Connect with us

Eveniment

Pericol de VIITURI într-un judeţ din țară

Publicat


Hidrologii au emis, duminică seară, o avertizare Cod galben de inundaţii valabil pentru râuri mici din Sălaj, până la miezul nopții.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Apa Sărată (afluent al râului Someș), județul Sălaj, spun hidrologii.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Apa Sărată – bazin superior.

Codul galben este în vigoare între orele 20.00 și 24.00. Mediafax

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

13 elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia vor defila la parada militară de Ziua Națională, la București

Publicat

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se pregătesc intens în aceste zile pentru a fi la înălțime la parada militară dedicată Zilei Naționale a României. În acest an elevii colegiului militar vor defila la București și Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților colegiului, 13 elevi din clasa a XI-a, însoțiți de sergentul major Mircea Sârb, se află în acestă perioadă la București unde se antrenează, alături de colegi de la celelalte colegii militare, militari de la toate categoriile de forțe ale Armatei și din celelalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională pentru Parada Națională Militară. Îi vom vedea defilând joi, 1…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Reînnoirea autorizației de funcționare în condiții de siguranță pentru barajul Cugir: Licitație pentru realizarea documentațiilor

Publicat

Hidroelectrica vrea să reînnoiască autorizația de funcționare în condiții de siguranță pentru barajul Cugir. În acest sens a fost lansată o licitație pentru realizarea documentațiilor de evaluare a stării de siguranță în exploatare. 

SPEEH Hidroelectrica SA a lansat miercuri, 23 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru documentații de evaluare a stării de siguranță în exploatare în vederea reînnoirii autorizației de funcționare în condiții de siguranță pentru barajul Cugir.

Valoarea totală estimată este de 48.500 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, se urmărește reînnoirea autorizației de funcționare în condiții de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

L-ați văzut? Un minor de 15 ani a fugit din curtea spitalului din Cugir. Polițiștii îl caută

Publicat

Polițiștii din Alba caută un minor care a plecat din spital și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Potrivit IPJ Alba, la data de 24 noiembrie, Poliția Orașului Cugir a fost sesizată, de către personalul medical, cu privire la faptul că, în jurul orei 20:30, minorul Cassian Carmelo Chitu, de 15 ani, a fugit din curtea spitalului din Cugir, în timp ce se încerca urcarea sa în ambulanță, pentru a fi transportat la un alt spital.

Minorul are următoarele semnalmente:

  • 1,66 cm înălțime;
  • păr scurt, șaten deschis;
  • ochi verzi;

Purta bluză albă cu inscripție…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Noi schimbări pregătite pentru fondurile de pensii private: ASF vrea implementarea unui sistem de alertă dacă investiția scade

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pregătește noi schimbări pentru fondurile de pensii private. Autoritatea vrea să introducă un sistem de alertă dacă investiţia scade cu cel puţin 10% faţă de valoarea de achiziţie pentru a reevalua plasamentul.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat joi, 24 noiembrie, în dezbatere publică un proiect normativ pentru modificarea și completarea Normei nr. 11/2011 privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private, aprobată prin hotărârea Comisiei de supraveghere a sistemului de pensii private nr. 22/2011.

Documentul introduce obligația administratorilor de pensii private de a implementa unele sisteme de alertă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe