Connect with us

Cluj

Ovidiu Blag: Goga, poetul din teren

Publicat


Odată cu retragerea ultimului mohican al generației care devenise campioană națională de juniori la început de mileniu dispare o notă de parfum cu care suporterii Universității Cluj erau obișnuiți.

Dorin Goga a fost un fotbalist pur-sînge, un jucător care nu avea nevoie de foarte multe atingeri ale mingii pentru a găsi drumul înspre poartă. Cu execuții dintre cele mai neașteptate, cu unduiri amețitoare în drumul înspre buturile adverse, cu driblinguri de o finețe extraordinară și cu o știință a jocului exemplară, Goga va rămîne în memoria afectivă a suporterilor drept un mare fotbalist.

Dacă socotim doar că acum mai bine de 10 ani pe Dorin Goga Timișoara dădea un milion și jumătate de dolari pentru a-l înregimenta în Banat, realizăm poate și în cifre marcată valoarea pe care a avut-o, această sumă putând însemna ceva și azi, d-apoi la nivelul anului 2008.

Goga, Florescu, Abrudan, Cociș, Soporan, Ungurusan, Dolha, Sergiu Costea sau Codreanu, aceștia erau câțiva dintre componenții echipei campioane de juniori, un titlu care rămâne în vitrina lui U ca referință, alături de reușita din 1965 prin care câștiga Cupa României, la seniori.

A marcat în poarta Ajax

Goga ne-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Curtea de Apel Cluj respinge contestația în anulare a lui Cătălin Cherecheș, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Publicat

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, ca neîntemeiată, contestația în anulare a fostului primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, decizia fiind definitivă. 


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Weekend pentru iubitorii LEGO®: o REPLICĂ de 1,5 m a Turnului Eiffel, din peste 10.000 de piese, expusă în Iulius Mall Cluj

Publicat

La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple. Vino să admiri unul dintre cele mai mari seturi realizate, de-a lungul timpului,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Cine nu poate vota la alegerile locale din 9 iunie. Decizia BEC

Publicat

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând cu data de 11 aprilie 2024, nu-şi pot exercita dreptul de vot…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

CFR Cluj pregătește CURĂȚENIA de vară. Ce jucător deschide lista PLECĂRILOR

Publicat

Deși Dan Petrescu n-a semnat încă, CFR Cluj pregătește curățenia de vară. Primul pe listă s-ar afla jucătorul adus ca un star în Gruia și anume Omar El Kaddouri.

Pe modelul ucraineanului Yevhen Konoplyanka,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe