Connect with us

Eveniment

Opt semnalări privind prezența urșilor în apropierea localităților din județul Harghita, în ultimele trei zile

PublicatArhivă foto

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita a informat că în ultimele trei zile au fost înregistrate opt semnalări referitoare la prezența urșilor în apropierea localităților, iar oamenii au fost avertizați cu privire la pericol prin intermediul mesajelor Ro-Alert.

Potrivit sursei citate, în perioada 26-28 mai, au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT ,privind prezenţa urşilor apropierea localităţilor Miercurea Ciuc, Tuşnad Sat, Bălan, Zetea, Brădeşti, Lăzarea, respectiv în Topliţa.

Aceste mesaje au fost transmise în urma a opt situaţii de urgenţă, cetăţenii semnalând, la numărul de urgenţă 112, că au văzut urşi în apropierea localităţilor menţionate.

Mesajele Ro-Alert se transmit trilingv, respective primul mesaj, în română şi engleză, iar al doilea în română şi maghiară.

În fiecare dintre situaţii au fost trimise echipe de intervenţie pentru alungarea animalelor sau pentru a lua alte măsuri care se impun în astfel de situaţii.

Opt semnalări privind prezența urșilor în apropierea localităților din județul Harghita, în ultimele trei zile. Recomandările pompierilor

Vineri, 26 mai, o ursoaică şi cei doi pui ai săi, a fost relocată după ce a fost văzută, câteva zile la rând, la liziera pădurii din zona Şumuleu, acolo unde sâmbătă a avut loc marea procesiune de Rusaliile Catolice.

Şi luni dimineaţă a fost semnalată prezenţa unui urs în apropierea localităţii Tuşnad Sat.

Cei care observă urşi în apropierea localităţilor sunt îndemnaţi de autorităţi să sune la numărul de urgenţă 112, să nu încerce să intervină, să nu îi hrănească şi să nu se apropie de ei, pentru a-i filma sau fotografia. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

UPDATE. ACCIDENT de ATV la Dăbâca. Bărbatul fără semne vitale. Se aplică manevre de RESUSCITARE

Publicat

Un accident în care a fost implicat un ATV a avut loc, duminică seara, la Dăbâca, în Cluj. La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri și unul SMURD.

ATV-ul condus de un bărbat circula pe teren denivelat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro încearcă, din nou, să treacă de 4,98 lei

Publicat

Situația încordată din U.E. datorată rezultatelor la recentele alegeri europarlamentare și-a pus amprenta asupra monedei unice și a celor de la marginea zonei euro.

Moneda națională a rămas cea mai stabilă din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ATENȚIE, părinți! Dacă ieșiți din țară cu copiii, certificatul de naștere NU REPREZINTĂ document de călătorie

Publicat

Poliţia de Frontieră Română atrage atenţia cu privire la condiţiile privind călătoria minorilor în străinătate, având în vedere că se apropie vacanţa de vară, iar în această perioadă mulţi părinţi călătoresc…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Bootidele de iunie sau meteoriții ”leneși”: Ploaia de stele care aparent pleacă dintr-un punct fix. De ce sunt mai ușor de văzut

Publicat

Bootidele de iunie sau meteoriții ”leneși”: Bootidele de iunie sunt o ploaie de meteori care apare anual în jurul datei de 21 iunie până la 2 iulie. Aparent radiază dintr-un punct fix (numit radiant).

Caracteristici ale Bootidelor de iunie:

Radiantul:

Radiantul (punctul din cer de unde par să provină…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe