Connect with us

Eveniment

Pacienții cu Covid de la Spitalul TBC au fost colindați – Noua stație de oxigen sfințită de Mitropolit

Publicat


Pacienții internați la Spitalul de Pneumoftiziologie au simțit magia sărbătorilor chiar dacă le vor petrece în spital. Au primit, în primul rând, o nouă stație de oxigen, dulciuri și felicitări, și s-au bucurat, de la ferestre, de un concert de colinde. colinde statie spital tbc 9 scaled

colinde statie spital tbc 3 scaled

O nouă stație de oxigen la Spitalul TBC – Achiziționată de Arhiepiscopia Sibiului

Noua stație de oxigen a Spitalului de Pneumoftiziologie, cu o capacitate de producere de 16 metri cubi, a fost inaugurată marți, 22 decembrie, în prezența ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Generatorul de oxigen de mari dimensiuni a fost achiziționat de Arhiepiscopia Sibiului, pentru a sprijini unitatea noastră sanitară în tratarea bolnavilor cu Covid-19, care suferă de insuficiență respiratorie severă, în condițiile în care stația de oxigen a spitalului, cu o capacitate de 6 metri cubi, nu mai reușea să facă față numărului tot mai mare de pacienți care au nevoie de oxigenoterapie. Stația a fost cumpărată din Franța și a costat aproape 80.000 de Euro. colinde statie spital tbc 10 scaled „Considerăm că este o chemare a lui Dumnezeu care a venit asupra noastră, asupra direcțiunii, asupra managerului dumneavoastră, ca să facem împreună o lucrare. Am considerat că este de datoria noastră, a Bisericii, nu a noastră, a celor care slujim Biserica, ci a noastră, a tuturor, pentru că și dumneavoastră faceți parte din Biserică. A venit Biserica să dea oxigen acestui spital, dar am venit în același timp să vă prețuim și am înălțat rugăciuni către Dumnezeu în primul rând pe dumneavoastră să vă ocrotească, pentru că atunci când sunteți la capul bolnavului și acordați primul ajutor, cel în suferință prinde curaj. Nașterea Domnului este o bucurie și se transformă la dumneavoastră într-o speranță în plus, a biruinței asupra acestui virus și asupra tuturor suferințelor, pentru că el va trece, dar dumneavoastră tot timpul sunteți aici să acordați asistență celor care și-au pierdut sănătatea și doresc să o redobândească”, a spus ÎPS Mitropolit Laurențiu.

Managerul Cristian Roman a mulțumit ierarhului și Arhiepiscopiei Sibiului pentru acest dar, o stație atât de necesară spitalului în aceste momente dificile.

„Decizia de a veni în sprijinul spitalului nostru cu acest generator de oxigen de mare capacitate a fost unul dintre cele mai importante lucruri bune de care am avut parte în acest an greu, marcat de pandemia Covid-19. Așa cum am mărturisit încă de la momentul în care am primit vestea cu privire la importantul dumneavoastră sprijin, această nouă stație de oxigen va salva multe vieți ale pacienților internați în spitalul nostru. Gestul pe care ÎPS Laurențiu l-a făcut pentru noi reprezintă un sprijin real pentru bolnavii cu Covid și apreciem că medicii și Dumnezeu lucrează împreună pentru redobândirea sănătății semenilor noștri și în beneficiul comunității”, a declarat Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. colinde statie spital tbc 8 scaled

Slujba de sfințire a fost oficiată în curtea spitalului, alături de ÎPS Laurențiu Streza aflându-se vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, secretarul eparhial, pr. Cristian Vaida și preotul bisericii din cadrul spitalului, pr. Cătălin Dumitrean. Au fost prezenți managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, Cristian Roman și cadre medicale.

Pacienții cu Covid au privit colindătorii de la ferestre

În cadrul acestui eveniment, pacienții spitalului au fost colindați de Cenaclul Lumină Lină, coordonat de părintele Cătălin Dumitrean, concertul având loc în curtea spitalului, în fața Pavilionului Covid. Bolnavii au putut astfel să se bucure de la propria fereastră a saloanelor de tradiționalele colinde de Crăciun. colinde statie spital tbc 4 colinde statie spital tbc 6 scaled

La final, reprezentanții Sindicatului TESA Sibiu le-au dăruit tuturor pacienților pungi cu alimente, fructe și dulciuri, datorită donațiilor primite de la mai multe firme sibiene. De asemenea, pentru a aduce o rază de speranță și un zâmbet, fiecare pacient a primit și câte o felicitare de Crăciun, acestea fiind realizate de către copiii angajaților spitalului. colinde statie spital tbc 1 colinde statie spital tbc 5

Spitalul de Pneumoftiziologie a fost desemnat de Ministerul Sănătății spital-suport Covid, un pavilion cu 60 de paturi fiind destinat tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. În anul 2020, la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost spitalizați aproximativ 2300 de pacienți, peste 700 dintre aceștia fiind internați în secția COVID-19.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

Mistreți pe o stradă din Cluj-Napoca. Au intervenit pompierii și jandarmii

Publicat

mistret scaled e1660277627647.jpg

Doi porci mistreți au fost văzuți în noaptea de joi spre vineri pe strada Edgar Quinet din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca, anunță Organizația pentru Protecția Mediului si Combaterea Braconajului (OPMCB).

Potrivit reprezentanților asociației, la fața locului au intervenit, de urgență,  pompieri și jandarmi care au luat măsuri pentru îndepărtarea animalelor din zonă și scoaterea lor în afara Clujului.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Eveniment

Avertizare meteo: Cod galben de ceață în județul Harghita

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o avertizare meteo cod galben de ceață densă pentru județul Harghita.

Potrivit meteorologilor, avertizarea este în vigoare până la ora 09.00 și vizează zona depresionară a județului Harghita.

Se vor semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Un nou proiect pentru creșterea eficienței energetice a iluminatului public din Alba Iulia. Valoarea investiției

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au votat în ședința extraordinară de joi, 11 august, un proiect privind participarea municipiului la „Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public” și aprobarea devizului general al proiectului „Creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public în municipiul Alba Iulia”. 

Primăria Alba Iulia are în pregătire depunerea unui proiect de finanțare în cadrul programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public gestionat de către Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

CSM Unirea Alba Iulia va reabilita Baza sportivă de la Oarda. Lucrările de reparații propuse

Publicat

Baza sportivă de la Oarda va intra în reparații. Lucrările vizează reparații interioare / montare termosistem la clădirea de vestiare, înlocuirea instalațiilor sanitare/termice și a centralei termice, reparații la tribună și realizarea unui gard.

Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia achiziționează lucrări de reparații curente la Baza sportivă Oarda.

Lucrări de reparații interioare/termosistem clădire vestiare:

  • reparații tencuieli exterioare
  • placare pereți cu faianță albă
  • pardoseli din plăci de gresie ceramică
  • reparații glafuri uși și ferestre exterioare
  • sistem termoizolant de fațadă, termoizolație din polistire, 10 cm
  • tencuială decorativă

Lucrări de realizare gard și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe