Eveniment
Pârtiile de la Harghita-Mădăraş şi o pârtie de la Topliţa, singurele din judeţul Harghita unde se mai poate schia

Pârtiile din zona Harghita-Mădăraş şi pârtia „Bradul” din Topliţa sunt singurele funcţionale din judeţul Harghita. Condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind, deocamdată, foarte bune.
Administratorul pârtiilor de schi de pe domeniul Harghita-Mădăraş, Sipos Zoltan, a declarat, pentru AGERPRES, că stratul de zăpadă de pe pârtii este de 40-50 centimetri, iar condiţiile de schi sunt bune.
De asemenea, vremea este însorită, tocmai potrivită pentru un weekend pe pârtie.
Sipos Zoltan a precizat că, în general, sezonul de schi a fost bun la Harghita-Mădăraş, chiar dacă au fost şi perioade cu vreme nefavorabilă.
El a subliniat că, în acest an, sezonul se va încheia în data de 2 aprilie.
În staţiunea Harghita Mădăraş există mai multe pârtii de schi, cu grade de dificultate diferite, potrivite atât pentru schiorii amatori cât şi pentru cei profesionişti.
Iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi şi la Topliţa, pe pârtia „Bradul”, unde condiţiile de schi sunt foarte bune.
Proprietarul pârtiilor de la Topliţa, Nicolae Baciu, a declarat pentru AGERPRES că acesta va fi, cel mai probabil, ultimul weekend în care se mai poate schia. El a precizat că sezonul de schi a fost unul greu, dar acceptabil, ţinând cont de încălzirea climatică.
Pârtiile de la Harghita-Mădăraş şi o pârtie de la Topliţa, singurele din judeţul Harghita unde se mai poate schia. Precizările șefului Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita
La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a precizat că pe traseele turistice din zonele înalte ale judeţului stratul de zăpadă este mare şi i-a avertizat pe cei care vor să meargă în drumeţii să se pregătească pentru ture de iarnă.
El a punctat că e important ca turiştii să aibă haine de schimb la ei, întrucât „în prima fază vor transpira, după care vor îngheţa” şi a punctat că deplasarea pe zăpadă, în această perioadă, este mai dificilă, ţinând cont că există porţiuni cu zăpadă care începe să se topească şi porţiuni cu zăpadă îngheţată.
Fekete Örs a mai spus că, în această iarnă, salvatorii montani din judeţ au avut între 200 şi 250 de intervenţii, jumătate faţă de anii trecuţi, iarna fiind una neobişnuit de caldă şi cu puţine precipitaţii.
Majoritatea intervenţiilor au fost pentru ajutorarea persoanelor care s-au accidentat pe pârtiile de schi, dar s-au înregistrat, aproape săptămânal, şi cazuri de rătăciri, cu precădere la Harghita-Mădăraş, Fekete Örs fiind de părere că acestea situaţii au fost favorizate de ceaţa care a fost prezentă mult timp în zonă. Agerpres
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Cluj
Ridicaţi-vă privirea din telefoane, imploră „părintele mobilului”, la 50 de ani de la inventarea lui

Problema cu telefoanele mobile este că oamenii petrec prea mult timp lipiţi de ele. Iar cel care susţine acest lucru este chiar cel care le-a inventat, în urmă cu 50 de ani, relatează joi AFP, preluată de Agerpres.
Pentru Martin Cooper, inginerul american supranumit „părintele mobilului”, micul gadget are un potenţial aproape infinit şi ar putea într-o zi să ajute chiar şi la eradicarea bolilor.
Acum, însă, el consideră că suntem, poate, puţin prea dependenţi de telefoanele mobile. „Sunt devastat să văd oameni trecând strada uitându-se la telefoanele mobile. Şi-au pierdut minţile”, a declarat pentru AFP inventatorul în vârstă de 94 de…
Citește mai mult pe Cluj24

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj a publicat lista cursurilor prevazute in Planul de formare profesională pentru anul 2023, cursuri la care se vor putea inscrie gratuit somerii din evidenta agenției.
”Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la el. 0264-590227, 0264-596816, 0735-788800, sau prin e-mail: ajofm.cj@anofm.gov.ro”, arată AJOFM Cluj.
Citește mai mult pe Cluj24
Cluj
FOTO. Gala Recunoștinței la Turda. Banca pentru Alimente Cluj a premiat eroii comunității și ambasadorii din parteneriatele sale

Un număr de 42 de organizații non-profit au fost premiate de Banca pentru Alimente Cluj pentru impactul lor în distribuirea alimentelor către cei în nevoie.
“Gala Recunoștinței” a avut loc în data de 30 martie la Turda și a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-profit din regiunea în care acționează Banca Pentru Alimente Cluj, respectiv din județele Cluj, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Alba.
Scopul evenimentului a fost acela de a le mulțumi pentru contribuția lor valoroasă la eforturile de a combate risipa alimentară și sărăcia. Au fost acordate diplome de „Eroi ai comunității” către organizațiile non-profit și s-au celebrat și…
Citește mai mult pe Cluj24

Meciul UTA Arad – „U” Cluj se va disputa sâmbătă de la ora 12:00, pe stadionul Arena Francisc Neuman din Arad, duel din a doua etapă a play-out-ului Superligii.
„Șepcile roșii” vin după o victorie importantă obținută pe teren propriu împotriva celor de la FC Argeș. Tehnicianul echipei, Ioan Sabău, este motivat să continue play-out-ul cu o nouă victorie și să se îndepărteze cât mai mult de locurile retrogradabile.
Jucătorii arădeni antrenați de Liviu Balint nu au reușit mare lucru în prima partidă din play-out pe care au disputat-o în deplasare împotriva Petrolului și care s-a încheiat cu scorul de 1 la 0 pentru ploieșteni, iar…
Citește mai mult pe Cluj24