Connect with us

Eveniment

Orban: Este preferabil ca în Parlament să fie un număr minim de amendamente la buget

Published

on



Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că este de preferat ca la dezbaterea în Parlament a proiectului de buget pe anul 2021 să fie „un număr minim de amendamente”, astfel încât „să nu fie afectată gândirea bugetară”.

Etapele de adoptare a bugetului de stat au fost discutate în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de sâmbătă.

„Deocamdată, există un proiect de buget, vom mai discuta dacă există îmbunătăţiri până la trimiterea spre Parlament. În cadrul dezbaterilor parlamentare, discuţiile trebuie să aibă loc cu Guvernul până la adoptarea proiectului bugetului de stat şi a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, dar este preferabil ca în Parlament să fie un număr minim de amendamente, care să nu afecteze gândirea bugetară, structura bugetului şi priorităţile care sunt stabilite prin programul de guvernare”, a afirmat Orban la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat când va ajunge proiectul de buget în Parlament, Orban a spus: „Imediat ce vom ajunge la o formă în urma rafinării, în urma ultimelor rectificări în dezbaterea din coaliţie”.

Potrivit lui Orban, anul 2021 trebuie să fie anul în care „să se pună bazele relansării economice”.

„Am discutat, de asemenea, de necesitatea de a ne concentra pe creşterea absorbţiei fondurilor europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă din bugetul Uniunii Europene 2014 – 2020 şi din bugetul Uniunii Europene 2021 – 2027. Considerăm că anul 2021 trebuie să fie anul care trebuie să pună bazele relansării economice, să pună bazele refacerii graduale a echilibrelor bugetare şi să permită în perspectivă o dezvoltare economică care să asigure creşterea calităţii serviciilor furnizate către cetăţeni şi creşterea pe baze realiste a veniturilor românilor”, a adăugat Orban. AGERPRES/(A – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Echipa de karting a Palatului Copiilor Alba Iulia, pe podium la a doua etapă a Campionatului Național ”Cupa Nordului”

Published

on

Echipa de karting a Palatului Copiilor Alba Iulia a urcat pe podiumul de premiere la a doua etapă a Campionatului Național ”Cupa Nordului”.

Circuitul Transilvania Motoring Cerghid (Mureș), etapa a doua a Campionatului Național ”Cupa Nordului”, s-a desfășurat în perioada  17-18 septembrie 2024.

Echipa Palatului Copiilor din Alba Iulia a obținut locul III la categoria de concurs PUFFO, prin evoluția de excepție a pilotului Mihnea Ioan Roșu.

De asemenea, a obținut locul V la categoria CADETT prin pilotul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Expoziție de fluturi vii la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Pot fi văzute 25 de specii de fluturi exotici

Published

on

Grădina Botanică ”Alexandru Borza” Cluj-Napoca organizează, începând de vineri, expoziția de fluturi vii – ”Petale Zburătoare – Lepkék a levegőben” în cadrul căreia vor putea fi văzute 25 de specii de fluturi…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Târgul Alba Green Energy, 21-22 septembrie la Alba Iulia. Soluții pentru energie verde, inovații, consultanță gratuită. Program

Published

on

Târgul Alba Green Energy, a 12-a ediție, se desfășoară în perioada 21-22 septembrie 2024, pe esplanada Carolina Mall din Alba Iulia. Evenimentul este dedicat promovării eficienței energetice și energiei regenerabile la nivel local și regional. Este organizat de Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

Târgul se adresează publicului larg, autorităților publice locale și potențialilor investitori. Acesta are ca obiectiv conștientizarea importanței utilizării tehnologiilor și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

FOTO. Accident produs de un clujean de 32 de ani. A pătruns pe contrasens pe un drum din Sibiu. Trei persoane, la spital

Published

on

Polițiștii Biroului Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au intervenit, vineri, la un accident produs pe breteaua care face legătura între A1 și DN 7, în județul Sibiu, pe Autostrada Sebes – Boita, care este iesirea spre…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement