Connect with us

Alba

Percheziții la Alba Iulia și Ocna Mureș: Peste o sută de kilograme de biocide, indisponibilizate de Poliție, de la două firme

Published

on



Polițiștii din Alba au făcut patru percheziții la două firme din județ, cu activitate în domeniul fito–sanitar și au indisponibilizat 112 kilograme și 56 de litri de biocide și produse de protecția plantelor.

Potrivit IPJ Alba, joi, 18 martie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 4 percheziții la două societăți comerciale din județ, care sunt bănuite că nu au respectat normele legale privind operațiunile cu produse de protecție a plantelor.

Polițiștii au identificat 112 kilograme și 56 de litri de biocide și produse de protecție a plantelor, pe care le-au indisponibilizat.

La acțiune au luat parte și polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și polițiști din Ocna Mureș.

Cercetările sunt continuate.

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și prevenirea situațiilor de risc, polițiștii vor intensifica acțiunile de verificare a legalității activităților operatorilor economici care utilizează produse de protecție a plantelor și substanțe utilizate în igiena și sănătatea publică, transmite IPJ Alba.

Potrivit unor…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Când începe Postul Crăciunului 2024: de ce durează șase săptămâni. Semnificații religioase, zile cu dezlegare la pește

Published

on

Când începe Postul Crăciunului 2024. Creștinii se pregătesc pentru una dintre cele mai importante perioade de post din an. Va dura șase săptămâni, până în 25 decembrie, când este sărbătorită Nașterea Domnului.

Prin lungimea sau durata lui de 40 de zile, acest post aduce aminte şi de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Atunci, acesta aştepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii.

Aşa şi creştinii, postind 40 de zile, îşi curăţesc sufletele şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO-VIDEO: Accident la Alba Iulia. Au fost implicate un autoturism și o trotinetă electrică. O persoană rănită

Published

on

Accident la Alba Iulia. Traficul rutier a fost îngreunat, duminică seara, pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, din cauza unui accident rutier.

Au fost implicate un autoturism și o trotinetă electrică.

O persoană ar fi suferit leziuni corporale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Definitivat 2025: Examenul, organizat cu aproape două săptămâni mai devreme față de anul trecut. Anunțul ministrului Educației

Published

on

Definitivat 2025: Examenul va fi organizat cu aproape două săptămâni mai devreme față de anul trecut. Ministrul Educației a făcut anunțul pentru profesori.

”Important pentru profesorii care susțin în anul acesta școlar definitivatul: proba scrisă va avea loc cu aproape două săptămâni mai devreme decât anul trecut”, a scris Ligia Deca, pe Facebook.

Proba scrisă va avea loc în 8 iulie 2025. Anul acesta, a fost organizată în 24 iulie.

Profesorii se pot înscrie la examen până în 10 octombrie.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO Casa viitorului: Independență energetică și grija pentru mediu. Soluții pentru case smart, prezentate la Alba Iulia

Published

on

Ce înseamnă o casă a viitorului? Una independentă energetic și care are soluții cât mai eco pentru încălzire și electricitate. De asemenea, mai înseamnă și accesibilitate pentru locuitorii casei, iar aici intră în joc conceptul de case smart. De la panouri fotovoltaice la încălzire în pereți, corpuri de iluminat inteligente și până la sisteme de răcirere a aerului, toate soluțiile pentru case independente energetic au fost prezentate la Alba Iulia, în acest weekend. 

Cei interesați de casele smart…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement