Connect with us

Alba

PAȘTELE CATOLIC sărbătorit în Europa cu restricții suplimentare chiar și în carantină. Măsurile luate de țările din UE

Published

on



Catolicii și protestanții sărbătoresc pe 4 aprilie Paștele, o sărbătoare marcată, pentru al doilea an la rând, de restricții anti-COVID, dar, în majoritatea statelor, nu la fel de dure ca anul trecut.

În apropierea sărbătorii, cele mai multe țări din Europa au înăsprit măsurile de restricţie şi îi îndeamnă pe oameni să rămână în case și să reducă deplasările.

Franța intră în carantină totală de sâmbătă, iar deplasările după ora 19.00 sunt interzise, iar noi restricții au fost anunțate și în Italia.  Italia impune și ea restricții dure, iar Paștile pot fi sărbătorite în casă cu doar doi invitați.

De asemenea, Vaticanul se pregăteşte pentru al doilea Paşte în format restrâns, relatează The Guardian.

Măsurile din Europa însă nu sunt la fel de dure ca anul trecut, când Paștele catolic a fost sărbătorit cu bisericile închise.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2021 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Astfel, pentru al doilea an la rând, cele mai multe țări europene vor sărbători Paștele cu alte măsuri pentru a limita adunările mari, dar și deplasările oamenilor scrie Aktual24.ro.

Lockdown strict în toata Italia de Paste….

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Tichetul pentru Rabla Plus va fi majorat de anul viitor, după o analiză a Guvernului. Anunțul ministrului Mediului

Published

on

Tichetul pentru Rabla Plus va fi majorat de anul viitor, cel mai probabil, a precizat ministrul Mediului, Mircea Fechet. 

Măsura este condiționată de rezultatul unei analize pe care autoritățile o vor face la sfârșitul anului, cu privire la modul în care diminuarea valorii voucherului a afectat vânzarea de maşini electrice.

El a spus că decizia de diminuare a cuantumului tichetului pentru Rabla Plus a aparținut Ministerului Finanţelor.

Tichetul pentru Rabla Plus va fi majorat

„Decizia de a diminua…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Drama unor minore care au trăit un coșmar după o discuție pe Instagram. Tânăr condamnat de Tribunalul Alba la 7 ani de închisoare

Published

on

A început cu o cerere de prietenie și în scurt timp s-a transformat într-un coșmar în spațiul virtual: Este povestea unor fete, unor minore, care au căzut în plasa virtuală întinsă de doi tineri, Marius și Alexandru.

Cei doi au fost condamnați miercuri, 25 septembrie la ani grei de închisoare de magistrații Tribunalului Alba. Marius și Alexandru au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia și condamnați pentru una dintre cele mai răspândite infracțiuni din mediul on-line: pornografia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

26 septembrie: Ziua Internațională a Munților Carpați. Tărâmul animalelor sălbatice și al comunităților tradiționale

Published

on

26 septembrie: Ziua Internațională a Munților Carpați este o sărbătoare dedicată promovării și protejării unuia dintre cele mai importante lanțuri montane din Europa, Munții Carpați.

Această zi are ca scop creșterea conștientizării asupra importanței ecologice, culturale și economice a Carpaților, precum și necesitatea protejării biodiversității și patrimoniului natural și cultural din această regiune.

Munții Carpați reprezintă unul dintre cele mai importante lanțuri montane din Europa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

”Școala Bobocilor. Atelierele Toamnei de Poveste”, ediția a VI-a. O altfel de școală la Biblioteca „Lucian Blaga” din Sebeș

Published

on

Timp de două săptămâni, elevii claselor primare de la Liceul German Sebeș, însoțiți de cadrele didactice, au avut ocazia să se bucure de o Școală Altfel.

În perioada 9-20 septembrie, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a găzduit evenimentul anual „Școala Bobocilor. Atelierele Toamnei de Poveste”, a VI-a ediție.

Atelierele de lectură, vizionarea de filme educative și jocurile interactive au fost în centrul atenției. Prin intermediul acestor activități, copiii au explorat lumea cărților și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement