Connect with us

Alba

Pensii 2024: Cum se soluționează cererile de pensionare, când încep plățile și procedura la recalculare. Precizări CJP Alba

Publicat



Pensii 2024: Casa Județeană de Pensii (CJP) Alba face precizări referitoare la depunerea și soluționarea cererilor de stabilire a unui drept de pensie, potrivit noii legislații.

De asemenea, CJP Alba comunică detalii privind data de la care se fac plăți și cum se pot solicita recalculări de pensie.

Pensii 2024: Depunerea cererilor de stabilire a unui drept de pensie

Conform prevederilor Lg 360/2023 privind sistemul public de pensii pensia se acordă:

  • la cererea titularului dreptului sau reprezentantului…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor primi bani de la Guvern. Ce sume vor fi acordate

Publicat

Guvernul vrea să dea premii în bani elevilor care au obținut note de 10 la examenele naționale. La nivel național sunt  74 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională și 80 de absolvenţi de liceu, care au luat media 10 la Bacalaureat.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern de pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului, fiecare elev care a a obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, sesiunea 2024 va primi câte 2.000 de lei, iar cei care au primit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Caz de înșelăciune petrecut într-o zonă centrală din Alba Iulia, închis din lipsă de probe. Camerele video din zonă nu funcționau

Publicat

Un dosar de înșelăciune petrecut într-o zonă centrală din Alba Iulia a fost închis din lipsă de probe. Este vorba despre o înșelăciune ce a avut loc într-un autoturism în zona Hotelului Cetate din Alba Iulia.

Un bărbat i-a dat unei persoane pe care o transporta către o localitate suma de 700 de lei pentru a achiziționa un echipament sportiv, dar persoana în cauză după ce a ieșit din mașină nu s-a mai întors la păgubit. 

Deși polițiștii au cercetat cazul, aceștia s-au lovit de o mare problemă:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

21 septembrie, Flash Basketball Zone Aiud. Eveniment sportiv dedicat întregii comunități. Program

Publicat

Flash Basketball Zone, un eveniment public, care pune accentul pe importanța sportului pentru un o viață sănătoasă și activă, se va desfășura la Aiud, pe data de 21 septembrie 2024.

Totodată, organizatorii își doresc popularizarea baschetului în rândul câtor mai multe categorii de vârstă.

Acesta se va desfășura la Baza Sportivă Aiud (Str. Tudor Vladimirescu Nr.51), începând cu ora 09:00.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Aiud. Nu se percepe taxă de participare.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un pădurar din Alba care a luat șpagă cutii de ness și câteva sute de euro, condamnat. Cine a fost cel care l-a denunțat

Publicat

Un pădurar din Alba care a primit șpagă borcane de ness din Italia, câteva sute de euro și lire, a fost condamnat. O decizie în primă instanță a venit în data de 16 septembrie 2024, la Tribunalul Alba. Este vorba despre un pădurar al Ocolului Silvic Sebeș care se ocupa de pădurea din zona Petrești-Sebeș. 

În primă fază, probe din dosar au fost anulate, deoarece polițiștii care au anchetat cazul nu au avut mandat de la judecător pentru a-l intercepta pe padurar.

Cel care a denunțat faptele comise de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate