Connect with us

Alba

O primărie din Alba se luptă de aproape cinci ani să recupereze un castel, restituit acum 20 ani urmașilor baronului Banffy

Published

on



Un proces se desfășoară pe rolul Judecătoriei Aiud de aproape cinci ani și este departe de a se termina. Miza procesului este Castelul de la Ciuguzel un teren de aproape 8500 de metri pătrați situat în Lopadea Nouă. 

Cei care se judecă sunt reprezentații Primăriei Lopadea Nouă și urmașii baronului Daniel Banffy, care a fost și ministru al Agriculturii. Castelul din Ciuguzel a fost confiscat împreună cu toată averea acestuia, în 1952, după ce Banffy a fost condamnat pentru instigare la crime împotriva…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Se schimbă formatul Cupei Davis. Sportivii erau obosiți, iar spectatorii puțini. Ce modificare face Federaţia Internaţională

Published

on

Se schimbă formatul Cupei Davis: Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat o nouă schimbare pentru structura Cupei Davis, revenind la formatul cu meciuri disputate acasă şi în deplasare din septembrie anul viitor, conform DPA.

Turneul istoric a trecut prin numeroase schimbări în ultimii ani, cel mai recent format vizând etapa grupelor desfăşurată la puţin timp după turneul US Open, transmite Agerpres.

Patru oraşe au găzduit grupele de patru echipe pentru un turneu în care fiecare întâlnea pe fiecare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Alba: Operațiune de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat. VIDEO

Published

on

O acțiune de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat, prin sistemul RO e-Transport, s-a desfășurat vineri în Alba.

La operațiune au participat polițiști rutieri, polițiști de investigare a criminalității economice și reprezentanți ai Direcției Regionale Antifraudă Sibiu.

”Obiectivul acestei acțiuni l-a constituit verificarea modului de respectare a Ordonanței de Urgență nr.41 din 2022 pentru instituirea Sistemului național privind monitorizarea transporturilor rutiere de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Program Sfânta Parascheva 2024: Peste 300.000 de persoane sunt așteptate la pelerinaj

Published

on

Program Sfânta Parascheva 2024: Autorităţile din Iași au anunţat vineri că estimează că un număr de peste 300.000 de pelerini vor participa, în perioada 8-15 octombrie, la pelerinajul organizat cu prilejul prăznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei şi a nevoiaşilor. Totodată au anunțat și programul evenimentului.

„Suntem în procesul de pregătire a evenimentelor. Forţele din cadrul Grupării de Jandarmerie Mobilă Bacău vor veni la Iaşi gradual, începând de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Candidaturile lui Ciucă, Șoșoacă și Geoană la președinție, contestate la Curtea Constituțională

Published

on

Candidaturile lui Ciucă, Șoșoacă și Geoană la președințiaRomâniei au fost contestate la Curtea Constituțională. Contestațiile ar f fost depuse de persoane fizice. 

Curtea Constituţională a României dezbate, sâmbătă, contestaţiile privind candidaturile lui Mircea Geoană, Diana Iovanovici-Şoşoacă şi Nicolae Ciucă pentru funcţia de preşedinte al României.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, contestaţiile au fost înregistrate vineri pe rolul Curţii Constituţionale.

Până în acest moment…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement