Connect with us

Eveniment

Peste 4.000 de elevi din Miercurea Ciuc au primit abonamente gratuite la transportul în comun

Publicat


sursa foto: Facebook / Korodi Attila

Un număr de 4.135 de elevi cu domiciliul în Miercurea Ciuc au primit abonamente gratuite la transportul în comun, a anunţat, marţi, primarul municipiului, Korodi Attila.

„Începând cu 1 martie, 4.135 de abonamente au fost predate elevilor care locuiesc în Miercurea Ciuc.

Dacă anii trecuţi utilizau între 200 şi 400 de elevi transportul în comun, deja reacţiile sunt foarte favorabile, 4.135 de abonamente au fost distribuite gratuit elevilor. (…)

Deja se vede efectul pozitiv al distribuirii abonamentelor pe liniile de transport, deja au început copiii să folosească mult mai intens autobuzele, sunt copii care le folosesc pentru a merge la şcoală sau, pur şi simplu, unii, şi ăsta este un lucru pozitiv, fac excursie în oraş folosind autobuzele”, a declarat primarul Korodi Attila, într-o conferinţă de presă.

Acesta a punctat că scopul iniţial, acela de a face transportul în comun mai prietenos şi utilizabil de către elevi, a început să dea roade, demersul urmând să aibă ca efect şi decongestionarea traficului în oraş.

În plus, Korodi a precizat că flota companiei de transport public din oraş se va tripla, în urma derulării unui proiect european, şi va creşte şi numărul de linii de transport care vor putea fi folosite de elevi.

Primarul a mulţumit şcolilor pentru parteneriat, dar şi companiei locale de transport, care a redus birocraţia în acordarea acestor abonamente.

Peste 4.000 de elevi din Miercurea Ciuc au primit abonamente gratuite la transportul în comun. „Mai mult de două treimi dintre elevii cu domiciliul în Miercurea Ciuc”

„Reacţia este foarte pozitivă, mai ales la copiii mai mici.

Cei puţin mai mari deja foloseau şi înainte. Ei întotdeauna argumentau că birocraţia este prea mare pentru emiterea abonamentelor. Şi noi, atunci, am ales calea cealaltă, nu copiii vin la noi, ci noi mergem la copii”, a explicat Korodi Attila.

El a mai arătat că, în prezent, peste două treimi din elevii care locuiesc în oraş au abonamente gratuite, dar în perioada următoare există intenţia ca acest număr să crească.

„Mai mult de două treimi dintre elevii cu domiciliul în Miercurea Ciuc au abonament, dar dorim să maximizăm, adică şi ceilalţi elevi care n-au putut face procedurile, care erau bolnavi în momentul în care s-au emis abonamentele, să venim în ajutorul lor şi să închidem această procedură luna aceasta, luna viitoare”, a mai spus primarul.

Abonamentele sunt valabile un an calendaristic, listele cu numele elevilor sunt reactualizate în fiecare lună, iar demersul este susţinut din bugetul local şi din subvenţia care este garantată de către Guvern pentru transportul în comun în localităţi. Agerpres

sursa foto: Facebook / Korodi Attila


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Mircea Abrudean: Modernizarea şi consolidarea administraţiei publice, prioritate strategică a Guvernului

Publicat

Modernizarea şi consolidarea administraţiei publice, reprezintă o prioritate strategică a Guvernului, mai ales în această perioadă în care se discută de PNRR, fonduri europene şi aderarea la OCDE, potrivit secretarului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Profesorii cercetați penal nu vor mai putea desfășura activități cu elevii. Modificare de lege propusă de Ministerul Educației

Publicat

Profesorii cercetați penal nu vor mai putea desfășura activități cu elevii, dar își vor primi salariul. Ministerul Educației a publicat modificări prin ordonanță de urgență la legea învățământului.

Potrivit actului normativ, cadrele didactice cercetate penal pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică nu vor desfăşura activităţi cu elevii pe perioada cercetării penale.

„În cazul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bază de date pentru monitorizarea dealerilor de droguri. Când se înființează registrul național. Legea a fost promulgată

Publicat

Legea prin care devine operațional Registrul traficanților de droguri a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Poliţia va avea posibilitatea să cunoască, supravegheze şi identifice operativ persoanele care au comis astfel de infracţiuni, susține ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind

  • Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Elevii clujeni au obținut rezultate de excepție la două concursuri școlare. Ce premii au luat

Publicat

Elevii clujeni s-au întors cu premii și mențiuni de la două concursuri școlare.

La Concursul interjudețean de matematică ,,Grigore Moisil”, elevii clujeni au obținut două prenii I, iar la Concursul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe