Alba
Părinţii care rămân acasă cu copiii aflaţi în carantină sau izolare primesc concediu medical. Legea a fost promulgată
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.
„În cazul copilului pentru care s-a dispus măsura carantinei sau a izolării în condiţiile Legii nr. 136/2020, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, asigurații pentru care nu se dispune măsura carantinei sau a izolării au dreptul la concediu şi indemnizație pentru supravegherea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 18 ani”, prevede legea.
Potrivit actului normativ, indemnizațiile se acordă pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul curant sau, după caz, de medicul de familie care a luat în evidență şi a monitorizat aceste persoane, pentru o perioadă stabilită în funcţie de evoluții bolii şi durata monitorizării.
Durata de acordare a indemnizației este corespunzătoare numărului de zile calendaristice aferente duratei concediului medical stabilite de medicul curant sau, după caz, de medicul de familie.
„Cuantumul brut al indemnizației este 100% din baza de calcul şi se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Impozite locale Alba Iulia: taxele pot fi majorate cu până la 500%, pentru clădiri sau terenuri neîngrijite. Care sunt condițiile
Impozite pe clădiri și terenuri la Alba Iulia. Taxele pe imobilele neîngrijite pot fi majorate cu până la 500%. Prevederea se regăsește în proiectul privind taxele și impozitele locale pentru 2025, pus în consultare publică de către primărie.
Potrivit Codului Fiscal, proprietarii care nu-și îngrijesc clădirile sau terenurile pot plăti impozit cu până la 500% mai mare. Decizia aparține Consiliului Local.
În proiectul pus în consultare publică de primărie, se precizează:
”Art. 35. Majorarea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Bilanț negru pe drumurile din Alba: 13 morți și 31 de răniți grav în accidente de circulație, în primele 9 luni ale anului 2024
Bilanț negru pe drumurile din Alba: 13 morți și 31 de răniți grav în accidente de circulație, în primele 9 luni ale anului 2024. Datele au fost prezentate joi de polițiștii din județ.
Potrivit IPJ Alba, pe drumurile din județ s-au produs în această perioadă 40 de accidente grave de circulație, cu 4 mai puține decât în perioada similară a anului trecut.
Acestea s-au soldat cu 13 persoane decedate, cu una mai puțin față de 2023, 31 de persoane rănite grav, cu 4 mai puține decât în perioada…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Cinci minute de exerciții fizice pe zi pot reduce tensiunea arterială. Sportul, o soluție simplă pentru sănătatea inimii
Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente afecțiuni de sănătate la nivel mondial, afectând aproximativ 1,28 miliarde de adulți.
Considerată adesea „un ucigaș tăcut” datorită lipsei de simptome evidente, hipertensiunea poate cauza complicații severe, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord, insuficiența cardiacă și afecțiuni renale.
Combaterea acestei afecțiuni este esențială pentru prevenirea deceselor premature și pentru promovarea unei vieți…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
VIDEO: Cum reclami comportamentul agresiv în trafic, prin eSAR. Explicațiile lui Marius Grindeanu, specialist în cadrul IPJ Alba
Cum reclami comportamentul agresiv în trafic: Reprezentanții IPJ Alba au explicat joi cum funcționează secțiunea eSAR din platforma de pe site-ul MAI, prin care poți notifica poliția cu privire la un incident produs în trafic.
Inspectorul principal Marius Grindeanu, ofițer specialist la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Alba, a vorbit despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca sesizarea să nu fie clasată automat și a descris ce presupune comportamentul agresiv în trafic.
Secțiunea eSAR din…
Citește mai mult pe Alba24.ro