Connect with us

Eveniment

Olimpice: Sportivii nu vor putea fi însoţiţi de familii la Jocurile de la Tokyo

Publicat



Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a exclus posibilitatea ca sportivii să fie însoţiţi de membri ai familiilor la competiţia polisportivă din Japonia, într-un interviu publicat marţi de Mainichi Shimbun, citat de AFP.

”Este o ocazie pe care ei o pot avea o singură dată în viaţa loc, ca urmare din punct de vedere emoţional aş vrea ca familiile lor să fie aici. Dar trebuie să ne gândim la sistemul medical japonez şi prin urmare cu inima grea trebuie să spun că este dificil”, a declarat Seiko Hashimoto.

În plină pandemie de coronavirus, care a amânat deja Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice cu un an, trei din patru japonezi sunt contra primirii de vizitatori străini la întrecerile olimpice, temându-se că afluxul lor va pune sub presiune sistemul nipon de sănătate, conform unui sondaj.

Pe 21 martie, starea de urgenţă sanitară ar urma să fie ridicată în regiunea Tokyo, ceea ce va permite organizarea pe 25 martie a unui meci de fotbal internaţional, Japonia – Coreea de Sud, cu un număr limitat de spectatori în tribune, care nu a fost încă stabilit.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor anunţa oficial săptămâna viitoare dacă spectatorii străini vor putea fi primiţi în Japonia, dar conform presei japoneze decizia a fost luată deja de guvern şi constă în interzicerea intrării vizitatorilor străini la întrecerile olimpice.

Neliniştea populaţiei şi teama apariţiei unor tulpini mai contagioase ale coronavirusului au făcut să încline balanţa către interzicerea străinilor, conform agenţiei Kyodo.

Vizitatorii străini din partea sponsorilor competiţiei olimpice ar putea însă beneficia de o derogare la cererea Comitetului Internaţional Olimpic, scrie cotidianul Asahi Shimbun.

Circa 900.000 de bilete au fost deja vândute în afara Japoniei, conform presei nipone. AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

U-BT Cluj, la un pas de finala Ligii Naționale. A învins-o din nou pe FC Argeș Pitești, scor 100-74

Publicat

O singură victorie o mai desparte pe U-BT Cluj de finala Ligii Naționale. Echipa a câștigat și al doilea meci cu FC Argeș Pitești, scor 100-74.

U-Banca Transilvania mai are nevoie de o singură victorie pentru a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Accident cu patru mașini, la intrarea în Florești. O tânără a ajuns la spital

Publicat

Un accident s-a petrecut sâmbătă seară, la intrarea în Florești. Au fost implicate patru mașini, dintre care una s-a răsturnat.

Pompierii din Cluj-Napoca și Florești au intervenit sâmbătă seară la un…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Ramona Strugariu, copreședinta REPER, și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca. La eveniment au participat fostul premier şi comisar european, Dacian Cioloș, eurodeputatul Dragoș…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații religioase pentru credincioși, cu o săptămână înainte de Înviere

Publicat

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Credincioșii sărbătoresc Floriile, în 28 aprilie 2024, o zi cu semnificații religioase deosebite, cu o săptămână înainte de Învierea lui Isus Hristos. 

Cu o săptămână înainte de Patimile Sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli.

Mulțimea, recunoscându-L ca fiind adevăratul Mântuitor, L-a întâmpinat cu ramuri de finic și cântări de bucurie.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe