Connect with us

Alba

Persoanele cu pensii mari de 4.000 de lei vor plăti contribuţii la sănătate. Care va fi baza de calcul pentru noul impozit

Publicat



Persoanele cu venituri din pensii care depăşesc 4.000 de lei vor trebui să plătească CASS ( contribuţia la sănătate) pentru partea ce depăşeşte suma de 4.000 de lei, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanţelor. Mai exact, de 10% pentru suma care depășește cei 4.000 de lei.

„Pentru implementarea măsurilor din domeniul fiscal cuprinse în Programul de guvernare, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 42/2021 pentru acordarea încrederii Guvernului, precum şi a obiectivelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu privire la necesitatea reducerii distorsiunilor şi stimulentelor fiscale, se propune eliminarea facilităţii de exceptare de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii pentru partea ce depăşeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie.

Baza de calcul: 10% din suma care depășește 4000 de lei

Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru veniturile din pensii care depăşesc 4.000 de lei lunar, o reprezintă partea ce depăşeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie”, se arată în nota de fundamentare…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Peste 73.000 de participanți în cea de-a treia seară de Neversea. Momente de neuitat cu Tinie Tempah, Dimitri Vegas sau Alok

Publicat

Cea de-a treia seară de Neversea a fost plină de concerte și momente memorabile. Peste 73.000 de participanți au petrecut până la răsărit pe Neversea Beach, construind astfel momente de neuitat.

Tinie Tempah a adus hiturile sale precum “Written in the Stars” cu Eric Turner, “Earthquake” cu Labrinth, “Girls Like” cu Zara Larsson și au dat startul petrecerii.

Alok a prezentat un set...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

8 – 12 iulie: Trageri și distrugeri de exploziv real în poligonul de la Micești. Accesul pe drumurile din zonă, interzis

Publicat

Trageri și distrugeri de exploziv real în poligonul de la Micești. În perioada 8 – 12 iulie, în poligonul din Micești vor fi executate trageri și distrugeri cu exploziv material real, au transmis reprezentanții UM 01684. 

Tragerile și distrugerile cu exploziv material real se...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mobilier școlar nou pentru unitățile de învățământ din Teiuș. Investiție de peste 590.000 de lei, finanțată prin PNRR

Publicat

Mobilier școlar nou pentru unitățile de învățământ din Teiuș. Primăria Teiuș a lansat pe 5 iulie, o licitație pentru achiziția de mobilier pentru dotarea sălilor de clasă/sălilor de grupă, pentru laboratoarele multidisciplinare și cabinetele de asistență psihopedagogică din cadrul unităților de învățământ din Teiuș.

Potrivit documentației, de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Pacienții din România vor beneficia gratuit de servicii pentru terapia durerii. Legea, publicată în Monitorul Oficial

Publicat

Pacienții din România vor beneficia gratuit de servicii pentru terapia durerii. Românii vor putea apela de la începutul lunii octombrie la servicii medicale pentru terapia durerii, dacă nu se vindecă de simptome. Aceste servicii presupun diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților cu dureri acute sau cronice.

Legea introduce un nou drept al...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate