Connect with us

Cluj

OPINIE/ Dragoș Damian: Analogie utilă ca să înțeleagă lumea despre boală, vaccinare și despre siguranța acesteia

Publicat


Există o analogie între corpul uman și o casă inteligentă, dotată cu sisteme sofisticate de protecție – programe firewall, senzori, alarme, capcane pentru intruși – și legată la o firmă care deține agenți de pază.

Când intră criminalul (coronavirusul SARS-CoV-2) sistemele de protecție declanșează alarma și vin agenții de pază (celule care prezinta antigenul, TNF, cytokine, limfocite helper, celule T citotoxice, limfocite B si T, etc.) și fiecare, cu propriile mijloace, îl anihilează.

Apoi, sistemele de protecție ale casei și agenții de pază (limfocitele B și T cu memorie, anticorpii) își imprimă în memorie chipul criminalului iar daca acesta reapare, anihilarea se produce rapid și eficient.

De ce criminalul produce totuși distrugere? Sunt mai mulți, casa inteligentă și agenții de pază pur și simplu nu le fac față, sau intră și pe ușa din spate (suprainfecție bacteriană).

Sau casa inteligentă este defectă, nu îi merg anumiți senzori (corp uman cu anumite probleme imunologice) și este victimă sigură.

Vaccin mARN?

Sau casa inteligentă, din motive necunoscute, reacționează disproporționat ori nepotrivit, de exemplu dă drumul la sprinklere care nu folosesc la apărare,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

Clujean de 78 de ani, lovit de o maşină pe trecerea de pietoni, dar pe culoarea roşie a semaforului

Publicat

acciden ira.jpeg

Un clujean de 78 de ani a fost lovit, joi, în timp ce traversa straza în zona IRA, pe trecerea de pietoni, dar pe culoarea roşie a semaforului.

„Eveniment rutier cu pieton în vârstă de 78 de ani, care din primele verificări, s-ar fi angajat în traversarea străzii, pe marcajul pietonal, la momentul respectiv semaforul indicând culoarea roșie pentru pietoni, fiind acroșat de un conducător auto în vârstă de 26 de ani.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative”, informează IPJ Cluj.

Foto. Bogdan Colceriu

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

„U” Cluj se întăreşte la mijloc. Simion a fost transferat de la FCSB. Are peste 100 de meciuri în prima ligă

Publicat

simion universitatea.jpg

Clubul de fotbal „U” Cluj anunţă ca a făcut un nou transfer, prin aducerea de la FCSB a mijlocaşului Gabriel Simion.

„FC Universitatea Cluj continuă campania de transferuri din această vară, ultimul nume sosit pe Cluj Arena fiind Gabriel Simion, un mijlocaș defensiv în vârstă de 24 de ani, care a strâns peste 100 de meciuri la nivelul primei ligi.

Originar din Călărași, Gabriel Simion a început fotbalul la echipa locală Dunărea Călărași, însă a trecut în tabăra celor de la FCSB încă din perioada junioratului. Debutul său la nivel de seniori a avut loc pe 8 septembrie 2016, într-un meci…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

Poliţist la UNTOLD: „Am luat toaletele la rând. Simt mirosul de „iarbă” imediat. La festival nu am simțit miros de marijuana”

Publicat

1660238335 untold 1.jpg

Un poliţist, Daniel Zontea, care a fost trimis în misiune la UNTOLD, a scris pe blogul său un text referitor la festival, prin observaţiile sale ca specialist în droguri. El îi răspundea într-un fel unei tinere doamne care susţinea că la UNTOLD au fost multe droguri şi mulţi vânzători şi cumpărători şi care îi îndeamnă pe părinţi să nu-şi lase copiii.

„Despre tânăra anonimă prezentă la Untold. În weekendul care tocmai a trecut, după cum m-am mai pozat în postările anterioare, am fost și eu pentru prima oară prezent la acest eveniment organizat de ceva ani încoace în Cluj-Napoca, pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

Cum i-a SALVAT ziua un POLIȚIST clujean unui bărbat din Alba

Publicat

politie.jpg

Un bărbat din Alba, care venea cu mașina la Cluj-Napoca, a avut parte de un mare ghinion pe drum. Și-a pierdut portmoneul cu acte și bani, dar totul a avut un final fericit, datorită unui polițist clujean.

Bărbatul a venit cu mașina din județul Alba până la Cluj-Napoca pentru a-și revedea sora la aeroport, dar pe drum a rămas fără portmoneu.

O zi norocoasă

Bărbatul și-a pierdut portofelul unde avea nu doar bani, ci și documente personale, în drum spre aeroport, dar a avut se pare o zi norocoasă.

Portmoneul a fost găsit de un polițist clujean, aflat în patrulare. Polițiștul Șter, din cadrul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe