Connect with us

Alba

Peste 80 de copii infectați cu COVID sunt internați în spitale. Ministrul Sănătății: Unii dintre ei au forme deosebit de severe

Publicat



Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că zeci de copii infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi, unii dintre aceştia cu forme „deosebit de severe”, alţii cu forme moderate şi „relativ uşoare”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au completat că sunt 5 copii în ATI și 77 de copii internați în secțiile spitalelor, conform raportărilor de marți.

„Ieri, numărul de copii raportat în secţii depăşea 70. Sunt peste 70 de copii cu infecţie cu coronavirus internaţi.

Vezi VIDEO: REGULI pentru deschiderea școlilor de la 13 septembrie. Declarațiile miniștrilor Educației și Sănătății. DOCUMENT

Unii dintre ei sunt cu forme deosebit de severe şi ventilaţi, avem un număr mic de astfel de copii. Alţi sunt cu forme moderate, alţii sunt cu forme relativ uşoare.

Ce trebuie să înţelegem, că fiecare dintre copiii care sunt internaţi pe secţiile de terapie intensivă şi au forme moderate şi severe provin din familii nevaccinate şi vorbim aici inclusiv de bebeluşi de sub şase luni care sunt internaţi împreună cu mamele pozitive nevaccinate”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a afirmat că se va accepta învăţământ online pentru copiii de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Șofer din Alba Iulia, cercetat penal după ce a fost tras pe dreapta, la Henig. Ce alcoolemie a arătat etilotestul

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia a fost prins beat la volan, pe străzile din Henig. S-a întâmplat în data de 4 mai. 

Cazul a fost comunicat de reprezentații IPJ Alba, în data de 6 mai 2024, în buletinul de presă. 

La data de 4 mai 2024, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat de 50 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Henig, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni. O tânără și un bărbat din București au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu un ATV

Publicat

ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni. Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, pe drumul național DN 75, pe raza comunei Arieșeni. O tânără și un bărbat din București au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu un ATV. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 mai 2024, în jurul orei 18.00, o tânără în vârstă de 20 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un ATV pe DN 75, pe raza comunei Arieșeni, ar fi pierdut controlul asupra acestuia și s-a răsturnat în afara carosabilului.

În urma accidentului, conducătoarea auto și un bărbat de 43…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Recomandări ale poliţiştilor pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţa de Paşti. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Publicat

Recomandări ale poliţiştilor pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţa de Paşti. Pentru că la întoarcerea din această minivacanță de 6 zile se așteaptă ca valorile de trafic să crească în a doua parte a zilei, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, polițiștii au transmis mai multe recomandări șoferilor.

Astfel, conducătorilor auto le este recomandat:

  • să adapteze permanent viteza la condițiile de trafic și drum, fără a depăși limitele legale stabilite pentru fiecare arteră rutieră;
  • să păstreze în mers o distanță…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De marți, 7 mai: Consultațiile medicale în regim ambulatoriu se vor efectua la Spitalul Județean Alba Iulia, în noua clădire.

Publicat

Începând de marți, 7 mai 2024, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, proaspăt amenajat, din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Astfel, ambulatoriul de pe strada Mușețelului, nr. 2 se mută definitiv în cadrul spitalului județean, într-un spațiu extins, modernizat și dotat corespunzător, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.

Au fost achiziționate echipamente și aparatură medicală noi și performante, mobilier de calitate, instalații (sanitare, electrice, de iluminat, de sonorizare, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe