Connect with us

Brasov

Peste 2,5 milioane de acţiuni de control, efectuate de inspectorii ANPC în ultimii 30 de ani

Publicat


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a efectuat, în ultimii 30 de ani, un număr de peste 2,5 milioane de acţiuni de control, care au cuprins peste 1.000 de tematici naţionale, a declarat, marţi, directorul general al instituţiei, Paul Anghel, într-o conferinţă ce a marcat împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea ANPC.

„Au fost efectuate peste 2,5 milioane de acţiuni de control, care au cuprins peste 1.000 de tematici naţionale. Au fost primite peste 1,3 milioane de sesizări. A fost asigurată consilierea gratuită a peste 7.000 de operatori economici. A fost dispusă interzicerea de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman ale unor produse neconforme în valoare de 145 de milioane de lei noi”, a afirmat Paul Anghel.

Directorul general al ANPC a menţionat că valoarea amenzilor aplicate în această perioadă de instituţie a atins suma de 1,8 miliarde de lei.

„Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 1,8 miliarde de lei noi. În fiecare an am desfăşurat, chiar dacă în condiţii mai vitrege câteodată, cu bugete reduse, Comandamentul Litoral, Comandamentul Delta Dunării şi în perioadele de iarnă, în zonele unde există un dever mare de consumatori, am desfăşurat comandamentele de iarnă, fie că vorbim de Rânca-Novaci, fie că vorbim de Cluj – Băile Felix, fie că vorbim de zona montană, de Bran – Moieciu – Braşov – Poiana Braşov sau de Valea Prahovei. De asemenea, ori de câte ori au existat evenimente gen Untold, Neversea, colegii noştri comisari au consiliat operatorii economici şi au efectuat acţiuni de control acolo unde au existat zone aglomerate de consumatori pentru o anumită perioadă. Trebuie subliniat că suntem instituţia care a marcat pionieratul în domeniul etichetării produselor alimentare din România, prin elaborarea primului act normativ, respectiv HG 784/1996”, a precizat Paul Anghel.

ANPC şi-a îmbunătăţit constant modul de cooperare

Directorul general al ANPC a subliniat că ultimul raport al Comisiei Europene arată că ANPC şi-a îmbunătăţit constant modul de cooperare cu Comisia Europeană şi cu celelalte state membre.

„Conform celui mai recent raport de evaluare al Comisiei Europene, din decembrie 2021, ANPC şi-a îmbunătăţit constant modul de cooperare cu celelalte state membre şi cu Comisia Europeană prin intermediul sistemului de informare a pieţei interne, iar colegii de la Comisia Europeană spuneau că modulul CPC s-a evidenţiat prin rezultate excelente înregistrate în utilizarea platformei”, a adăugat Paul Anghel.

La rândul său, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a menţionat că în prezent instituţia lucrează la modificarea unor acte normative care să permită ANPC autofinanţarea.

Elaborarea sau modificarea unor acte normative

„Lucrăm la proiectul evaluării activităţii, pentru că ne dorim aliniere din punct de vedere al dotărilor al fiecăruia dintre comisariate. Lucrăm la acest moment la elaborarea sau modificarea unor acte normative, pentru că aşa cum alte autorităţi pot obţine venituri din consiliere, din sfaturi, din avizare, şi această autoritatea trebuie să aibă dreptul de a se autofinanţa pentru anumite segmente. Suntem într-o avansată discuţie cu colegii de la Metale Preţioase, o sursă importantă de venit atât pentru Guvern, dar ne dorim s-o facem sursă importantă de venit şi pentru autoritatea noastră.

Încercăm la acest moment să punem pe masa Guvernului faptul că şi noi contăm din punct de vedere al încasărilor, pentru a putea obţine acordul dânşilor pentru a gestiona măcar parte dintre venituri şi să avem un orizont de timp mai mult decât rezonabil până la care vom putea asigura toate cele necesare. Sunt multe proiectele la care se lucrează, dar le-am spus pe cele care sunt deja avansate, care sunt în procedură de atribuire sau în procedură de evaluare a colegilor de la Juridic, pentru a putea fi puse pe masa Guvernului”, a declarat Horia Constantinescu. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Brasov

Atenție, șoferi! Trafic intens pe DN1 Ploiești – Brașov

Publicat

Este aglomerație, vineri la amiază pe  DN 1 Ploiești – Brașov.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe DN1 București-Brașov valorile de trafic sun următoarele:

Centura de Vest trafic intens către Brașov fără coloană de auto în zona sensului giratoriu Strejnicu, iar în zona sensului giratoriu Lukoil, coloană de aprox 800 m;

Comarnic coloană în mișcare pe direcția de deplasare către Brașov de la km 109 până la km 107;

Sinaia – trafic intens pe urcare,fără coloană;

Bușteni trafic  intens pe direcția către Brașov, coloana de la km 128 + 500 la km 130 iar pe sensul de mers către…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Peste 330.000 de hectare de culturi, afectate de secetă. Precizările Ministerului Agriculturii

Publicat

Ministerul Agriculturii a anunțat vineri că 337.267 de hectare de culturi din 33 de județe din țară sunt afectate de secetă.

Potrivit Ministerului Agriculturii, suprafața afectată de secetă, pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor, este de 337.267 de hectare.

Este vorba de culturi din 33 de județe: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Au fost afectate următoarele culturi:…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Pieton spulberat de o mașină pe un drum național din Buzău

Publicat

Un accident rutier s-a produs joi după-amiază pe DN10, în Vernești, județul Buzău. Traficul este dirijat.

Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Buzău către Brașov de către un șofer în vârstă de 75 de ani, din București, a surprins și accidentat un pieton de 67 de ani, din Vernești, care traversa drumul prin loc nepermis.

Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal.

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Grindeanu: Licitaţie pentru 20 de trenuri electrice prin PNRR. Rutele leagă Cluj-Napoca de Oradea, Brașov, Alba-Iulia

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că începe o nouă licitaţie pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs, un contract finanţat prin PNRR, în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro.

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis astăzi, spre publicare în SICAP, anunţul de participare pentru acest contract finanţat prin PNRR. Cele 20 de trenuri electrice vor asigura transportul modern, sigur şi rapid al pasagerilor între marile oraşe ale României, pe următoarele rute: Oradea – Cluj Napoca – Sighişoara – Braşov”; Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe