Connect with us

Eveniment

Peste 90 de focare de pestă porcină africană sunt active în România

Publicat



Un număr de 95 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active joi, din care unul în exploataţii comerciale şi două focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate 34.708 porcine (din focarele active), conform datelor Autorităţii Naţionale, Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În perioada 2019 şi până în prezent, au fost stinse 3.200 de focare de pestă porcină africană.

În intervalul 25 iunie – 1 iulie 2021, au fost înregistrate 20 de focare noi de PPA, respectiv un focar în judeţul Alba, patru în judeţul Bihor, un focar în judeţul Cluj, unul în judeţul Dâmboviţa, un focar în judeţul Gorj, un focar în judeţul Maramureş, trei în judeţul Satu Mare, două în judeţul Sălaj, şase în judeţul Teleorman, un focar în judeţul Alba, două în judeţul Bihor, unul în judeţul Giurgiu, patru în judeţul Iaşi, opt în judeţul Maramureş, patru în judeţul Vâlcea şi unul în judeţul Dolj.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.774 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

În intervalul 25 iunie – 1 iulie au fost înregistrate cinci cazuri noi de PPA la mistreţi, câte unul în judeţele Maramureş, Sălaj, şi Vâlcea şi două în judeţul Satu Mare.

AGERPRES

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VREMEA până în 3 iunie. Când vor fi temperaturi ridicate și perioada mai răcoroasă, cu ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

VREMEA până în 6 iunie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni.

Va fi, în general, mai cald decât de obicei în perioada vizată. Însă sunt anunțate câteva zile mai răcoroase, în această săptămână. Vor fi și ploi, în majoritatea regiunilor, cel puțin până în 25 mai.

Vremea va fi mai rece în perioada 8-15 mai și va ploua. Apoi temperaturile revin la valori peste 20 de grade și chiar de 30 de grade, în jurul datei de 18 mai.

Un nou interval cu ploi și chiar furtuni va fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

O mașină a intrat într-un cap de pod, între Bobâlna și Răzbuneni. Șoferul a ajuns la spital

Publicat

Un șofer a ajuns la spital, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod, între localitățile Bobâlna și Răzbuneni. 

Un accident cu un singur autoturism a avut loc marți dimineață, pe DJ108B, între…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Comunicat: Victorie în instanță pentru PSD la Lopadea Nouă. Pop Ildi va candida și va câștiga alegerile pentru funcția de primar

Publicat

Tribunalul Alba a admis apelul făcut de PSD după ce PNL a contestat candidatura social-democratei Pop Ildi. Astfel, Pop Ildi va candidat pentru funcția de primar al comunei Lopadea Nouă pe lista PSD.

Este în primul rând o victorie a democrației împotriva dictaturii instituite de PNL în Alba. PNL vrea să devină partid unic, partidul-stat, iar în județ să aibă candidați unici, pentru a pune stăpânire pe toate resursele publice.

PNL a vrut să elimine candidatul PSD într-un mod mai puțin ortodox, cu o contestație nefondată, depusă în ultima zi, astfel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”, Sebeș 17-19 mai 2024. Program: teatru, concerte, expoziții și comunicări științifice

Publicat

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga” 17-19 mai 2024. Evenimentul a ajuns la cea de-a 44-a ediție. 

Fondat în anul 1981 de Achim Mihu, Mircea Tomuș, Gheorghe Maniu, Ion Mărgineanu, onorat de prezența lui Constantin Noica în anul 1984, a lui Nicolae Steinhardt în 1986, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș și de la Lancrăm reprezintă o istorie culturală de prețuit în zilele noastre, transmit organizatorii.

Model de stabilitate și de viziune culturală, festivalul creat în jurul personalității lui Lucian Blaga a generat un pol…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe