Connect with us

Alba

Peste 16% dintre tineri au încercat droguri, cel puțin o dată. Care este cifra oficială a consumatorilor ocazionali în România

Published

on



Cifrele oficiale ale consumului de droguri în România sunt îngrijorătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenților, nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră a realității. Chiar și în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali”, a scris luni pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susține că statisticile naționale nu trebuie neglijate și că peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt și mai rele: unul din patru bucureșteni între 12 și 65 de ani a încercat măcar o dată substanțe interzise.

„Trebuie să-i facem pe tineri să înțeleagă riscurile la care se expun și cum li se poate schimba viața pentru totdeauna. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naționale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar și familiilor acestora”, mai arată Gabriela Firea.

Ministrul Familiei s-a întâlnit luni cu Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog.

 Fiți la…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Calvarul bolnavilor de cancer în luptă cu ”sistemul medical bolnav”. Dreptul la tratament gratuit, câștigat la Curtea de Apel Alba

Published

on

O femeie diagnosticată cu o formă agresivă de cancer și-a câștigat dreptul la tratament compensat în instanță. Este vorba despre un proces care s-a desfășurat recent la Curtea de Apel Alba Iulia. Magistrații instanței superioare au dat o decizie în data de 25 septembrie, iar procesul a durat cinci luni. 

Situația nu este nouă, iar astfel de procese au loc des pe rolul instanței superioare din Alba, dar și din țară. Pe scurt este singura cale în care un pacient își poate asigura dreptul la tratament…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Comunicat Ion Dumitrel: Mulțumesc celor peste 60.000 de oameni din județ care au semnat pentru candidatura lui Nicolae Ciucă

Published

on

Nicolae Ciucă și-a depus astăzi candidatura pentru alegerile prezidențiale, având semnăturile a 1,6 milioane de români.

Mulțumesc celor peste 60.000 de oameni din Alba care au semnat pentru susținerea candidaturii domnului președinte, pentru toată încrederea acordată!

 

Nicolae Ciucă susține dezvoltarea României, înțelege problemele oamenilor și este alături de aceștia.

Este un om cu credință în Dumnezeu, care își iubește patria și a muncit mereu pentru comunitate și țară,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Persoane din Alba care au dispărut fără urmă. Cazuri vechi de dispariții, de aproape 20 de ani, care încă nu au primit un răspuns

Published

on

În evidențele Poliției Române 25 de persoane din Alba figurează ca fiind dispărute. Aceștia au fost văzuți pentru ultima dată fie în localități din județ, fie în alte județe, dar sunt persoane care au fost date dispărute și în străinătate.

Spre exemplu, în urmă cu 17 ani, Ioan Ignat s-a urcat într-un autocar cu destinația Spania. A plecat din Cluj și a ajuns în Roquetas de Mar. A fost ultima dată când rudele sau prietenii au mai știut ceva despre el. 

Toate persoanele din Alba care sunt date…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Cât costă să fii student la Alba Iulia, dacă nu ai prins loc la buget, la UAB sau extensia UTCN. Comparație cu București sau Cluj

Published

on

Mii de studenți au început noul an universitar la Alba Iulia, atât la Universitatea „1 Decembrie 1918”, cât și la extensia Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Studenții care nu au reușit să obțină un loc la buget sunt nevoiți să achite anual o taxă de școlarizare. Valorea acesteia variază de la o universitate la alta, dar și între facultăți și specializări.

O situație aparte este reprezentată de cea mai scumpă taxă de școlarizare la UAB pe care o regăsim la specializarea cinematografie,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement