Connect with us

Eveniment

Pârtiile de la Harghita-Mădăraş şi o pârtie de la Topliţa, singurele din judeţul Harghita unde se mai poate schia

Publicat


Arhivă foto

Pârtiile din zona Harghita-Mădăraş şi pârtia „Bradul” din Topliţa sunt singurele funcţionale din judeţul Harghita. Condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind, deocamdată, foarte bune.

Administratorul pârtiilor de schi de pe domeniul Harghita-Mădăraş, Sipos Zoltan, a declarat, pentru AGERPRES, că stratul de zăpadă de pe pârtii este de 40-50 centimetri, iar condiţiile de schi sunt bune.

De asemenea, vremea este însorită, tocmai potrivită pentru un weekend pe pârtie.

Sipos Zoltan a precizat că, în general, sezonul de schi a fost bun la Harghita-Mădăraş, chiar dacă au fost şi perioade cu vreme nefavorabilă.

El a subliniat că, în acest an, sezonul se va încheia în data de 2 aprilie.

În staţiunea Harghita Mădăraş există mai multe pârtii de schi, cu grade de dificultate diferite, potrivite atât pentru schiorii amatori cât şi pentru cei profesionişti.

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi şi la Topliţa, pe pârtia „Bradul”, unde condiţiile de schi sunt foarte bune.

Proprietarul pârtiilor de la Topliţa, Nicolae Baciu, a declarat pentru AGERPRES că acesta va fi, cel mai probabil, ultimul weekend în care se mai poate schia. El a precizat că sezonul de schi a fost unul greu, dar acceptabil, ţinând cont de încălzirea climatică.

Pârtiile de la Harghita-Mădăraş şi o pârtie de la Topliţa, singurele din judeţul Harghita unde se mai poate schia. Precizările șefului Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a precizat că pe traseele turistice din zonele înalte ale judeţului stratul de zăpadă este mare şi i-a avertizat pe cei care vor să meargă în drumeţii să se pregătească pentru ture de iarnă.

El a punctat că e important ca turiştii să aibă haine de schimb la ei, întrucât „în prima fază vor transpira, după care vor îngheţa” şi a punctat că deplasarea pe zăpadă, în această perioadă, este mai dificilă, ţinând cont că există porţiuni cu zăpadă care începe să se topească şi porţiuni cu zăpadă îngheţată.

Fekete Örs a mai spus că, în această iarnă, salvatorii montani din judeţ au avut între 200 şi 250 de intervenţii, jumătate faţă de anii trecuţi, iarna fiind una neobişnuit de caldă şi cu puţine precipitaţii.

Majoritatea intervenţiilor au fost pentru ajutorarea persoanelor care s-au accidentat pe pârtiile de schi, dar s-au înregistrat, aproape săptămânal, şi cazuri de rătăciri, cu precădere la Harghita-Mădăraş, Fekete Örs fiind de părere că acestea situaţii au fost favorizate de ceaţa care a fost prezentă mult timp în zonă. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

INCENDIU în Stejăriș, județul Cluj. A luat FOC o casă de locuit. O femeie de 80 de ani a MURIT

Publicat

Un incendiu a avut loc, sâmbătă seara, în loc. Stejăriș din jud. Cluj. A luat foc o casă de locuit. O femeie de 80 de ani a murit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați în această…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Taxe și impozite locale 2025 la Aiud. Cât vor plăti locuitorii pentru case, apartamente sau terenuri, anul viitor

Publicat

Primăria Aiud

Taxe și impozite locale 2025 la Aiud. Consilierii locali au aprobat taxele și impozitele locale datorate de persoane fizice și juridice pentru case, apartamente, terenuri, anul viitor.

Acestea sunt indexate (majorate) față de nivelul din 2024, cu 10,4%, adică rata inflației de anul trecut. Nu au fost aplicate majorări suplimentare, potrivit reprezentanților primăriei.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului/taxei pe clădiri,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania

Publicat

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania. Data de 21 aprilie a fost aleasă pentru instituirea acestei zile, deoarece la această dată a fost semnat în anul 1992 Tratatul între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

Legea Nr. 79 privind instituirea acestei aniversări a fost adoptată de Parlamentul României și promulgată pe 4 aprilie anul acesta de către…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Delgaz Grid: Cum fură românii curent electric și gaz. Improvizațiile fac victime. Prejudiciu de 2,7 milioane de lei

Publicat

Inspecția energetică, structură specializată din cadrul companiei Delgaz Grid, care operează și în județul Cluj, a identificat în primul trimestru din acest an un număr de 395 de cazuri de consum fraudulos, 201 dintre…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe