Connect with us

Cluj

OPINIE/ Politicienii și vorbele lor goale

Publicat



Când prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, numărul doi din partid cum ar veni, declara sus și tare la sfârșitul lunii septembrie, nu sunt nici două luni de atunci, că nu vrea UDMR la guvernare, mulți români încă verzi, vopsiți în galben-albastru, probabil l-au crezut și au votat în consecință.

Bogdan are o lungă tradiție a discursurilor anti-UDMR, așa că vorbele sale de atunci nu erau o surpriză, omul fiind consecvent.

Dar, pentru cei cu memoria foarte scurtă, să ne amintim exact ce spunea în 28 septembrie, invitat la Antena 3, ca să nu existe dubii.

”Atunci când domnul Kelemen Hunor ne va recita în fiecare dimineaţă articolul 1 din Constituţie şi îl va înţelege, şi şi-l va însuşi, putem sta de vorbă, până atunci nu. Cred că aşa i-ar intra în cap. Vreau să-i reamintesc articolul 1 din Constituție domnului Kelemen Hunor, în cazul în care nu are o Constituţie prin casă.

Ceea ce trebuie să înveţe dânsul şi toţi cei care vor să facă vreodată o alianţă este că România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil”, spune Rareș Bogdan.

Fără alianță de guvernare cu UDMR

Buun, ca să explicăm încă o dată pentru cine a uitat, prim-vicepreședintele PNL susținea că liberalii nu vor face alianță de guvernare cu UDMR până ce Kelemen Hunor nu va recita în fiecare dimineață articolul 1 din Constituție.

PNL era pe cai mărișori după locale, iar Bogdan estima, ca un mare politician ce este, că guvernarea va fi în jurul PNL, după alegerile din 6 decembrie.

”Sperăm să obţinem un scor care să se ducă spre 40%, să fie minim 34%, şi singurii parteneri pe care să-i aducem lângă noi să fie USR-PLUS şi PMP. Nu ne dorim alţi parteneri.

Poziţia mea o ştiţi cu privire la UDMR, nu trebuie să o detaliez, iar la modul în care s-au aliat în ultimul timp cu cei din PSD, nu am niciun motiv să spun că s-a schimbat opţiunea mea cu privire la aceste alegeri”, mai spunea liberalul.

”Niciodată cu UDMR”

Pentru cei cu memoria și mai scurtă, îl cităm pe același Rareș Bogdan înaintea alegerilor europarlamentare din 2019. Bine, a trecut un an, să spunem că mulți ar fi uitat, deși nu ar trebui.

Întrebat despre o posibilă alianță cu UDMR, ce răspunde prim-vicele PNL: ,,Niciodată cu UDMR! UDMR joacă cu Ungaria, joacă cu FIDESZ, joacă cu Viktor Orban, este împotriva statului român.

Niciodată cu UDMR! UDMR este împotriva României. Este o rușine ce face UDMR. UDMR își bate joc inclusiv de cetățenii maghiari, au ajuns rușinea cetățenilor maghiari, își bat joc de țara asta. Niciodată”. Un fel de ”nem, nem soha”, pentru cunoscătorii de limbi străine.

Și pentru amnezici, politicieni sau alegători, o postare mai veche pe Facebook a lui Rareș Bogdan, din 7 decembrie 2018: ”UDMR alături de PSD și ALDE. Oficial de acum. UDMR a devenit oficial “ciuma roșie” a etnicilor maghiari din România. Nicio diferență între PSD și UDMR”.

Nici UDMR nu se lasă

Dar stați, asta nu e tot.

Cum răspundea UDMR la declarațiile lui Rareș Bogdan, în septembrie 2019? Cu aceeași monedă.

Are cuvântul purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla: ”UDMR va vota moțiunea de cenzură, indiferent de amnezia lui Rareș Bogdan. Referitor la cele declarate de vicepreședintele PNL: nici noi nu uităm nimic din ce a făcut PNL în ultimii ani împotriva comunității maghiare.

Nu vom uita legile inițiate împotriva maghiarilor, nu uităm sesizările făcute la CCR de PNL și de Klaus Iohannis, nu uităm că ați votat împotriva reînființării liceului catolic din Tg. Mureș, si nu vom uita nici țopăiala isterică al lui Bogdan.

Momentul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură nu este momentul probei de memorie, dar va veni și acel moment. Memoria noastră este bună!”.

În august 2020, și Kelemen Hunor a simțit nevoia să îi răspundă lui Rareș Bogdan: ”Ceea ce face Rareş Bogdan e o luptă cu PSD-ul. Ne bagă şi pe noi aşa cum a învăţat de la Iohannis sau cum a învăţat Iohannis de la Rareş Bogdan, fiindă aici nu se ştie cine de la cine a învăţat. Nici nu contează. (…)

Acum a găsit un proiect şi Rareş Bogdan ca să intre în război cu PSD-ul. Eu zic domle, intră în război cu PSD-ul, e treaba voastră. E frumos un război politic între PNL şi PSD, dar nu ne băgaţi pe noi. Răzbunaţi-vă unii pe alţii fără UDMR”.

PNL și UDMR, împreună la … guvernare

Poate nu ați aflat, dar vineri, da da, adică aseară, în urmă cu o zi, PNL, USRPLUS și UDMR au convenit, după negocieri epuizante, să formeze coaliția de guvernare, da, ați citit bine, de GUVERNARE, și și-au împărțit funcții, ministere etc.

Cum adică, PNL și UDMR?

Păi tocmai ați citit ce spunea numărul doi din PNL, că liberalii nu vor face alianță cu maghiarii, că UDMR este așa și pe dincolo, iar purtătorul de cuvânt al Uniunii susținea că PNL este așa și pe dincolo și că ei nu uită tot ce au făcut liberalii împotriva maghiarilor.

Dar când au ajuns să împartă bucatele, vedeți ce bine se înțeleg? Bineînțeles, numai și numai pentru țărișoara asta și-au călcat pe inimă și și-au înghițit cuvintele grele aruncate deunăzi. Știți cum se spune despre politicieni, ”pe față se spurcă, prin spate se pupă”.

O să aveți ocazia să îl auziți zilele astea pe Rareș Bogdan ce cuvinte frumoase, de laudă, va avea despre UDMR și despre Kelemen Hunor, mai ales că se vorbește că liberalul vrea un minister, deci va fi coleg în Guvern cu liderul Uniunii.

Înainte de asta să luați un emetiral, un medicament pentru greață.

Mda, Rareș Bogdan, number two, cum ar zice americanii, în politica liberală dâmbovițeană…

CLUJUL PENTRU TOȚI – Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

sursa: Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Publicat

Un bărbat a fost lovit de o mașină, vineri, în Turda, pe str. Victoriei. A intervenit ISU Cluj, care îi acordă primele îngrijiri.

Din informațiile primite, bărbatul ar fi în stare gravă.

ACCIDENT în Turda….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Un căprior s-a întors în sălbăticie cu ajutorul jandarmilor clujeni, după ce a ajuns în curtea unei firme din Mărăști

Publicat

Jandarmii clujeni au eliberat în sălbăticie un căprior găsit în curtea unei societăți comerciale din cartierul Mărăști. Animalul nu a fost rănit.

Prezența căpriorului în curtea unei societăți comerciale…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Creștere uriașă a furturilor de mașini, în 2023, la Cluj. Mai multe accidente pe drumurile din județ, anul trecut

Publicat

În 2023, în județul Cluj a crescut numărul de furturi de mașini, cu aproape o treime, însă s-au înregistrat mai puține furturi din locuințe sau din magazine.

Numărul infracțiunilor sesizate în județul Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe