Connect with us

Alba

Organizația Meteorologică Mondială: Anul 2020, alături de 2016 pe primul loc între cei mai calzi ani înregistrați până acum

Published

on



Anul 2020 se află alături de 2016 pe primul loc între cei mai calzi ani înregistrați până acum, potrivit evaluării a cinci seturi de date internaționale ale Organizației Meteorologice Mondiale (OMM).

Un fenomen climatic de răcire naturală, La Nina, a pus frâna căldurii abia la sfârșitul anului.

Toate cele cinci seturi de date (de la NASA, NOAA, Met Office, Copernicus Schimbările Climatice și Agenția Meteorologică Japonia) studiate de OMM, sunt de acord că 2011 – 2020 a fost cel mai cald deceniu înregistrat, într-un trend de schimbări climatice persistente. Temperaturile medii pentru 2020, 2019 şi 2016 sunt aproape identice, potrivit datelor globale compilate de agenţiile de meteorologie europene, britanice, japoneze şi americane.

Astfel, 2020 este raportat ca fiind unul dintre cei mai călduroși ani înregistrați vreodată, în pofida apariţiei fenomenului „La Nina”, caracterizat prin temperaturi neobişnuit de scăzute în regiunile ecuatoriale ale Oceanului Pacific şi asociat cu inundaţii şi episoade de secetă.

Temperatura medie globală în 2020 a fost de aproximativ 14,9 grade Celsius, cu 1,2 (± 0.1) grade Celsius peste nivelul preindustrial (1850-1900).

“Este remarcabil faptul că temperaturile din 2020 au fost practic la egalitate cu 2016, când am văzut unul dintre cele mai puternice evenimente de…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE-VIDEO: Parada portului popular – Ambasadorii Unirii, la Alba Iulia

Published

on

La Alba Iulia are loc sâmbătă dimineața un eveniment de suflet, cu prilejul sărbătorii Zilei Naționale a României: Parada portului popular – Ambasadorii Unirii. 

Parada reunește elevi din ansambluri folclorice ale palatelor copiilor din zonele istorice ale României.

Zeci de participanți, îmbrăcați în costume tradiționale reprezentantive pentru fiecare zonă etnografică, participă de la ora 09:30 la o paradă a portului popular, pe traseul Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan – Sala Unirii.

Continue Reading

Alba

1 Decembrie 2024 la Alba Iulia. GHID pentru cei care sărbătoresc Ziua Națională. PROGRAM, transport, localuri, obiective turistice

Published

on

1 Decembrie 2024 la Alba Iulia – Ziua Națională: Alba Iulia sărbătorește alături de toată țara 106 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Programul oficial cuprinde parada militară, spectacole, concerte, focuri de artificii. Autoritățile au stabilit măsuri organizatorice pentru desfășurarea în siguranță a sărbătorii.

Peste 100.000 de români au venit la Alba Iulia, acum 106 ani, la Marea Adunare Naţională. Atunci, mulţimile au intrat fie pe la Poarta I a Cetăţii, urmând traseul celorlate porţi, fie prin partea de vest a fortificaţiei, pe atunci…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Crucea Roșie Alba participă la parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Published

on

Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.

Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.

Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții

Published

on

Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.

Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.

Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading