaţii, averse, intensificări ale vântului, temperaturi extreme etc. Tocmai acest lucru a fost ignorat de Guvernul României care, pe 31 martie, a decis să acorde ilegal Complexului Energetic Oltenia un grant de 241,4 milioane euro pentru plata certificatelor de emisii”, atenţionează reprezentanţii organizaţiei de mediu.

Responsabilul de campanii al Greenpeace România, Vlad Cătună, susţine că „ministrul Energiei se încăpăţânează să rămână ancorat în trecut”.

„Am venit aici să îi transmitem foarte clar domnului Virgil Popescu că nu vrem ca România să fie codaşă la capitolul tranziţie energetică. Cerem ca energia regenerabilă să fie prioritizată în faţa arderii combustibililor fosili. Este inadmisibil că Guvernul României alocă de ani de zile sute de milioane de euro din buzunarele românilor pentru o industrie murdară, care ne omoară cu zile şi care ne-a dus pe marginea prăpastiei. Banii ar trebui să meargă pentru o dezvoltare sustenabilă a regiunilor miniere, cu focus pe alternative economice, energie verde, eficienţă energetică. Iar Ministerul Energiei şi Guvernul să sprijine judeţele Gorj şi Hunedoara să acceseze bani europeni pentru a crea noi locuri de muncă”, afirmă Cătună.

Conform Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pe segmentul energie regenerabilă şi eficienţă energetică, componenta 6 a Pilonului I Tranziţie verde, se are în vedere, printre altele, decarbonarea producţiei de energie electrică, prin restructurarea marilor producători de energie care folosesc combustibilii solizi fosili (CEO/CEH).

Documentul prevede, printre altele, actualizarea legislaţiei primare şi secundare pentru a include noile şi viitoarele Directive şi Regulamente ale UE (Regulamentul UE 943/2019 si Directiva UE 944/2019, Pachetul Fit for 55%) precum şi actualizarea PNIESC conform recomandărilor Comisiei Europene şi creşterea ţintei de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, la 55%.

Bugetul iniţial de negociere al componentei „Energie regenerabilă şi eficienţă energetică” este de 1,3 miliarde de euro.

PNRR este documentul strategic care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii la nivel naţional pentru instituirea Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Mecanismul este gândit pe şase piloni, şi anume: Tranziţie verde; Transformare digitală; Creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi o piaţă internă funcţională, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice; Coeziune socială şi teritorială; Sănătate, precum şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, în scopul, printre altele, al creşterii nivelului de pregătire pentru situaţii de criză şi a capacităţii de reacţie la criză; Politici pentru generaţia următoare, copii şi tineret, cum ar fi educaţia şi competenţele. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Sursa foto: Greenpeace Romania / Facebook

Agerpres

Citește mai departe

Eveniment

MApN pregătește centre de vaccinare mobile la Sibiu

Publicat

Ministerul Apărării Naţionale informează că medicii, asistenţii medicali şi registratorii din centrele de vaccinare mobile, care vor fi operaţionalizate zilele viitoare, fac parte din unităţi militare ale MApN din mai multe orașe din țară, printre care și Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, cele 20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID vor fi coordonate de Direcţia medicală a ministerului şi vor acţiona, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, care urmează a fi stabilite de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, scrie Agerpres.

Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate fie în spaţii puse la…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Eveniment

CNAIR, mesaj pe Facebook :

Publicat

Kan een afbeelding zijn van natuur, lucht en waterpartijKan een afbeelding zijn van buitenshuis en monumentKan een afbeelding zijn van buitenshuisKan een afbeelding zijn van buitenshuis

Facebook / CNAIR

Citește mai departe