Connect with us

Brasov

Patru accidente s-au produs pe pârtiile de schi din Poiana Brașov și Postăvaru. A fost nevoie de intervenţia echipajelor SMURD

Publicat


Patru accidente s-au produs marți pe pârtiile de schi din Brașov, iar în două cazuri a fost nevoie de intervenția SMURD, au anunțat reprezentanții Salvamont. De vină este vremea călduroasă care a topit zăpadă.

Salvamontiştii din Braşov avertizează că pe pârtiile din Poiana Braşov şi din Masivul Postavaru se schiază pe zăpada specifică sezonului de primăvară. Din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile zăpada este afânată, ceea ce creşte riscul producerii unir accidente.

Marţi, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină de patru ori pentru a ajuta persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă la Poiana Braşov şi în Masivul Postăvaru. În două cazuri au fost chemate echipajele SMURD.

Salvamontiştii susţin că accidentele se produc deoarece zăpada a fost afectată de căldură.

„Din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultimele zile se schiază în condiţii de primaăvară, cu zăpadă afânată, îmbibată cu apă, care este foarte grea şi care solicită foarte mult articulaţiile picioarelor. Totodată, în unele zone ale pârtiei stratul de zăpadă s-a subţiat considerabil”, spun reprezentanţii Salvamont.

Schiorii sunt sfătuiţi să reducă viteza pe pârtii, iar turiştilor li se recomandă să se echipeze corespunzător.

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Județul Brașov este partener alături de autorități din 7 țări europene în Proiec…

Publicat

Județul Brașov este partener alături de autorități din 7 țări europene în Proiectul ”Thematic Trail Trigger – ThreeT” (Inițierea unor Trasee Tematice), în cadrul Programului cu finanțare europeană INTERREG EUROPE care are ca prioritate de investiții conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural. Obiectivul proiectului îl constituie creșterea accesibilității spre destinațiile turistice din județ, prin dezvoltarea unor politici publice de:
📌 Accesibilitate și mobilitate nemotorizată (trasee de ciclism, hicking etc.);
📌 Protecția patrimoniului cultural și natural;
📌 Dezvoltare economico-socială locală rezultată din ecoturism;
📌 Vizibilitatea traseelor… Meer

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'ThreeT Interreg Europe'

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Autoritatea finanţatoare UAT Judeţul Braşov anunţă lansarea Programului judeţea…

Publicat

‼️ Autoritatea finanţatoare UAT Judeţul Braşov anunţă lansarea Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al Judeţului a proiectelor sportive, pentru anul 2021 – Promovarea Sportului de Performanță.

Bugetul acestui program de finanţare este de 500.000 lei, suma urmând să fie utilizată pentru:
☑️ Organizarea de competiții oficiale internaționale la nivel de seniori – 120.000 lei, respectiv la nivel de juniori – 100.000 lei, pentru un proiect. Un solicitant poate contracta maximum 2 proiecte.
☑️ Organizarea de competiții oficiale naționale la nivel de seniori – 60.000 lei pentru un proiect. Un solicitant poate contracta maximum 1 proiect.
Pentru proiectele de organizare, un solicitant poate obține cel mult 2 contracte de finanțare.
☑️ Pregătire și participare la competiții oficiale internaționale (individual și pe echipe) – 60.000 lei pentru un proiect.
☑️ Pregătire și participare la competiții oficiale naționale – primul eșalon – superior, sporturi olimpice pe echipe: prima grupă valorică / divizie / ligă / Liga Elitelor U17 sau U19 (locurile 1-4), sporturi de iarnă și de vară la individual: sportivi clasați în primele 6 locuri în clasamentul național al disciplinei sportive) – 60.000 lei pentru un proiect.
☑️ Pregătire și participare la competiții oficiale naționale – eșalon secund, sporturi olimpice pe echipe – a doua grupă valorică / divizie / ligă/ Liga Elitelor U17 sau U19 (locurile 5-8), sporturi de iarnă și de vară la individual – sportivi clasați pe locurile 7-20, inclusiv în clasamentul național al disciplinei sportive – 50.000 lei pentru un proiect.
☑️ Pregătire și participare la competiții oficiale naționale – eșalon inferior, sporturi olimpice pe echipe – a treia grupă valorică / divizie / ligă/ Liga Elitelor U17 sau U19 (locurile 9-12), sporturi de iarnă și de vară la individual – sportivi clasați între locurile 21-35, inclusiv în clasamentul național al disciplinei sportive – 40.000 lei pentru un proiect.
Pentru proiectele de pregătire și participare, un solicitant poate obține cel mult 3 contracte de finanțare, fiecare dintre acestea pentru altă disciplină sportivă acreditată conform CIS.
Nu sunt eligibile proiectele care vizează grupe de vârstă mai mici de juniori.

‼️ Finanțările nerambursabile nu se acordă pentru activităţi generatoare de profit și nici pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului.

‼️ 15 noiembrie 2021 reprezintă data-limită până la care trebuie finalizate activităţile proiectului, inclusiv plăţile efectuate de beneficiarul finanţării nerambursabile.

‼️ Obiectivele specifice ale programului Promovarea Sportului de Performanţă sunt promovarea imaginii județului Brașov ca „județ al sporturilor”, prin susținerea organizării de evenimente sportive de mare amploare, susținerea sporturilor olimpice și îmbunătățirea performanței sportive, susținerea pregătirii sportivilor de înaltă performanță din județ și a participării acestora la competiții, dezvoltarea ofertei sportive și ridicarea standardului de performanță prin susținerea cluburilor sportive.

Cine poate solicita finanţări:
☑️ pentru proiectele care vizează organizarea în județul Brașov a competițiilor sportive naționale și internaționale oficiale, în condițiile legii, pentru sporturi olimpice – asociațiile județene pe ramuri de sport din România.
☑️ pentru proiectele care vizează activitatea de pregătire și participare la competiții sportive naționale și internaționale oficiale, în condițiile legii, sporturi olimpice – cluburile sportive de drept privat, fără scop lucrativ, constituite în condițiile legii ca structuri mono sau polisportive, cu sediul în județul Brașov.

‼️ Data-limită pentru depunerea proiectelor este 03.06.2021, ora 16:00, la sediul UAT Judeţul Braşov, B-dul Eroilor nr. 5, cod poştal 500007 – Registratura (camera 10).

‼️ Perioada selecţiei şi evaluării proiectelor: 04.06.2021 – 29.06.2021.

‼️ Informaţiile necesare pentru întocmirea proiectelor, criteriile de eligibilitate, capacitatea tehnică şi financiară a solicitanţilor se regăsesc în Ghidul solicitantului, care poate fi consultat pe site-ul Consiliului Județean Brașov www.judbrasov.ro https://site.judbrasov.ro/page_Programul%20judetean%20pentr…
sau de la sediul UAT Judeţul Braşov, Serviciul, Învăţământ, Cultură, Turism, Sport, Culte, Relaţii Externe, telefon: 0268.410777, interior 143 și 520, email: sport@judbrasov.roFacebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe

Brasov

Circulație în coloane, în stațiunile de pe Valea Prahovei

Publicat

Circulația rutieră se desfășoară în coloane, marți, pe Valea Prahovei, între București și Brașov.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la ora transmiterii știrii, pe DN1 București-Brașov valorile de trafic foarte ridicate.

S-au format coloane de mașini pe sensul de mers Ploiești către Brașov, de la km 103+500 până la km 107 Comarnic; pe sensul de mers Ploiești către Brașov, de la km 127 până la km 131 Bușteni și pe sensul de mers Brașov către Ploiești, de pe raza județului Brașov până la km 131 Bușteni.

Polițiștii acționează pentru fluentă, în dispozitiv la vedere.

sursa: mediafax.ro

Romania24.ro

Citește mai departe

Brasov

Membru al clanului Amet Metin, reținut pentru dare de mită. A șofat drogat și a oferit polițiștului șpagă 500 de euro

Publicat

Un bărbat acuzat că i-a oferit în repetate rânduri unui polițist mită pentru a nu fi testat când circula drogat cu metadonă prin Râșnov, județul Brașov, a fost reținut. Procurorii brașoveni spun că este vorba de un membru al clanului Amet Metin, din București.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus reținerea unui bărbat, cunoscut ca membru al clanului lui Amet Metin din Bucureşti, acuzat de dare de mită, în formă continuată.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul, în seara zilei de 3 mai 2021, i-a oferit unui agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov, în mod repetat şi în aceeaşi împrejurare, sumele de 50 euro, 100 euro, 200 euro, 300 euro, 400 euro şi în final 500 euro, cu titlu de mită, după ce a fost depistat că a condus un autoturism pe raza aceleiaşi localităţi şi a fost testat pozitiv la substanţa psihoactivă metadonă, iniţial pentru a nu fi testat, iar apoi pentru a nu i se recolta mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi pentru a nu i se constitui dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive”, spune Adrian Aldea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Poliţistul a refuzat mita şi a denunţat fapta procurorilor.

Bărbatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, în cursul zilei de miercuri, cu propunere de arestare preventivă.

(sursa: Mediafax)

Romania24.ro

Citește mai departe