Connect with us

Eveniment

OmBun30/ Ada Milea: Festivalul mi-a ''deschis poarta''; îi urez La mulţi ani şi multe porţi deschise

Publicat


Până la Festivalul-concurs „Om Bun” nu mai fusese în Capitală. Era studentă. Însă „Om Bun” i-a „deschis poarta” Adei Milea, după ce trecuse de „uşa” unei competiţii de folk din Reghin.

 

Foto: (c) ISABELA PAULESCU/AGERPRES FOTO

 

„Acest festival mi-a „deschis poarta” exact ca versurile din cântecul lui Dan Andrei Aldea. Trecusem de „uşa” unui concurs folk din Reghin, unde m-am bucurat de reacţia domnului Adrian Ivaniţchi (altfel, picam la preselecţie) şi de entuziasmul publicului, iar acolo m-a observat domnul Socaciu şi m-a chemat să cânt în Bucureşti. Până la concursul „Om Bun” nu mai fusesem în Capitală, dar după acest festival am primit o mulţime de invitaţii (concerte, televiziuni, radiouri etc.). Acum trăiesc în continuarea versului cântecului menţionat anterior, adică primesc „coaja” pentru că „alung tristeţea””, a declarat, pentru AGERPRES, Ada Milea.

 

 

A cântat pentru prima oară la „Om Bun” în studenţie, prin 1996 sau 1997.

 

„Unul dintre cele două cântece prezentate se numea „Femurul”. Era despre un student la Medicină, beat de fericire şi formol, care îşi căuta material didactic prin cimitir. Îngrozitor, mai ales că m-am inspirat dintr-o întâmplare reală, descrisă de ştirile acelui timp. Totuşi, lumea a apreciat umorul negru şi ideea că ambiţiile pot transforma un student paşnic şi silitor într-un monstru”, povesteşte muzicianul.

 

 

Pentru ea, cea mai importantă amintire de la „Om Bun” rămân „aplauzele şi chiuiturile publicului din uriaşa Sală a Palatului”.

 

Chiar dacă ediţia aniversară „Om Bun” de săptămâna viitoare nu va mai umple cu mii de oameni Sala Palatului, din cauza restricţiilor de natură sanitară, folkista subliniază că online-ul are şi avantajele lui.

 

Foto: (c) EMIL BADEA (C)/AGERPRES FOTO

 

„Pe lângă regretul că nu respirăm acelaşi aer, putem trăi bucuria că a fost inventat internetul şi ne putem vedea/auzi. E foarte greu pentru artiştii independenţi. Noi (cei fără salarii, dar plini de taxe şi facturi) am trăit spaime de neuitat. Unii ne-am găsit variante online de supravieţuire. Eu am aflat cum se pot vinde albume în format electronic şi am făcut înregistrări acasă. Publicul e minunat şi există oameni care ne sprijină fără să ne cunoaştem. Gesturile şi mesajele lor au fost şi sunt esenţiale. Într-un fel, o parte a publicului e mai aproape acum, iar „Om Bun” poate ajunge direct în casele spectatorilor, oriunde s-ar afla”, subliniază cantautoarea.

 

 

În această perioadă nu s-a gândit la ce îi lipseşte, ci a încercat să facă ceva cu ceea ce avea.

 

„Timpul s-a umplut cu lucruri importante amânate”, precizează Ada Milea.

 

Foto: (c) SORIN LUPSA/AGERPRES FOTO

 

Am întrebat-o ce i-ar plăcea să se schimbe în viaţa ei de artist dacă ar da timpul înapoi… „Timpul. Aş lua de la artist şi aş pune la om”, a afirmat, simplu, muzicianul.

 

 

La gala aniversară de săptămâna viitoare, Ada Milea va cânta în prima seară de spectacol, iar mesajul său pentru cei care fac posibil acest eveniment, în ultimii 30 de ani, este simplu şi fără echivoc: „La mulţi ani şi multe „porţi deschise””. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Citeşte şi:

 

OmBun30/ Vasile Şeicaru: În folk, vii pe scenă aproape gol, omul te ia aşa cum eşti

 

OmBun30/Mircea Bodolan: Muzica folk s-a dezvoltat pe măsura vremii şi a vremurilor, s-a schimbat în formă, nu în conţinut

 

OmBun30/Cristian Dumitraşcu: Muzica folk nu va muri niciodată, dar nici nu va mai avea gloria marilor nume

 

OmBun30/ Nicu Zotta: Folk-ul are viitor în România, sigur are viitor!

 

OmBun30/ Ducu Bertzi: Trebuie să mergem înainte, să arătăm că muzica folk e prezentă indiferent de vremurile trăite

 

OmBun30/Vali Petcu: La Festival, parcă erai la Facultatea de Medicină, nebunie de tineri veniţi să îşi încerce norocul

 

OmBun30/ Daniel Iancu: Muzica folk îşi păstrează linia tradiţională, dar şi întinereşte în acelaşi timp

 

OmBun30/ Mircea Rusu: Muzica folk nu mai este de multă vreme un loc privilegiat şi rezervat

 

OmBun30/ Andrei Păunescu: Folk-ul fără public în faţa artiştilor e doar o încercare de a arăta că rezistă

 

OmBun30/Maria Gheorghiu: Trăim într-o epocă în care cultura adevărată ni se serveşte în doze din ce în ce mai mici

 

OmBun30/ Cristian Buică: Aş fi vrut să pot scrie mai multe cântece cu care să oblojesc rănile veacului

 

OmBun30/ Eugen Avram: Îmi doresc ca publicului să îi fie la fel de dor de noi, precum ne e nouă dor de el

 

OmBun30/ Mircea Baniciu: Festivalul ăsta mai avea un pic şi se făcea în sală de sport şi pe stadion

 

OmBun30/ Adrian Beznă: Folk-ul rămâne tânăr şi cinstit cu spiritul lui

 

OmBun30/Victor Socaciu: Pentru mine, Festivalul rămâne acel copil frumos, plămădit alături de colegii mei

 

OmBun30/ Mircea Vintilă: Am cântat la toate ediţiile de la festival, nici nu se putea altfel, nu puteam lipsi

 

OmBun30/ Cătălin Stepa: Cel mai sincer mod de a te adresa lumii – tu, chitara şi atât!
sursa Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Un nou mesaj RO ALERT, în zona Roșia Montană, pentru evacuarea populației: Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze

Publicat

Un nou mesaj RO ALERT a fost emis pentru locuitorii din zona Barajului Tăul Mare. Duminică, 2 ocotombrie, în jurul orei 15.30, un mesaj din partea autorităților a fost emis în zona Roșia Montană. Acesta se refera la locuitorii din proximitatea albiei pârului Foieș. 

”Atenție! Locuitorilor din Roșia Montană, din proximitatea albiei pârului Foieș! În urma evaluării din teren s-a constatat că evacuarea preventivă este imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră!

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO: Cum arată fisura care s-a format în barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană. Autoritățile caută soluții

Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze. Se recomandă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Primăria Cluj SUBVENȚIONEAZĂ cu 50% abonamentele pentru transportul în comun ale STUDENȚILOR, masteranzilor și doctoranzilor

Publicat

abonament ctp e1664702453799.jpg

Primăria Cluj-Napoca subvenționează cu 50% abonamentele pentru transportul în comun ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la universitățile clujene, învățământ cu frecvență, buget și cu taxă.

„Studenții, masteranzii și doctoranzii înscriși în anul universitar 2022-2023 la învățământ cu frecvență, atât pentru locurile bugetate cât și pentru cele cu taxă de la universitățile clujene, beneficiază de abonamente de transport gratuite și cu reducere.

Primăria Cluj-Napoca subvenționează cu 50% aceste abonamente de la bugetul local, cu titlul de facilități de transport,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO: Acțiunea de golire parțială a lacului Tăul Mare, de lângă Roșia Montană. Cum acționează forțele de intervenție

Publicat

Operațiunile pentru golirea parțială a lacului Tăul Mare de lângă Roșia Montană continuă, duminică după-amiaza. Prin acțiunile de evacuare cu motopompe de mare capacitate, s-a reușit scăderea nivelului apei.

În jurul orei 14.30, a fost pusă în funcțiune a treia motopompă. Pomparea se face gradual, ținând cont de condițiile din aval.

Planurile anunțate sunt de scădere a nivelului apei cu 4-5 metri. Operațiunile cu motopompe au început în jurul prânzului, după amenajarea unui drum de acces cu utilaje grele.

Mobilizarea forțelor de intervenție a fost necesară după ce o breșă sub formă de con, a apărut în partea din aval a barajului de la lacul Tăul Mare, la circa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Furt lângă o sală de jocuri de noroc, la Alba Iulia. Un bărbat a fost reținut. Câți bani a sustras

Publicat

masina-politia

Un bărbat din comuna Meteș a fost reținut de Poliție după ce i-a furat banii altui bărbat, lângă o sală de jocuri de noroc din Alba Iulia. Cei doi consumaseră alcool și jucaseră la jocuri de noroc. 

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, 1 octombrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut un bărbat de 52 de ani, din comuna Meteș, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată, prin 112, în dimineața aceleiași zile.

Sâmbătă dimineața, în timp ce se afla în apropierea unei săli de jocuri de noroc din Alba Iulia, împreună cu un bărbat de 42 de ani, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe