Connect with us

Eveniment

(P) Universitatea Craiova, văzută cu prima șansă la câștigarea Cupei României

Publicat


Universitatea Craiova, FC Voluntari, Sepsi OSK și FC Argeș sunt cele patru semifinaliste ale Cupei României. Meciurile vor avea loc în dublă manșă, pe 20 aprilie și 11 mai, însă programul semifinalelor nu a fost încă stabilit.

Iată cum arată lista favoritelor:

1. Universitatea Craiova – Gruparea pregătită de Laurențiu Reghecampf este deținătoarea trofeului, după ce în finala de anul trecut a învins Astra Giurgiu. Craiova a avut un meci tare în Cupa României 2021/2022 încă din 16-îmi, când a trebuit să treacă de CFR Cluj cu 1-0, dar apoi a avut confruntări cu echipe din liga a treia. A învins Minaur Baia Mare cu 4-0, iar apoi a trecut de CS Filiași cu 3-0. Așadar, oltenii au o șansă bună să își apere trofeul, iar conducerea nu concepe un eventual eșec.

„În semifinale, sunt adversari pe care putem să îi depășim. Semifinala se joacă tur-retur. Până la urmă, mai bine e să ai semifinala cu un adversar mai dificil pentru că sunt două manșe. La finală, e care pe care. Poți să prinzi o zi mai proastă. E un obiectiv realizabil, suntem aproape de el. Am fi fraieri să pierdem. Fiecare echipă se gândește la trofeul ăsta, mai ales că pot să își îmbunătățească lotul în iarna asta”, a spus președintele Sorin Cârțu pentru Digi Sport.

În total, Universitatea Craiova a câștigat Cupa României de șapte ori în istorie, în 1977, 1978, 1981, 1983, 1991, 2018 și 2021. Privind cotele la pariuri sportive fotbal observăm că oltenii au prima șansă și în acest sezon. Cota Universității Craiova pentru câștigarea Cupei României este 2.00.

2. Sepsi OSK – Gruparea antrenată de Cristiano Bergodi a ajuns în semifinale după ce a disputat trei meciuri în deplasare. Mai întâi, în 16-imi, Sepsi a învins-o pe Farul cu 1-0, apoi a trecut cu același scor în luna octombrie de U Craiova 1948. În fine, în sferturile de finală, Sepsi s-a impus pe terenul celor de la Chindia cu 2-1. Gruparea covăsneană s-a revanșat așadar după ce în ediția precedentă a fost eliminată încă din 16-îmi de Turris-Oltul Turnu Măgurele. Cel mai bun rezultat al lui Sepsi este finala pierdută în fața celor de la FCSB, scor 0-1.

După un start foarte slab de sezon, în care s-a aflat mult timp în zona retrogradării în clasamentul din Liga 1, Sepsi este în revenire de formă în acest sport după venirea lui Cristiano Bergodi. Antrenorul italian a reorganizat jocul lui Sepsi, iar echipa este foarte greu de învins. De altfel, Sepsi are zece meciuri la rând fără înfrângere în toate competițiile. Primește foarte greu gol și în special pe teren propriu joacă foarte bine. Așadar, nu e de mirare că Sepsi este văzută a doua favorită la câștigarea Cupei României, cota fiind 4.00.

3. FC Voluntari – Ilfovenii au cota 5.50 pentru a câștiga Cupa. În drumul către semifinale, FC Voluntari a avut un parcurs lejer. A trecut cu 4-1 în deplasare pe terenul lui Șomuz Fălticeni, iar apoi a câștigat la masa verde confruntarea cu FCSB. În sferturile de finală, ilfovenii s-au impus cu 1-0 în deplasarea de la FC Buzău. Cel mai bun rezultat al lui FC Voluntari în Cupa României este trofeul câștigat în 2017, când echipa era antrenată de Claudiu Niculescu. Câteva luni mai târziu, FC Voluntari a câștigat și Supercupa României. Ediția precedentă, FC Voluntari a fost învinsă în Cupa României de Gaz Metan Mediaș cu 6-0.

Lucrurile s-au schimbat între timp, iar FC Voluntari a devenit o echipă redutabilă și este revelația sezonului în Liga 1. A terminat anul pe locul 3, peste echipe precum FC Botoșani, Universitatea Craiova, Rapid și Farul. Impresionează prin organizarea de joc, iar Liviu Ciobotariu a creat un grup omogen ce poate pune probleme oricărei echipe.

4. FC Argeș – Gruparea pregătită de Andrei Prepeliță a ajuns cu emoții în semifinalele Cupei României. În 16-imi a trecut după prelungiri de FC Botoșani, pentru ca în optimi să învingă Dinamo cu ceva emoții, scor 2-1. Apoi, în sferturile de finală, FC Argeș a avut din nou nevoie de timp suplimentar pentru a trece de Poli Timișoara.

Sezonul precedent, FC Argeș s-a aflat în cursa pentru salvarea de la retrogradare, dar acum și-a propus să ajungă în play-offul Ligii 1. A terminat anul 2021 pe locul 8, dar în ultima perioadă a fost într-un regres. Este însă o echipă care poate pune probleme oricui, motiv pentru care merită luată în seamă și în Cupa României. Este creditată cu șansa a patra și are cota 7.00.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Pisici omorâte într-un cartier din Alba Iulia. ”Erau singura bucurie pentru o doamnă în vârstă cu grave probleme de sănătate”

Publicat

O cititoare Alba24 semnalează că cel puțin două pisici au fost omorâte în ultimele zile, într-un cartier din Alba Iulia, cu ajutorul unor substanțe toxice. 

Aceste animale erau ”singura bucurie pentru o doamnă în vârstă cu grave probleme de sănătate”, care locuiește în zonă.

Cititoarea Alba24 este indignată de gestul celor care au făcut acest gest și spune că a fost o acțiune deliberată.

”Într-un colț liniștit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei

Publicat

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei, la primul congres.

Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei.

Vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitraşcu, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele. Declarații Ligia Deca: „Acestea nu sunt olimpiade”

Publicat

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele de Bacalaureat și Capacitate: explicațiile vin de la ministrul Educației, Ligia Deca, la un post central de televizune.

„Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus ea. 

Ligia Deca a menționat că subiectele trebuie calibrate „din punct de vedere al programei de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe