Connect with us

Eveniment

Opt semnalări privind prezența urșilor în apropierea localităților din județul Harghita, în ultimele trei zile

Publicat


Arhivă foto

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita a informat că în ultimele trei zile au fost înregistrate opt semnalări referitoare la prezența urșilor în apropierea localităților, iar oamenii au fost avertizați cu privire la pericol prin intermediul mesajelor Ro-Alert.

Potrivit sursei citate, în perioada 26-28 mai, au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT ,privind prezenţa urşilor apropierea localităţilor Miercurea Ciuc, Tuşnad Sat, Bălan, Zetea, Brădeşti, Lăzarea, respectiv în Topliţa.

Aceste mesaje au fost transmise în urma a opt situaţii de urgenţă, cetăţenii semnalând, la numărul de urgenţă 112, că au văzut urşi în apropierea localităţilor menţionate.

Mesajele Ro-Alert se transmit trilingv, respective primul mesaj, în română şi engleză, iar al doilea în română şi maghiară.

În fiecare dintre situaţii au fost trimise echipe de intervenţie pentru alungarea animalelor sau pentru a lua alte măsuri care se impun în astfel de situaţii.

Opt semnalări privind prezența urșilor în apropierea localităților din județul Harghita, în ultimele trei zile. Recomandările pompierilor

Vineri, 26 mai, o ursoaică şi cei doi pui ai săi, a fost relocată după ce a fost văzută, câteva zile la rând, la liziera pădurii din zona Şumuleu, acolo unde sâmbătă a avut loc marea procesiune de Rusaliile Catolice.

Şi luni dimineaţă a fost semnalată prezenţa unui urs în apropierea localităţii Tuşnad Sat.

Cei care observă urşi în apropierea localităţilor sunt îndemnaţi de autorităţi să sune la numărul de urgenţă 112, să nu încerce să intervină, să nu îi hrănească şi să nu se apropie de ei, pentru a-i filma sau fotografia. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Hackerii au reușit să compromită cardul bancar al unui bărbat din Alba fără să lase vreo urmă. Câți bani au încercat să fure

Publicat

Un caz recent finalizat pe rolul Judecătoriei Câmpeni aduce iar în discuție modalitatea prin care hackerii reușesc să compromită cardurile bancare. 

Este vorba despre un caz, în care un bărbat și-a dat seama că de pe contul său bancar au fost efectuate trei tranzacții către o platformă de creditare online. 

Acesta văzut în timp util tranzacțiile și a reușit să ceară blocarea cardului și refuzarea tranzacțiilor.

Fapta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Metoda folosită de unii români ca să nu plătească la restaurant. Protecția Consumatorilor: vin cu pliculețe cu păr sau muşte

Publicat

Comisarii protecției consumatorilor avertizează în privința unei noi metode folosite de unii clienți care nu vor să-și plătească comanda la restaurant. Mai exact, aceștia mănâncă trei sferturi din porții și mai apoi pun în farfurii păr, unghii sau muște pentru a avea motive să facă reclamații.

Situația a fost prezentată de către comisarul şef adjunct al Protecției Consumatorilor Buzău, Cornelia Galer. Potrivit acesteia,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Copiii și adulții cu autism vor beneficia de terapie decontată de CNAS, de la 1 octombrie

Publicat

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a anunțat vineri că, de la 1 octombrie, copiii și adulții cu autism vor beneficia de terapie decontată de CNAS.

„Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia, de la 1 octombrie, de servicii de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenţie de psihopedagogie specială-logopedie,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

România a primit a doua tranșă din PNRR: 2,76 miliarde de euro. Precizările ministrului Boloș

Publicat

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a confirmat vineri că Comisia Europeană a virat României banii aferenți cererii II de plată din PNRR.

„Astăzi au intrat în conturile României peste 2,7 miliarde euro. Alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape zece miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

Chiar dacă avem un PNRR complex și numai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe