Connect with us

Eveniment

O zebră, un zimbru și 5 lemuri, noile atracții de la Grădina Zoologică Târgu Mureș

Publicat


sursa foto: Facebook / Târgu Mureș Zoo/ Marosvásárhelyi Állatkert

O zebră, un zimbru european și cinci lemuri cu coadă inelată sunt cei mai noi locuitori ai Grădinii Zoologice din Târgu Mureș.

Potrivit administratorilor, în 3 martie, prin programul de relocare europeană a speciilor, a sosit primul transport de animale la Grădina Zoologică din Târgu Mureș: Zebra Chapman, un Zimbru european și cinci Lemuri cu coadă inelată de la Grădina Zoologică din Nyíregyháza.

Animalele se află deocamdată în carantină, urmând ca, după această perioadă, să întregească efectivul aflat deja în grija grădinii zoologice.

Potrivit administratorilor, intenția este ca, în cadrul programului european de reproducere a speciilor, Grădina Zoologică din Târgu Mureș să devină unul dintre centrele de reproducere a zimbrilor europeni.și să contribuie la relocarea acestor animale în libertate în țara noastră, de unde au dispărut în secolul trecut.

„Acesta fiind scopul pentru care a fost adusă femela de bizon European, urmând ca, în curând să sosească alte 2-3 femele de bizon european. După cum se știe, ultimul zimbru aflat în libertate în Europa a fost împușcat în 1927 de către un braconier, iar pe teritoriul actual al României, ultimul zimbru din Moldova a fost vânat în 1762, iar în Transilvania în 1790. Vițeii născuți în Grădina Zoologică din Târgu Mureș vor fi lăsați în libertate în locația indicată de către IUCN și programul EEP”, au transmis administratorii Grădinii Zoologice.

Aceștia au precizat că peste aproximativ trei săptămâni vor ajunge la Târgu Mureș și alte transporturi de animale din grădinile zoologice din Germania și Olanda.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Nou centru de tratament la Băile Cojocna, după o investiție de 100.000 de euro. Proceduri pentru sănătate

Publicat

În incinta Băilor Calde Cojocna a început, de vineri, să funcționeze un centru de tratament cu dotări complexe și personal specializat în domenii precum kinetoterapia, fizioterapia, osteopatia și balneologia.

Un principal aspect de dezvoltare a potențialului zonei Cojocna vizează domeniul sănătății. Sunt de notorietate beneficiile pentru sănătate pe care le aduce apa sărată din Cojocna, iar acum, gama de servicii de care se pot bucura și localnicii, dar și cei din împrejurimi devine mult mai generoasă.

”Sunt încântat că am reușit acest parteneriat din care să iasă mai sănătoși și mai relaxați toți cei care petrec timp în Cojocna….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Record de donatori în ultima zi a campaniei „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”

Publicat

Aproape 500 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și au donat sânge în campania „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, inițiată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul UBB.

Recordul s-a înregistrat în ultima zi când peste 140 de persoane au reușit să doneze sânge, devenind astfel parte din campanie.

Campania inițiată de UBB s-a desfăşurat în perioada27 – 31 martie 2023 la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și a fost adresată studenților și cadrelor didactice din UBB, dar nu numai lor.

Cea de-a 11-a ediție a campaniei ,,Donăm împreună,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Eveniment

Motociclist rănit după ce a fost lovit de un autoturism într-o intersecție din Sibiu

Publicat

sursa foto: Info Trafic jud. Sibiu

Accident rutier produs, vineri după-amiază, într-o intersecție din Sibiu. Impactul, soldat cu o persoană rănită, a avut loc în municipiul Sibiu, la intersecția străzilor Cernei – Porumbacului.

Potrivit IPJ Sibiu, în accident au fost implicate un autoturism condus de un sibian in vârsta de 29 de ani și un motociclist, in vârstă de 25 de ani, din Blaj.

Accidentul rutier s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate a motociclistului. Acesta a fost transportat la spital conștient.

Polițiștii rutieri efectuează cercetări.

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Cabană de pe Valea Avrigului, distrusă într-un incendiu

Publicat

O cabană de pe Valea Avrigului a fost cuprinsă de flăcări, vineri după-amiază. Pompierii intervin pentru stingerea incendiui.

Pompierii militari din Sibiu au fost alertați, vineri după-amiază, despre izbucnirea unui incendiu la o cabană situată pe Valea Avrigului.

La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă cu apă, două autospeciale de primă intervenție și un echipaj SMURD.

Potrivit informațiilor furnizate de sg. maj. Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, incendiul s-a manifestat generalizat la întreaga cabană.

Nu există victime, au precizat reprezentanții ISU Sibiu.

Pompierii acționează pentru stingerea focului, iar intervenția este în desfășurare.

Citește mai departe