Connect with us

Eveniment

O zebră, un zimbru și 5 lemuri, noile atracții de la Grădina Zoologică Târgu Mureș

Publicat


sursa foto: Facebook / Târgu Mureș Zoo/ Marosvásárhelyi Állatkert

O zebră, un zimbru european și cinci lemuri cu coadă inelată sunt cei mai noi locuitori ai Grădinii Zoologice din Târgu Mureș.

Potrivit administratorilor, în 3 martie, prin programul de relocare europeană a speciilor, a sosit primul transport de animale la Grădina Zoologică din Târgu Mureș: Zebra Chapman, un Zimbru european și cinci Lemuri cu coadă inelată de la Grădina Zoologică din Nyíregyháza.

Animalele se află deocamdată în carantină, urmând ca, după această perioadă, să întregească efectivul aflat deja în grija grădinii zoologice.

Potrivit administratorilor, intenția este ca, în cadrul programului european de reproducere a speciilor, Grădina Zoologică din Târgu Mureș să devină unul dintre centrele de reproducere a zimbrilor europeni.și să contribuie la relocarea acestor animale în libertate în țara noastră, de unde au dispărut în secolul trecut.

„Acesta fiind scopul pentru care a fost adusă femela de bizon European, urmând ca, în curând să sosească alte 2-3 femele de bizon european. După cum se știe, ultimul zimbru aflat în libertate în Europa a fost împușcat în 1927 de către un braconier, iar pe teritoriul actual al României, ultimul zimbru din Moldova a fost vânat în 1762, iar în Transilvania în 1790. Vițeii născuți în Grădina Zoologică din Târgu Mureș vor fi lăsați în libertate în locația indicată de către IUCN și programul EEP”, au transmis administratorii Grădinii Zoologice.

Aceștia au precizat că peste aproximativ trei săptămâni vor ajunge la Târgu Mureș și alte transporturi de animale din grădinile zoologice din Germania și Olanda.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Caz grav la Teiuș semnalat de un ONG: 61 de câini crescuți în condiții greu de descris. Ce s-a întâmplat cu animalele

Publicat

Zeci de câini care stăteau în condiții greu de imaginat, într-o casă din Teiuș, au fost mutați în adăposturi publice din Alba și Sibiu.

Cazul, o ”casă a groazei pentru animale” din Teiuș în care erau 61 de câini a fost făcut public de un ONG, Partidul NOA – Natură, Oameni, Animale.

Aceștia au anunțat Poliția Animalelor din Alba, de la jumătatea lunii februarie și au arătat dovezi legate de modul în care trăiesc cei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. A doua mascotă a UBB Cluj-Napoca, un lup, prezentată de Mărțișor. ”UBB Lupi” simbolizează tradiția

Publicat

Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a prezentat, vineri, de Mărțișor, a doua mascotă a instituției de învățământ, un lup, botezat ”UBB Lupi”, care simbolizează tradiția universității.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Acțiune a polițiștilor, la Sebeș: 14 șoferi care nu au respectat regulile privind oprirea și staționarea, sancționați

Publicat

Acțiune a polițiștilor, la Sebeș. 14 șoferi care nu au respectat regulile privind oprirea și staționarea au fost sancționați de polițiștii din Sebeș.

Polițiștii Biroului Rutier Sebeș, împreună cu polițiști de ordine publică și din cadrul Poliției Locale Sebeș, au organizat pe 27 februarie o acțiune, pe raza municipiului.

Acțiunea a vizat impunerea unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj. Ce aduce Mărțișorul? FEMEIA în centrul atenției

Publicat

Primul weekend din Mărțișor vine cu vreme frumoasă la Cluj și cu multe evenimente dedicate femeii. De la piese de teatru, la concerte, de la stand-up comedy la Holograf, de la Romeo și Julieta la Filarmonică.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe