Connect with us

Eveniment

Peste 20 de intervenții ale jandarmilor din Harghita pentru alungarea urșilor din zonele locuite

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita a informat că, în ultima săptămână, jandarmii harghiteni au fost chemați de 25 de ori să intervină pentru a alunga urșii care s-au apropiat de zonele locuite.

Potrivit sursei citate, cele 25 de apeluri primite la nivelul Dispeceratului IJJ, prin intermediul numărului de urgenţă 112, semnalau prezenţa unor urşi în zona localităţilor Sisacău, Lacu Roşu, Ciucsângeorgiu, Zetea, Băile Tuşnad, Suseni, Frumoas, Cristuru Secuiesc, Ulieş, Corbu, Odorheiu Secuiesc, Praid, Miercurea Ciuc, Siculeni şi pe drumul naţional DN 11C, care leagă Bixad de Lacul Sfânta Ana .

Cele mai multe apeluri au fost primite de la Miercurea-Ciuc, jandarmii fiind chemaţi să intervină în patru cazuri.

Potrivit sursei citate, dacă în primul caz ursul nu a fost găsit, în celelalte situaţii jandarmii au alungat în afara zonelor locuite urşii care se aflau în căutare de hrană în curţile oamenilor, dar şi în ştrandul de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc.

De asemenea, au fost primite trei apeluri de la Suseni, care semnalau prezenţa unor urşi, fie pe marginea drumului, fie într-o anexă gospodărească sau pe o stradă principală. Animalele au fost alungate fie de localnici, fie de jandarmi, iar într-un caz ursul nu a mai fost găsit în zonă.

Peste 20 de intervenții ale jandarmilor din Harghita pentru alungarea urșilor din zonele locuite. Intervenții în diverse localități

Jandarmii au mai intervenit şi în satul Izvoare, comuna Zetea, unde oamenii au semnalat prezenţa unei ursoaice cu trei pui, animalele fiind alungate în afara zonelor locuite.

De asemenea, jandarmii au fost alertaţi că un urs se află pe marginea drumului naţional DN 11C, care leagă Bixad de Lacul Sfânta Ana şi acesta nu se mişcă.

Echipajul de jandarmerie a constatat că, de fapt, ursul se odihneşte la marginea drumului şi l-a alungat înspre pădure.

Din Băile Tuşnad au fost făcute două apeluri, în cursul săptămânii trecute, un urs fiind împuşcat şi un altul relocat de către echipa de intervenţie constituită la nivelul autorităţilor locale.

În mai multe situaţii, nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor de jandarmerie trimise la faţa locului, întrucât urşii plecaseră singuri.

Peste 20 de intervenții ale jandarmilor din Harghita pentru alungarea urșilor din zonele locuite. Pe timpul intervenţiilor nu au fost înregistrate pagube sau alte incidente

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 179 de apeluri, făcute la numărul de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite.

În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Pe timpul intervenţiilor nu au fost înregistrate pagube sau alte incidente, în toate cazurile patrulele rămânând în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, a mai arătat sursa citată. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CFR Cluj – Farul Constanța, 5-1. Clujenii se impun la SCOR și își adjudecă poziția secundă în play-off

Publicat

CFR Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit astăzi, 18 mai, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca în ultima etapă din play-off-ul Superligii României. Clujenii obțin victoria în ultima etapă a…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

U-BT Cluj-Napoca PIERDE meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea. Bihorenii au câștigat cu 94-92. Este prima înfrângere în competițiile interne în mai bine de un an, scrie Baschet.ro


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

19 mai: Rusaliile Catolice. Obiceiuri și tradiții legate de această sărbătoare. Când pică Rusalile Ortodoxe 2024

Publicat

19 mai: Rusaliile Catolice. În fiecare an, la 50 de zile de la Sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii sărbătoresc Rusaliile.

Sărbătoarea Rusaliilor are consacrate două zile, duminică și luni (a doua zi de Rusalii).

Catolicii (cu excepția greco-catolicilor) și ortodocșii au sărbătorit Paștele la date diferite, deci la fel se va întâmpla și cu Rusaliile.

Citește mai departe

Cluj

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Publicat

Trenurile Soarelui vor pleca zilnic din gara din Cluj-Napoca începând din noaptea de 14 spre 15 iunie, anunță CFR Călători.

Trenurile vor circula pe toată durata sezonului estival, rtespectiv timp de trei luni,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe