Connect with us

Alba

OPINIE Daniel Lungu: Te-nțepi și câștigi! În România normală ajungi să fii premiat dacă ești responsabil și te vaccinezi

Publicat



Te-nțepi și câștigi! Acesta ar putea fi sloganul loteriei vaccinării care a debutat la sfârșitul săptămânii trecute în România. Și sumele nu sunt mici. Guvernul va acorda 15 milioane de lei pentru 1139 de premii, cel mai mare dintre acestea fiind de 1 milion de lei.

Într-o țară normală ne-am revolta cu toții față de măsura populistă a Guvernului, cerând ca banii să ajungă acolo unde este mai mare nevoie, cum ar fi, spre exemplu, la programele de prevenție medicală.

M-am domolit repede amintindu-mi că România este printre codașele Europei la numărul de persoane vaccinate.

Nu caut vinovați și nici nu încerc să fac o prelegere despre importanța vaccinării. Fiecare are dreptul să aleagă ce face cu sănătatea și viața sa, iar apoi să își asume decizia luată.

E șocant însă că în România am ajuns să susținem o acțiune medicală de care depinde sănătatea întregii comunități prin acordarea unor beneficii.

Te vaccinezi și primești mici în Obor, te vaccinezi și câștigi la tombolă electrocasnice, te vaccinezi și poți încasa 1 milion de lei la loterie. În „România normală” am ajuns să-i premiem pe cei care sunt responsabili și care au o atitudine normală.

Dar așa e…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE VIDEO: Slujba Învierii la Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, oficiată de PS Cristian Crișan

Publicat

Slujba Învierii la Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj este prezentată sâmbătă seara de la ora 23.00.

Este celebrată cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, de către Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

 

YouTube videoYouTube video

 

Slujba de Înviere. Semnificații pentru credincioșii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouăle în prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sărbătorii

Publicat

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouăle în prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sărbătorii cuprind ciocnitul ouălor de Paște. Este un obicei după slujba de Înviere, care continuă în cele trei zile de sărbătoare.

Semnificația ouălor de Paște

Ouăle, vopsite în Joia Mare, sunt un simbol al sărbătorii Învierii Domnului.

Potrivit unei legende creștine, Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce. Acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.

Tradiția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Paște 2024. De ce ”se ia lumină” în noaptea de Înviere. Semnificația pentru credincioși și tradiția mai puțin cunoscută

Publicat

Paște 2024. În această noapte, credincioșii merg la biserică, la slujba de Înviere. Este un moment important, după postul lung și perioada de rugăciune, în care celebrează Învierea Domnului.

Credincioșii aduc cu ei câte o lumânare, pe care o aprind, în noaptea de Înviere, din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar.

Această lumină se va ține aprinsă în tot timpul săvârșirii Sfintei Învieri.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Este simbolul Învierii, al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO: A fost adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Programul slujbelor de Paște 2024

Publicat

Paște 2024. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, sâmbătă seara. Aceasta a fost adusă de o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

În Sâmbăta Mare (4 mai), o delegație a Arhiepiscopiei Alba Iuliei a fost prezentă pe Aeroportul Internațional din Sibiu, de unde a adus Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Lumina Sfânta a fost adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, pe Aeroportul Otopeni, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. A fost oferită…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe