Eveniment
Percheziții la Sibiu – Au cumpărat telefoane mobile cu bani falși
Patru județe, 13 descinderi la persoane bănuite că au cumpărat telefoane mobile cu bani falși. O parte dintre descinderi au avut loc la Sibiu, altele în județele Alba, Arad și Bacău, scrie mediafax.ro.
Potrivit unui comunicat al IGPR, cele 13 percheziții domiciliare din județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău au fost făcute de polițiștii din Pitești într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de 20, 50 și 100 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.
Polițiștii spun că cei în cauză s-ar fi deplasat în țară, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, scumpe, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După cumpărare, aceștia ar fi revândut bunurile.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.
Trei persoane vor fi duse la audieri.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.
Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.
Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții
Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.
Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.
Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea Compartiment special de boli infecțioase. Acesta va avea 5 paturi
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea un compartiment destinat tratării și diagnosticării bolilor infecțioase.
Înființarea noii structuri, care va permite izolarea pacienților, a fost aprobată de Consiliul…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro