Connect with us

Eveniment

Orban: Stadiul elaborării PNRR, prezentat în şedinţa conducerii PNL; negocierile continuă

Published

on



Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a prezentat stadiul elaborării Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) în şedinţa de luni a conducerii partidului, precizând că negocierile în coaliţia guvernamentală continuă, dar este optimist că România va depune documentul în termenul stabilit la nivel european.

El a precizat că stadiul elaborării PNNR a fost tema principală a reuniunii Biroului Executiv al PNL.

„Am prezentat colegilor stadiul discuţiilor privind construcţia PNRR şi am prezentat structura, care sunt principalele domenii de alocare, care sunt reformele care stau la baza acestor alocări şi obiectivele pe care ni le-am propus. Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro de care beneficiază România pentru investiţii şi reforme în domeniul infrastructurii, educaţiei, sănătăţii, mediului, digitalizării, care este o componentă foarte importantă a PNRR, de asemenea în domeniul managementului apelor, sistemului de irigaţii, energiei verzi. Negocierile vor continua şi suntem optimişti că, în termenul stabilit la nivel european, România va pune pe masa Comisiei un PNRR care să ajute România în efortul de relansare cât mai rapidă a economiei şi de creştere a calităţii vieţii pentru cetăţenii români”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

Liderul PNL a fost întrebat care este justificarea acordării unui spor de 100% angajaţilor Ministerului Fondurilor Europene care se ocupă de PNRR.

„Pentru că este un efort suplimentar care este făcut de cei care sunt implicaţi în pregătirea PNRR şi pentru că este important ca toţi care lucrează la pregătirea PNRR să fie foarte bine motivaţi, pentru că, în funcţie de calitatea lucrărilor pe care le facem şi a implementării PNRR, depinde evoluţia în bine a economiei, a societăţii, a diferitelor domenii publice”, a explicat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, tratatul prin care creşte contribuţia României la bugetul UE va fi trecut pe ordinea de zi a plenului reunit al Parlamentului când va exista convingerea că nu vor mai fi probleme cu ratificarea.

„În elaborarea PNRR am consultat societatea, organizaţiile patronale, sindicatele, asociaţiile profesionale, asociaţiile autorităţilor locale, o serie de alţi alţi actori instituţionali. A existat o consultare amplă. În Parlament, în cadrul Comisiei de afaceri europene au existat dezbateri ale PNRR, ministrul a fost invitat la astfel de dezbateri, deci nu se poate spune că nu există o consultare pe tema asta. Nu vrem să ne consultăm cu PSD pe această temă”, a susţinut preşedintele PNL. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Jandarmii clujeni, ”misiune specială”. Au dus pachete unei mame care își crește singură cei doi copii

Published

on

Jandarmii din cadrul Secției de Jandarmi Huedin au pornit pe cărări de munte, într-o misiune mai specială, aceea de a aduce bucurie.

”Jandarmii clujeni au poposit la căsuța unei mame care își crește singură…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

VIDEO: Lions Music Festival la Alba Iulia. Cum sprijină mediul privat performanța elevilor olimpici din județ

Published

on

Lions Music Festival la Alba Iulia. În acest weekend, la Palatul Principilor se desfășoară un eveniment menit să faciliteze strângerea de fonduri pentru premii dedicate elevilor olimpici din județ.

Inițiativa include concerte, degustări de vinuri și momente de socializare.

Reporterii Alba24 au stat de vorbă cu organizatorii, pentru a vedea cum se implică mediul privat în sprijinirea performanței în educație.

Burse de cel puțin 1000 de lei pentru olimpici

”Lions Club Alba Iulia încearcă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Intervenție Salvamont la Piatra Secuiului, Rimetea. O turistă s-a accidentat pe un traseu montan

Published

on

Intervenție Salvamont la Piatra Secuiului, Rimetea. Echipajul intervine, sâmbătă seara, pentru recuperarea unei turiste de pe munte.

Femeia, în vârstă de aproximativ de 40 ani, prezintă suspiciune de fractură la picior.

Alături de Salvamont, acționează și un echipaj de prim ajutor de la SMURD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

UPDATE: Pompierii din Câmpeni au intervenit pentru deblocarea accesului într-un apartament. O femeie avea nevoie de ajutor

Published

on

Pompierii din Câmpeni intervin, sâmbătă seara, pentru deblocarea accesului într-un apartament din oraș.

Potrivit ISU Alba, intervenția se derulează pe strada Horea.

Din informatiile primite de la apelant, o persoană nu a mai fost văzută de 3 zile și se aud plânsete din apartament.

Pompierii s-au deplasat cu o autospecială și echipaj de prim-ajutor.

UPDATE, ora 19.32: Echipajele au ajuns la locul solicitării și au pătruns în apartament. În interior se afla o persoană căzută (femeie), de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement