Connect with us

Eveniment

Patru judeţe, ameninţate de apele revărsate din toate părţile

Publicat


Hidrologii au emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de inundații valabilă pe rârui din patru județe.

Sunt sub avertizare Cod portocaliu de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică la ora 12.00 râuri din bazinele hidrografice: Jiu (judeţul Dolj), Olt (judeţele: Sibiu şi Vâlcea), Lotru (judeţul Vâlcea).

De asemenea, de duminică dimineața până luni, la ora 6.00, sunt sub avertizare Cod portocaliu râurile din bazinele hidrografice Prahova și Teleajen (judeţul Prahova).

În intervalul 21.01.2023 ora 11:00 – 22.01.2023 ora 06:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Iza – curs inferior (judeţul Maramureş), Someşul Mare – bazin aval S.H. Nepos (judeţul Bistriţa Năsăud), Ier – bazin superior (judeţul Satu Mare).

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LISTA: Localitățile din Alba în care va fi întreruptă alimentarea cu energie electrică, până în 10 februarie. Intervalele orare

Publicat

În următoarea perioadă, în mai multe localități din județul Alba vor fi întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud a publicat lista și cu intervalele orare în care va efectua lucrări de mentenanță în județ.

Întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică sunt necesare pentru:

  • realizarea lucrărilor de mentenanță periodică a instalațiilor
  • realizarea unor lucrări de extindere, modernizare, retehnologizare a rețelelor de distribuție energie electrică de înaltă, medie și joasă tensiune
  • intervenții necesare pentru a împiedeca avarii iminente (lucrări accidentale)

Recomandări pentru consumatori

  • dacă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

Avertizare meteo cod galben de VISCOL la munte. Rafale de vânt de peste 90 de kilometri/ oră

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o avertizare cod galben de vânt puternic în zona de munte din șapte județe.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 de kilometri/ oră, viscolind ninsoarea.

Este vizată zona de munte de peste 1.800 de metri a județelor: Argeș, Dâmbovița, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Prahova și Vâlcea.

Avertizrea este în vigoare marți, 31 ianuarie, până la ora 10:00.

 

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

O echipă de clujeni, coordonați de profesorul Dan Vodnar de la USAMV, vor fi premiați la prima Gală a Cercetării Românești

Publicat

291030733 720094326056882 6074917754449182023 n e1675115299190.jpg

Prima ediție a Galei Cercetării Românești are loc astăzi, 31 ianuarie, de la ora 17, la Ateneul Român. În cadrul evenimentului vor fi premiate realizările celor mai valoroși cercetători români, din țară și din diaspora, printre care se numără și o echipă de clujeni.

„Dragii mei, mă bucur să vă anunț că, alături de echipa mea de cercetare, ne aflăm printre finaliștii Galei Cercetării Românești 2023, organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România”, a spus Dan C. Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, la USAMV Cluj-Napoca,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Februarie, luna îndrăgostiților. Sărbători, tradiții și superstiții din Făurar. Ziua Ursului, Dragobetele

Publicat

Luna februarie este și cea mai scurtă din an, dar aduce și momente interesante, precum Ziua îndrăgostiților sau Dragobetele. De aceste date sunt legate o serie de tradiții și superstiții, în așteptarea primăverii.

În februarie, ziua are 11 ore şi noaptea are 13 ore.

Februarie, a doua lună din an

Denumirea lunii februarie derivă din latinescul „februarius” – de la „februa”. Luna a fost adăugată în calendarul roman în secolul al VII-lea î.Hr., împreună cu luna ianuarie, fiind închinată zeului împărăţiei subpământene Februs.

Iniţial, romanii au folosit calendarul grecesc, care era bazat pe 10 luni, ignorând cele 61 de zile de iarnă. Pompilius, al doilea rege al Romei, a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe