Connect with us

Eveniment

Pana de curent de la Sibiu – Fond european pentru despăgubirea celor afectați

Publicat



În urma avariei la rețeaua de curent electric de vineri, sute de sibieni au rămas fără unul sau mai multe electrocasnice. Asta din cauza faptului că atunci când s-a reluat furnizarea, tensiunea din prize a fost prea mare, iar aparatele s-au ars. Ministrul Energiei a anunțat însă că aceștia vor fi despăgubiți.

După ce furnizarea energiei electrice a fost reluată, sute de sibieni au spus că li s-au ars aparatele din casă: fie că a fost vorba despre espressoare, mașini de spălat, frigidere sau chiar centrale termice, ce a fost în priză, dus a fost.

CITEȘTE AICI DESPRE RECLAMAȚIILE SIBIENILOR

România a fost ultima țară din lanțul celor afectate de pana de curent care traversat vineri Europa, a spus Virgil Popescu, adăugând că este un incident unic în ultimii 30 de ani.

El a precizat că s-a constituit o comisie de anchetă la nivel european, formată din reprezentanți ai transportatorilor de energie, care încearcă să stabilească ce a provocat avaria în lanț. Ministrul a mai arătat că, dacă, se va găsi responsabilul pentru avarie, acesta va plăti despăgubiri către consumatorii afectați; dacă nu, se va constitui un fond european de rezervă.

„Dacă nu se va găsi vinovatul pentru avarie, va exista la nivel european un fond de rezervă pentru despăgubirea celor care vor solicita acest lucru”, a spus Virgil Popescu, precizând că Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor este în legătură cu instituțiile europene pentru acest lucru.

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Încep lucrările pe încă un lot al căii ferate Cluj-Oradea. A fost emisă autorizația de construire

Publicat

Pot începe lucrările pe lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria al liniei de tren Cluj-Napoca – Oradea. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, scrie Economedia.

Ministerul Transporturilor a emis…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath

Publicat

Tocănița de intestine de miel. Bucătarul șef Călin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24 o rețetă veche de câteva sute de ani, care astăzi a ajuns să fie considerată o delicatesă. Este vorba despre tocănița de intestine de miel sau tocana de mațe de miel cum se spune în popor. 

„Această rețetă am descoperit-o în satul natal al soției mele, în Ghirbom. De la soacra mea am învățat să fac acest preparat. Ei l-au moștenit de la părinți, părinții de la părinții lor și așa mai departe. Este o delicatesă și pot spune că pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Frumoasa fiică a unui lider PSD Cluj, Miss Tourism World 2024 România

Publicat

Ioana Oleleu, fiica politicianului PSD Cluj Ioan Oleleu, a fost desemnată Miss Tourism World 2024 România. Va reprezenta țara noastră la competiția găzduită în China.

Ioana Oleleu va reprezenta țara noastră în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

LIVE-VIDEO: Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Prohodul Domnului, procesiunea cu Sfântul Epitaf

Publicat

Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia are loc Denia Prohodului Domnului, cu procesiunea Sfântului Epitaf. Sute de credincioși participă la slujbă și apoi la procesiunea prin care se înconjoară biserica. 

Sfânta şi Marea Vineri este ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu şi a fost pus în mormânt, fiind, potrivit tradiţiei, zi de post negru, în care nu se mănâncă şi se bea doar apă. În biserici se face pomenirea Sfintelor Patimi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe