Connect with us

Alba

Patru ani și nici un vinovat de la moartea prin electrocutare a unui militar pe peronul gării din Alba Iulia. Stadiul anchetei

Publicat


al

Se împlinesc patru ani de la moartea prin electrocutare a militarului Alexandru Orosz, pe peronul gării din Alba Iulia, în urma unei banale manevre de descărcare a unui tanc. 

Data de 23 noiembrie marchează și data de la care până în prezent justiția din România nu a fost în stare să indice un vinovat. Nu numai că nu a fost în stare să tragă pe cineva la răspundere, dar nimeni nu a fost trimis măcar în judecată pentru moartea soldatului.

Soldat care a supraviețuit deșertului din Afganistan, dar a murit pe cimentul peronului gării din Alba Iulia, în timp ce se pregătea de defilarea de 1 Decembrie. 

Sunt patru ani de când reporterii alba24.ro documentează jocul de ping-pong, între…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Circulație restricționată pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, pe un drum din județul Alba, din cauza ninsorii și viscolului

Publicat

Circulaţia autovehiculelor de peste 7,5 tone va fi restricţionată pe DN 75 Nucet – Arieşeni, în judeţul Alba și pe DN 1H Peştiş – Şinteu, în judeţul Bihor, din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse.

Decizia a fost luată de CNAIR şi Poliţia Rutieră, potrivit unui comunicat al instituției.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Ana Maria Mărgean i-a lăsat fără cuvinte pe celebrii jurați de la America’s Got Talent. Ce a postat Ambasada României în SUA

Publicat

Ambasada României în Statele Unite a postat pe contul oficial de Facebook momentul Anei Maria Mărgean, câștigătoare a concursului „Românii au talent”, la competiția din SUA a ​„America’s Got Talent”.

Momentul acesteia, alături de cățelul făcut chiar de mama ei, i-a lăsat mască pe celebrii jurați ai emisiunii.

În plus, a vorbit într-o engleză impecabilă.

”Știai că Ana-Maria Margean, tânăra de 13 ani, care a câștigat ediția 2021 a emisiunii „Românii au talent”, a fost lăudată de jurații „America’s Got Talent: All Stars”?

Fanii americani ai show-ul a ales-o pentru a merge în finală.

Ana-Maria Mărgean a câștigat ediția românească a emisiunii la vârsta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șase pacienți din Alba au nevoie URGENTĂ de sânge grupa 0 negativ. Apel al Centrului de Transfuzie Sanguină Alba

Publicat

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba anunță că este nevoie urgent de sânge pentru șase pacienți. 

”Cel puțin șase pacienți din Alba au nevoie URGENT de sânge, grupa O negativ. Vă rugăm să-i ajutați.

Vă așteptăm la donare !

Program: luni – vineri: 7.30-13.00

Telefon: 0258834050” este anunțul transmis vineri de reprezentanții instituției.

De ce este bine să donăm sânge

Donarea de sânge poate fi o acțiune esențială pentru mulți oameni. Iată câteva motive:

  • Salvează vieți: Sângele donat poate fi utilizat pentru a trata pacienți cu o varietate de afecțiuni, inclusiv cancer, accidente vasculare cerebrale și traume.
  • Echilibrează stocurile: Cererea pentru sânge în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Concurență pentru realizarea alimentării cu apă în Luncile Prigoanei din Munții Șureanu. Patru oferte, depuse la licitație

Publicat

sereanu

Au fost depuse patru oferte în cadrul licitației pentru realizarea alimentării cu apă a zonei turistice Luncile Prigoanei din Munții Șureanu. Valoarea investiției în sistemul centralizat de alimentare cu apă este estimată la peste 6 milioane de lei. 

Reamintim faptul că Primăria Șugag a lansat, pe 18 octombrie 2022, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Înființare sistem de alimentare cu apă în zona turistică Luncile Prigoanei”. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 6.012.718 de lei, fără TVA. 

În prezent licitația se află în procedura de evaluare financiară. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe