Connect with us

Eveniment

Patinoarele din țară primesc sute de oameni pe gheață – La Sibiu nu se poate – Explicația autorităților

Publicat



Patinoarele din județul Sibiu nu pot primi mai mult de zece persoane deodată pe gheață. Aceasta este regula pe care autoritățile au impus-o patronilor. O măsură extrem de drastică despre care reprezentanții Prefecturii Sibiu spun că este o reglementare națională ce se impune printr-o hotărâre de guvern.

În România, în mai multe orașe din țară, patinoarele funcționează la o capacitate mai mare decât prevede Hotărârea de Guvern HG 1065/2020. De exemplu, în Arad, la patinoar au voie 60 de persoane deodată, scrie Agerpres. Iar la Brașov, este permisul accesul deodată pe gheață a 200 de oameni, notează Brașov Metropolitan.

De ce la Sibiu au voie doar 10 oameni pe gheață

La Sibiu, în schimb, este permis accesul a doar zece oameni deodată în patinoar. Reprezentanții Prefecturii spun că nu este o măsură suplimentară luată la nivel local, ci este vorba despre aplicarea unei hotărâri de guvern.

„Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale”, se arată în HG 1065/2020, anexa 3, art.12.

Măsura drastică a închis un patinoar

Din cauza acestei reglementări, patinoarul din parcul Sub Arini a fost deschis doar trei zile, după care s-a închis. Decizia a stârnit o mulțime de nemulțumiri. Sibienii s-au arătat revoltați, pe Facebook, spunând că activitățile ce se desfășoară în aer liber ar trebui încurajate.

Administratorul patinoarului susține că nu era rentabil să lase deschis doar pentru zece oameni. „Este o măsură drastică, dar asta e legea. Încercăm să găsim o soliție, o să vedem dacă e fiabilă, iar dacă vom redeschide, vom anunța pe pagina de Facebook. (…) În condițiile date, nu era rentabil să lăsăm deschis. Noi avem opt angajați. Nu puteam să lucrăm atâția pentru zece persoane”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Remus Gliga, administratorul patinoarului din parcul Sub Arini.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ziua naţională a inimii, 4 mai. Bolile cardiovasculare, principala problemă de sănătate

Publicat

În fiecare an, în 4 mai, este aniversată Ziua Națională a Inimii. A fost instituită în România, la data 4 august 1996.

Prin manifestări dedicate acestei zile se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare publică privind riscurile afecţiunilor cardiovasculare.

Acestea sunt manifestate într-un număr tot mai mare de cazuri la nivelul societăţii.

Ziua națională a inimii. Bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate

Conform Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

RADARE în weekendul de Paște, în ALBA: locații în care Poliția monitorizează traficul rutier. Atenționări pentru șoferi

Publicat

RADARE în weekendul de Paște, în ALBA. Poliția Rutieră monitorizează circulația în weekend-ul prelungit de Paște 2024. Vor fi amplasate aparate radar mai multe zone din județ.

Șoferilor le este recomandat să respecte toate regulile de circulație. Sunt atenționați să circule cu viteză regulamentară și prudență în trafic. De asemenea, să manifeste respect față de ceilalți șoferi sau față de pietoni.

Consumul de alcool (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau alte substanțe (psihoactive) reprezintă infracțiuni. Șoferii mai sunt atenționați că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Încep lucrările pe încă un lot al căii ferate Cluj-Oradea. A fost emisă autorizația de construire

Publicat

Pot începe lucrările pe lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria al liniei de tren Cluj-Napoca – Oradea. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, scrie Economedia.

Ministerul Transporturilor a emis…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath

Publicat

Tocănița de intestine de miel. Bucătarul șef Călin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24 o rețetă veche de câteva sute de ani, care astăzi a ajuns să fie considerată o delicatesă. Este vorba despre tocănița de intestine de miel sau tocana de mațe de miel cum se spune în popor. 

„Această rețetă am descoperit-o în satul natal al soției mele, în Ghirbom. De la soacra mea am învățat să fac acest preparat. Ei l-au moștenit de la părinți, părinții de la părinții lor și așa mai departe. Este o delicatesă și pot spune că pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe