Connect with us

Alba

Pensionarea anticipată a magistraților după doar 20 de ani vechime va fi abrogată de Senat

Publicat



Pensionarea anticipată a magistraților după doar 20 de ani vechime va fi abrogată de Senat, a anunțat președintele Comisiei juridice, Iuliana Scântei.

Este vorba de o modificare introdusă în Legile Justiției care le-ar fi permis judecătorilor și procurorilor să iasă la pensie la 45 de ani, dar care nu a intrat încă în vigoare.

„Pensionarea anticipată a magistraților, după doar 20 de ani vechime, va fi abrogată de Senat, în calitate de cameră decizională. Vom scăpa, astfel, de o modificare nocivă pe care fosta guvernare a PSD a introdus-o în Legile Justiției și care le permitea judecătorilor și procurorilor să iasă la pensie la 45 de ani.

Această sfidare la adresa românilor, care ar fi creat încă o categorie privilegiată de pensionari într-o țară în care majoritatea oamenilor iese la pensie la 65 de ani, nu a intrat în vigoare, deși fusese adoptată în 2018, fiind doar amânată succesiv.

Prin votul senatorilor și adoptarea legii, revenim, astfel, la pensionarea judecătorilor și a procurorilor la 60 de ani și cu o vechime de 25 de ani în magistratură, într-un cadru legislativ clar și predictibil. Se înlătură, astfel, riscul unui mare dezastru”, transmite Iuliana Scântei.

Președintele Comisiei juridice…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

De la volan, direct în arestul Poliției. Doi șoferi au fost reținuți de polițiștii din Alba. Alcool, accident și fugă

Publicat

De la volan, direct în arestul Poliției. Doi șoferi au fost reținuți de polițiștii din Alba, în ultimele 24 de ore, pentru consum de alcool la volan. Unul dintre ei a provocat și un accident și apoi a fugit de la locul faptei. 

La data de 12 mai 2024, în jurul orei 20.20, polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Aiud, au oprit, pentru control, pe DN 1, la kilometrul 416+500 metri, în apropierea localității Mirăslău, județul Alba, o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din Satu Mare.

În urma testării conducătorului auto, cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

SÂMBĂTĂ: Opera Rock „Meșterul Manole”, la Sebeș. Spectacol-concert în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”

Publicat

Sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 19:30, publicul este invitat la Opera Rock „Meșterul Manole”, un eveniment unic care va avea loc la Biserica Evanghelică din Sebeș. Acest spectacol-concert este o producție a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și face parte din programul celei de-a XLIV-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș.

„Meșterul Manole” – Opera Rock este o experiență captivantă care aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii românești. Cu o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Trei tineri din Alba Iulia care au spart o biserică și au furat din cutia milei, trimiși în judecată. Ce alte fapte au mai comis

Publicat

Trei tineri din Alba Iulia, dintre care unul un cunoscut al polițiștilor au fost recent trimiși în judecată. Aceștia vor ajunge în fața magistraților pentru două fapte comise la sfârșitul anului 2021. 

Dosarul în care cei trei vor fi judecați pentru furt calificat a trecut în data de 9 mai de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Cei trei vor fi judecați după ce au spart o biserică din oraș, dar au și furat banii unei persoane.

Doi dintre ei vor fi judecați pentru furt calificat după ce au spart biserica Sfânta Ecaterina din oraș și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rezultate remarcabile pentru elevii Colegiului Național “Titu Maiorescu” Aiud la Concursul de Fizică PHI 2024

Publicat

Colegiul Național “Titu Maiorescu” Aiud a fost Centrul Local de Testare la etapa națională a Concursului de Fizică online PHI 2024, ediția XXII-a, desfășurat în perioada 6-7 aprilie 2024.

Concursul de Fizică PHI 2024 este organizat de Facultatea de Fizică a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în colaborare cu Centrul Regional pentru Tineri Capabili de Performanță (CRTCP), Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de 90 de centre de concurs înscrise din țară.

În data de 11 mai 2024 au fost afișate premiile concursului, din cei 48 elevi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe