Connect with us

Alba

Peste 140 de persoane infectate cu COVID-19, internate în spitalele din Alba. Șapte minori pe secția de pediatrie din Sebeș

Publicat



Peste 140 de persoane, infectate cu COVID-19, se află internate vineri, 28 ianuarie, în spitalele din Alba. De asemenea, 7 minori sunt internați la Sebeș, pe secția pediatrie COVID.

Mai exact sunt 144 de pacienți internați pe secțiile COVID din Alba. Dintre aceștia 20 sunt la ATI Aiud și patru pe secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Restul de 120 sunt internați pe secțiile unităților medicale din Alba.

În acest moment, gradul de ocupare al spitalelor din Alba a ajuns la 33%.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

”Statu la vase” la Şugag, în a doua zi de Paște. Care sunt cuplurile de tineri căsătoriți sărbătorite în acest an. Program

Publicat

”Statu la vase”, la Şugag, în a doua zi de Paște. Luni, 6 mai, 14 cupluri de tineri căsătoriți vor fi sărbătoriți în cadrul evenimentului organizat în centrul localității.

Îmbrăcați în port tradițional, aceștia vor primi binecuvântarea preotului, urările de bine din partea comunității, dar și cadouri.

„Statu’ la vase în Lunea Paștelui” de la Șugag este un străvechi obicei tradițional, unic în țară. Acesta reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului.

La sfârșitul slujbei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Numărul de căpriori care vor putea fi vânați în Alba, în sezonul 2024-2025. Cotele de recoltare pe fondurile cinegetice, aprobate

Publicat

Numărul de căpriori care vor putea fi vânați în Alba, , în sezonul 2024-2025. Potrivit unui ordin recent al ministrului Mediului, în perioada 1 mai 2024 – 30 aprilie 2025, de pe fondurile cinegetice din județul Alba vor putea fi recoltate 1.182 de exemplare de căprior. 

Ordinul ministrului Mediului privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia căprior (Capreolus capreolus) pentru perioada 1 mai 2024 – 30 aprilie 2025 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 30 aprilie.

Potrivit documentului, exemplarele de căprior cu vârsta sub un an (tineret), se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Născut de Paște: bucurie pentru o familie din Alba. Un băiețel a venit pe lume, de sărbători, la spitalul din Alba Iulia

Publicat

Născut de Paște, în Alba: Se spune că dacă te naşti în prima zi de Paşte, vei avea noroc în viaţă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a venit pe lume, în dimineața zilei de Paște, un băiețel.

Familia din Alba au avut prilej de bucurie în plus față de cea a sărbătorii de Paște.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În dimineața de Paște, 5 mai, la ora 4.25, la maternitatea spitalului din Alba Iulia s-a născut un băiețel. A avut nota 10, scor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cutia neagră la mașini: EDR va fi obligatoriu pe autovehiculele înmatriculate începând cu 6 iulie 2024. Ce date colectează

Publicat

Cutia neagră la mașini: EDR, prescurtarea pentru event data recorder, denumit popular și cutia neagră, este un dispozitiv care va deveni obligatoriu pe orice autovehicul înmatriculat începând cu data de 6 iulie 2024.

Utilizat inițial în aviație, acest dispozitiv a ajuns după câteva zeci de ani să fie obligatoriu și pe mașini, scrie G4Media.

Cunoscute sub numele de ”cutii negre”, aparatele de înregistrare a zborurilor au fost impuse în domeniul aviației la sfârșitul anilor 1960.

În ciuda numelui lor, acestea nu sunt de fapt negre; aceste dispozitive…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe