Connect with us

Eveniment

Olimpiada de la Tokyo, amenințată de criza covid

Publicat



Organizatorii Tokyo 2020 spun că vor fi gata să găzduiască Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că în oraș a fost declarată starea de urgență din cauza Covid-19, scrie Mediafax.

Orașul Tokyo, care va găzdui în vară Jocurile Olimpice, a înregistrat, joi, 2.447 de cazuri noi de Covid-19, motiv pentru care a declarat stare de urgență pentru 30 de zile. Măsuri dispuse vizează în principal restaurantele și barurile, cărora li se cere să nu mai vândă alcool după ora locală 19:00 și să închidă o oră mai târziu. Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, reprogramate, vor avea loc între 23 iulie și 8 august.

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga a declarat că există o „situație de criză”, anunțând planurile de urgență pentru combaterea Covid-19. În acest context, organizatorii JO Tokyo 2021 au spus: „Această stare de urgență oferă o oportunitate pentru Tokyo 2020 de a face planuri pentru o și mai mare siguranță la Jocurile din această vară”.

Costurile pentru jocuri au crescut cu 2,8 miliarde de dolari din cauza măsurilor necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Un sondaj recent al radiodifuziunii naționale NHK a arătat că majoritatea publicului larg japonez se opune organizării Jocurilor în 2021, sugerând o nouă amânare sau chiar anularea totală a evenimentului.

Comitetul Olimpic Internațional (COI) a dat publicității o declarație în care afirmă: „COI are încredere deplină în autoritățile japoneze și în măsurile pe care le iau. Împreună cu partenerii noștri japonezi continuăm să fim pe deplin concentrați și dedicați organizării în siguranță și cu succes a Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 din această vară.”

Referindu-se la întrebarea dacă sportivii vor trebui să își administreze vaccinul anti-Covid 19, COI a spus că organizația sprijină administrarea vaccinului „grupurilor cu risc ridicat, asistenților medicali, medicilor și tuturor celor care se îngrijesc de sănătatea societății noastre, considerând-o o prioritate”. Astfel, vaccinurile fac parte dintr-un „pachet de contramăsuri Covid-19” care trebuie folosit „pentru a contribui la un mediu sigur la Jocurile Olimpice, dar și din respect pentru poporul japonez”.

Cu toate acestea, în comunicat se precizează: „COI a transmis de la început un mesaj clar că nu va exista nicio obligație de vaccinare. În același timp, CIO și Comitetul Paralimpic Internațional sunt determinați să asigure vaccinarea a cât mai mulți participanți străini înainte de Jocuri… Sportivii sunt modele importante, iar prin administrarea vaccinului pot transmite un mesaj puternic că vaccinarea nu este doar despre sănătatea personală, ci și despre solidaritate și considerație pentru bunăstarea celorlalți membri din comunitățile lor” se mai spune în comunicat.

Sursa: MEDIAFAX

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Trei tineri din Aiud care au furat sute de litri de motorină, trimiși în judecată. Cum acționau hoții

Publicat

Trei tineri din Alba care s-au specializat în furtul de combustibil au fost recent trimiși în judecată. Cei trei sunt din Ciumbrud și din Aiud. Dosarul pentru furt calificat a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 29 aprilie 2024.

Unul dintre cei trei va ajunge în fața judecătorilor și pentru conducere fără permis de conducere.

Faptele pentru care cei trei vor fi judecați s-au petrecut în anul 2022, dar o trimitere în judecată a venit abia în 2024.

Pe lângă benzină cei trei au mai furat și un motocultor, dar și o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce se mai sărbătorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

Publicat

Ce se mai sărbătorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe lângă Ziua Muncii, în tradiția română mai are loc o altă sărbătoare. Cumnoscută mai puțin, dar care în trecut era sărbătorită, era tradiția de Armindeni, sau Armindenul. 

Este un simbol al vegetației care proteja recoltele si animalele. În tradiția populară, acestei zile i se mai spune si „ziua pelinului” sau „ziua bețivilor” si semnifica începutul verii.

Armindenul se serbează pentru rodul pământului, ca să nu bată grindina, împotriva…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprijin financiar de Sărbători prin programul ALIMENTE. Emil Boc: Vrem să majorăm suma

Publicat

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprimit sprijin financiar prin programul ALIMENTE al primăriei Cluj-Napoca anunță Emil Boc.

Cardurile au fost deja încărcate cu câte 225 de lei și reprezintă un ajutor pentru…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Complexul Băile Sărate Ocna Mureș oferă servicii Spa. Ședințe de masaj și băi aromate. Care sunt tarifele actualizate

Publicat

La Complexul Băile Sărate Ocna Mureș, serviciile pentru clienți au fost extinse cu ședințe de masaj, inclusiv tehnici de relaxare și băi aromate. Tarifele a fost actualizate.

Acestea completează seria de servicii de agrement și proceduri medicale.

Complexul a fost deschis pentru turiști în luna mai 2023, după o investiție de 7,7 milioane lei, realizată prin parteriat Consiliul Județean Alba – Primăria Ocna Mureș.

Apa sărată de la Ocna Mureș a fost recunoscută pentru proprietățile terapeutice de peste 130 de ani. Primele băi au fost amenajate aici din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe