Eveniment
Peste 150 de sibieni internați cu coronavirus – Câți sunt în stare gravă
Luni, 11 ianuarie, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 175 de persoane infectate cu Covid-19, dintre care pe ATI 27 adulți și 1 minor.
”În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 17574 de persoane (dintre care 16925 adulți și 649 copii). Până la data curentă au fost vindecate 12261 de persoane, iar 602 persoane au decedat (2 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 113 de teste.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.
În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 54 de persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:
- 0 – 18 ani 2 persoane
- 19 – 29 ani 9 persoane
- 30 – 39 de ani 8 persoane
- 40 – 49 de ani 6 persoane
- 50 – 59 de ani 16 persoane
- 60 – 69 de ani 4 persoane
- 70 – 79 de ani 8 persoane
- 80 – 89 de ani 1 persoană
Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 792 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 649 persoane în izolare la domiciliu.
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu oferă în continuare sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 71 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.
În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 32 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 94 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.
Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.
Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții
Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.
Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.
Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea Compartiment special de boli infecțioase. Acesta va avea 5 paturi
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea un compartiment destinat tratării și diagnosticării bolilor infecțioase.
Înființarea noii structuri, care va permite izolarea pacienților, a fost aprobată de Consiliul…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro