Eveniment
(P.E.) Comunicat: Eforturile PNL ne-au adus în Schengen
În 31 martie 2024, România a intrat în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Cetățenii români călătoresc acum mai ușor și mai rapid prin Europa, fără a mai pierde timp la controalele de pașapoarte pe aeroporturile din interiorul zonei Schengen.
Această aderare s-a putut întâmpla ca urmare a demersurilor PNL. A fost un drum lung, care a presupus multă muncă administrativă, un dialog intensificat cu instituțiile europene și investiții serioase în dotări.
De cele mai multe ori, miniștrii PNL au fost nevoiți să depună eforturi suplimentare, pentru a acoperi perioadele în care alte guvernări nu au făcut nimic.
În perioadele în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat liberalii Lucian Bode și, în prezent, Cătălin Predoiu, au avut loc numeroase inspecții din partea oficialilor europeni. Au fost verificate echipamentele de control a accesului în țară, infrastructura specifică pazei zonelor de frontieră, procedurile pentru azilanți, chiar și softurile folosite în instituții.
Toate aceste inspecții au avut rezultate pozitive. România a primit aprecieri chiar și din partea experților olandezi.
Admiterea în spațiul european de liberă circulație este un pas major pentru România, fiind posibil datorită eforturilor președintelui Klaus Iohannis, ale miniștrilor și europarlamentarilor liberali și ale diplomației române. Pentru țara noastră, această integrare mai aprofundată în structurile europene a fost o mare realizare de politică externă.
Însă, este doar o victorie de etapă. Europarlamentarii trimiși de PNL la Bruxelles vor continua în următorul mandat din Parlamentul European să lucreze pentru aderarea completă, care să includă și granițele terestre.
Comandat de PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL / Executat de S.C. Independent S.R.L.
CMF: 41240003
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Cluj
VIDEO. Aurel Codoban: Greșeala fatală este că presa și sistemul politic au început să vitupereze împotriva lui Georgescu
Cluj24 încheie ciclul de dialoguri despre isteria din aceste zile premergătoare turului 2 al alegerilor prezidențiale cu profesorul și filozoful Aurel Codoban, membru corespondent al Academiei Române, invitatul lui Florin Danciu…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
FOTO Atlanticul din Apuseni: fotografie surprinsă de un fotograf din Aiud la Geamăna, premiată la un concurs internațional
O imagine care surprinde un peisaj fascinant la Geamăna, în Munții Apuseni, a fost distribuită vineri, de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.
Fotografia spectaculoasă a fost realizată de către Gheorghe Popa, un fotograf din Aiud care a obținut, în 2024, locul 3 în cadrul topului The International Landscape Photographer of the Year.
„Imagine făcută cu AI? Nu, nici vorbă! De fapt, este o poză care surprinde un peisaj incredibil din Geamăna, Munții Apuseni , făcută cu multă măiestrie de către Gheorghe Popa, fotograful român care a obținut, în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Premii pentru profesorii care fac activitate suplimentară. Cum vor fi acordați banii din anul școlar 2025-2026
Premii pentru profesorii care fac activitate suplimentară. Cadrele didactice vor avea dreptul să primească bani în plus, în anumite condiții, din anul școlar 2025-2026.
Prevederea se regăsește în Legea învățământului preuniversitar.
Premiul pentru activitate suplimentară poate fi acordat de două ori pe an, prin decizie a directorului unității de învățământ.
Fondurile pentru acordarea acestui premiu se constituie în limita unui procent de 2% aplicat asupra fondului de salarii de la nivelul școlii, potrivit edupedu.ro.