Connect with us

Eveniment

OmBun30/ Ada Milea: Festivalul mi-a ''deschis poarta''; îi urez La mulţi ani şi multe porţi deschise

Publicat


Până la Festivalul-concurs „Om Bun” nu mai fusese în Capitală. Era studentă. Însă „Om Bun” i-a „deschis poarta” Adei Milea, după ce trecuse de „uşa” unei competiţii de folk din Reghin.

 

Foto: (c) ISABELA PAULESCU/AGERPRES FOTO

 

„Acest festival mi-a „deschis poarta” exact ca versurile din cântecul lui Dan Andrei Aldea. Trecusem de „uşa” unui concurs folk din Reghin, unde m-am bucurat de reacţia domnului Adrian Ivaniţchi (altfel, picam la preselecţie) şi de entuziasmul publicului, iar acolo m-a observat domnul Socaciu şi m-a chemat să cânt în Bucureşti. Până la concursul „Om Bun” nu mai fusesem în Capitală, dar după acest festival am primit o mulţime de invitaţii (concerte, televiziuni, radiouri etc.). Acum trăiesc în continuarea versului cântecului menţionat anterior, adică primesc „coaja” pentru că „alung tristeţea””, a declarat, pentru AGERPRES, Ada Milea.

 

 

A cântat pentru prima oară la „Om Bun” în studenţie, prin 1996 sau 1997.

 

„Unul dintre cele două cântece prezentate se numea „Femurul”. Era despre un student la Medicină, beat de fericire şi formol, care îşi căuta material didactic prin cimitir. Îngrozitor, mai ales că m-am inspirat dintr-o întâmplare reală, descrisă de ştirile acelui timp. Totuşi, lumea a apreciat umorul negru şi ideea că ambiţiile pot transforma un student paşnic şi silitor într-un monstru”, povesteşte muzicianul.

 

 

Pentru ea, cea mai importantă amintire de la „Om Bun” rămân „aplauzele şi chiuiturile publicului din uriaşa Sală a Palatului”.

 

Chiar dacă ediţia aniversară „Om Bun” de săptămâna viitoare nu va mai umple cu mii de oameni Sala Palatului, din cauza restricţiilor de natură sanitară, folkista subliniază că online-ul are şi avantajele lui.

 

Foto: (c) EMIL BADEA (C)/AGERPRES FOTO

 

„Pe lângă regretul că nu respirăm acelaşi aer, putem trăi bucuria că a fost inventat internetul şi ne putem vedea/auzi. E foarte greu pentru artiştii independenţi. Noi (cei fără salarii, dar plini de taxe şi facturi) am trăit spaime de neuitat. Unii ne-am găsit variante online de supravieţuire. Eu am aflat cum se pot vinde albume în format electronic şi am făcut înregistrări acasă. Publicul e minunat şi există oameni care ne sprijină fără să ne cunoaştem. Gesturile şi mesajele lor au fost şi sunt esenţiale. Într-un fel, o parte a publicului e mai aproape acum, iar „Om Bun” poate ajunge direct în casele spectatorilor, oriunde s-ar afla”, subliniază cantautoarea.

 

 

În această perioadă nu s-a gândit la ce îi lipseşte, ci a încercat să facă ceva cu ceea ce avea.

 

„Timpul s-a umplut cu lucruri importante amânate”, precizează Ada Milea.

 

Foto: (c) SORIN LUPSA/AGERPRES FOTO

 

Am întrebat-o ce i-ar plăcea să se schimbe în viaţa ei de artist dacă ar da timpul înapoi… „Timpul. Aş lua de la artist şi aş pune la om”, a afirmat, simplu, muzicianul.

 

 

La gala aniversară de săptămâna viitoare, Ada Milea va cânta în prima seară de spectacol, iar mesajul său pentru cei care fac posibil acest eveniment, în ultimii 30 de ani, este simplu şi fără echivoc: „La mulţi ani şi multe „porţi deschise””. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Citeşte şi:

 

OmBun30/ Vasile Şeicaru: În folk, vii pe scenă aproape gol, omul te ia aşa cum eşti

 

OmBun30/Mircea Bodolan: Muzica folk s-a dezvoltat pe măsura vremii şi a vremurilor, s-a schimbat în formă, nu în conţinut

 

OmBun30/Cristian Dumitraşcu: Muzica folk nu va muri niciodată, dar nici nu va mai avea gloria marilor nume

 

OmBun30/ Nicu Zotta: Folk-ul are viitor în România, sigur are viitor!

 

OmBun30/ Ducu Bertzi: Trebuie să mergem înainte, să arătăm că muzica folk e prezentă indiferent de vremurile trăite

 

OmBun30/Vali Petcu: La Festival, parcă erai la Facultatea de Medicină, nebunie de tineri veniţi să îşi încerce norocul

 

OmBun30/ Daniel Iancu: Muzica folk îşi păstrează linia tradiţională, dar şi întinereşte în acelaşi timp

 

OmBun30/ Mircea Rusu: Muzica folk nu mai este de multă vreme un loc privilegiat şi rezervat

 

OmBun30/ Andrei Păunescu: Folk-ul fără public în faţa artiştilor e doar o încercare de a arăta că rezistă

 

OmBun30/Maria Gheorghiu: Trăim într-o epocă în care cultura adevărată ni se serveşte în doze din ce în ce mai mici

 

OmBun30/ Cristian Buică: Aş fi vrut să pot scrie mai multe cântece cu care să oblojesc rănile veacului

 

OmBun30/ Eugen Avram: Îmi doresc ca publicului să îi fie la fel de dor de noi, precum ne e nouă dor de el

 

OmBun30/ Mircea Baniciu: Festivalul ăsta mai avea un pic şi se făcea în sală de sport şi pe stadion

 

OmBun30/ Adrian Beznă: Folk-ul rămâne tânăr şi cinstit cu spiritul lui

 

OmBun30/Victor Socaciu: Pentru mine, Festivalul rămâne acel copil frumos, plămădit alături de colegii mei

 

OmBun30/ Mircea Vintilă: Am cântat la toate ediţiile de la festival, nici nu se putea altfel, nu puteam lipsi

 

OmBun30/ Cătălin Stepa: Cel mai sincer mod de a te adresa lumii – tu, chitara şi atât!
sursa Agerpres

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Comunicat: Bogdan Lazăr, fost candidat ALDE pentru Primăria Alba Iulia, s-a înscris în PNL Alba

Publicat

Bogdan Lazăr, fost candidat ALDE pentru Primăria Alba Iulia și consilier local, a anunțat că s-a alăturat echipei PNL. Spune că ”valorile liberale comune mă fac să simt acest pas ca pe o întoarcere acasă”.

”După o perioadă în care am analizat foarte mult tot ceea ce s-a întâmplat, de la alegerile locale și cele generale, până la evenimentele politice la zi, am luat o decizie corectă, dar și asumată. Pe unii poate îi voi surprinde, însă pe cei mai mulți îi voi convinge că tot ce va însemna viitorul meu politic, de acum  încolo, va fi mereu pentru oameni și mereu între oameni.

Fără a avea neapărat o experiență imensă în spate, am totuși acea experiență politică prin care știu cum să pun totul în folosul celor care așteaptă atât de multe de la clasa politică, dar mai ales de la oamenii de administrație (la orice nivel ar fi ea). Mai am mult de crescut și multe de învățat! Prima și singura mea experiență politică a fost în ALDE, pentru că am crezut în valorile liberale care, la acel moment, păreau a fi susținute cel mai mult de Călin Popescu Tăriceanu. Motiv pentru care am făcut pasul de a intra în politică alături de acei colegi, mulți dintre ei devenindu-mi prieteni. Din păcate, politica…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Vlad Voiculescu spune că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății

Publicat

Vlad Voiculescu afirmă că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății.

”Eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”, a declarat Voiculescu, luni, la Europa FM, întrebat dacă este posibil să revină în funcție.

Ministrul demis săptămâna trecută spune că nu există niciun motiv pentru care Alianța USR Plus să nu îl nominalizeze din nou pentru această funcție.

Vlad Voiculescu a făcut aceste afirmații la Europa FM când a explicat că viitorul ministru al Sănătății trebuie să schimbe modul în care se ocupă funcțiile din sistemul sanitar.

R: Suntem una dintre puținele țări unde există aceste contracte pe viață. Ați propune o astfel de schimbare?

Vlad Voiculescu: Nu numai dacă aș reveni, o să propun oricum. Și USR PLUS, prin noul ministru, că o să fiu eu sau altul, cu siguranță trebuie să o facă.

R:O secundă, cum să fiți dumneavoastră noul ministru?

Vlad Voiculescu:Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă.

R: Adică, azi la negocieri, coaliția se duce cu numele dumneavoastră?

Vlad Voiculescu: Asta e treaba Coaliției.

Vlad Voiculescu a declarat că…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

La Blaj continuă investițiile în infrastructura sportivă. Gazon nou și sistem automat de irigații, la Stadionul CIL din Veza

Publicat

Stadionul CIL aflat în cartierul Veza din Blaj, lângă Sala Polivalentă aflată în construcție, va beneficia de un gazon nou și un sistem automat de irigații. 

Primăria Blaj a cumpărat recent, prin intermediul platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lucrări de montare gazon și sistem automat de irigații la Stadionul CIL.

Valoarea investiției este de 315.900 de lei (circa 64.174 de euro), ofertantul fiind Landscape Universal SRL, o firmă din localitate.

Contractul prevede instalarea unui sistem automat de irigații și montarea de rulouri de gazon pentru parcuri și terenuri sportive, pe o suprafață de 8.100 metri pătrați.

Citește și Reîncep lucrările la Sala Polivalentă de la Blaj. Primăria a predat constructorului amplasamentul

Reamintim faptul că lucrările la Sala Polivalentă din Blaj au reînceput recent, după ce Primăria a predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația, ACI Cluj-Napoca SA.

Contractul inițial, atribuit în noiembrie 2018 către firma italiană Frimat SPA, a fost reziliat pentru „neîndeplinirea obligațiilor contractuale”.

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Când încep programele Rabla pentru mașini și electrocasnice. Precizările ministrului Mediului

Publicat

Programele Rabla pentru mașini și pentru electrocasnice devin operaționale în scurt timp, după ce Guvernul va aproba, săptămâna aceasta, bugetul Administrației Fondului de Mediu, a anunțat telefonic la Digi24 ministrul Mediului Tanczos Barna.

„Se va aproba acest buget, sper, miercuri”, a spus ministrul, care a precizat că este vorba despre programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Electrocasnice.

Ministrul spune că bugetul pentru Rabla Plus, care finanțează automobile plug-in și electrice, a fost dublat, și că a fost dublat astfel și numărul de mașini ce vor putea fi achiziționate, avansând și ideea unei suplimentări de buget pentru această zonă a pieței auto.

Pentru Rabla Clasic creșterea este de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, adică aproximativ 1.500 de euro pentru un tichet, iar valoarea ecobonusului crește de la 1.000 la 1.500 de lei și de la 2.500 la 3.000 de lei, „astfel încât mașinile care au emisii mai scăzute să beneficieze de un sprijin în plus”, a precizat ministrul Mediului.

Tanczos Barna spune că după aprobarea bugetului AFM este o chestiune de zile până când programele vor deveni operaționale.

Ministrul a adăugat că platforma pentru Rabla Electrocasnice va fi funcțională, după problema de…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe