Connect with us

Eveniment

Patru studente îi învață pe sibieni ce înseamnă bunul simț – „Facem o campanie de conștientizare”

Publicat



Patru studente de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu au pornit, pe rețelele de socializare, o campanie de conștientizare. Tinerele vor să îi educe pe sibienii necivilizați, dându-le exemple clare, cu imagini din oraș, care descriu, în unele cazuri, lipsa de civilizație și bun simț a oamenilor.

Maria Fălămaș, Ioana-Denisa Gaboreanu, Tania-Andreea Jugărean și Lorena Manițiu sunt studente la specializarea Business Administration din cadrul Facultății de Științe Economice din Sibiu. Tinerele au început, în urmă cu trei săptămâni, un proiect la facultate și s-au gândit că ideea poate fi continuată și în afara școlii. Astfel au creat o pagină de Facebook, loc în care au dat viață unei campanii de conștietizare.

„Totul a început în urma unui proiect din cadrul facultății, în urmă cu vreo trei săptămâni. A început ca un proiect, am vrut să facem ceva caritabil, apoi noi am ales ceva care să ajute. Am mers pe ideea unei campanii de conștientizare. Așa că, dacă am observat prin oraș gunoaie aruncate în locuri nepotrivite sau mașini parcate pe locuri destinate persoanelor cu handicap ori alte lucruri ce denotă lipsa bunului simț, am fotografiat, iar imaginile au apărut pe pagina noastră de Facebook”, spune Tania Jugărean, una dintre studentele implicate în proiect. educom

Proiectul se numește EduCom (Educarea Comunității). Fetele spun că schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi, așa că este timpul să luăm atitudine.

„Prin această pagină dorim să semnalăm comportamentele greșite de la nivelul comunității noastre. Este deja cunoscut pentru voi faptul că Sibiul este <<orașul bunelor maniere>>, deci haideți să-l păstrăm așa. Ne propunem să învățăm împreună să ne respectăm comunitatea și pe toți cei din ea”, este mesajul studentelor.

Una dintre postările de pe pagina de Facebook EduCom face referire la sistemul de colectare și reciclare selectivă.

educom 1

De altfel, prin intermediul altei postări, EduCom le arată sibienilor cum „putem face raiul nostru aici pe pâmânt”, dacă aruncăm gunoiul doar acolo unde trebuie.

educom 2

Dacă vreți să sprijiniți campania studentelor, apreciați pagina de Facebook EduCom.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Duel feroviar la Cluj, tranșat de jucătorii lui Dan Petrescu. CFR – Rapid: 3-2

Publicat

CFR Cluj a învins, duminică seara, pe Rapid București, într-un meci disputat pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, partidă din play-off-ul Superligii de fotbal.

Scorul a fost deschis de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Tradiții și superstiții de sărbători

Publicat

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Sărbătoarea Învierii Domnului este singura căreia îi sunt dedicate trei zile.

În a doua zi de Paște, sunt marcate unele obiceiuri și tradiții încă păstrate în comunitățile rurale.

Se mai ține obiceiul udatului sau stropitului, dar și ”fugăritul mirelui” sau ”pomana copiilor”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Sunt obiceiuri pitorești, cu prilej de veselie pentru toată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Primii doi pui de barză din cuibul de la Vlaha au ieșit din ou în Sâmbăta Mare a Paștelui

Publicat

Primii doi pui de barză au eclozat, sâmbătă, în cuibul de la Vlaha, județul Cluj, anunță Clujbird, site-ul care monitorizează cuibul.

”Puii și-au spart coaja de ou la 34 de zile după ce a fost depus primul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Luminată: PROGRAMUL slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când este prima sărbătoare după Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: După praznicul Sfintelor Paşti, credincioșii intră în Săptămâna Luminată. Aceasta cuprinde o sărbătoare închinată Maicii Domnului și se termină în duminica următoare numită Duminica Tomii (a Sfântului Apostol Toma). În 10 mai este Izvorul Tămăduirii, cu sfințirea apei – Agheasma Mică.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe